אלפחורס טבעוני


שלום שלום 

אני לא יודעת איפה להתחיל! יש לי כל כך הרבה מה להגיד על המתכון הזה… טירוף. 

טוב, בואו נתחיל בקצת רקע. 

כשגרתי בלונדון, בימי ראשון היינו הולכים מידי פעם לאחד משווקי האוכל הכי גדולים ועתיקים בלונדון, Borough Market.

קיץ אחד, נפתח בשוק דוכן חדש. הדוכן היה ממש קטן וחמוד ותמיד עבד שם אותו בחור, בחור ארגנטינאי מקסים שכל תשוקתו בחיים היתה עוגיות אלפחורס. 

שני הדברים היחידים שהוא היה מוכר, היו ריבת חלב בהכנה ביתית ואלפחורס רכים כמו ענן שאותם היו היה מכין בעצמו גם כן. 

אלו היו האלפחורס הכי טעימים שאכלתי בחיי. 

בקיץ הבא, כבר הייתי טבעונית, והייתי עוברת ליד הדוכן שלו מידי פעם וחושבת, אם זה רק היה טבעוני! 

אלפחורס תמיד היו מהעוגיות האהובות עליי. משהו ברכות, בקטיפתיות, בזה שהן כל כך יפות. 

אלפחורס טבעוני

זה היה רק עניין של זמן עד שאני אכין מתכון לאלפחורס טבעוני. 

ביום שלישי שאלתי את מתן מה נראה לו כדי להכין לבלוג לחמישי ומשום מקום הוא ישר ענה לי- אלפחורס!

אמרתי לו בייב- אתה פשוט מושלם. והוא שאל- אם תכיני אותם זה אומר שאני אהיה בבלוג?! כאילו שהוא לא יודע שהוא הלב של הבלוג הזה. 🙂

אני חייבת להגיד לכם שזה אחד המתכונים שאני הכי הכי גאה בהם בבלוג. 

את ריבת החלב הכנתי יום לפני והיא יצאה מושלמת שלא האמנתי, אבל הלכתי לישון בידיעה שהמבחן האמיתי הוא העוגיות. 

ובגלל שידעתי שאני ממציאה פה משהו לגמרי, היתה גם התרגשות וגם קצת חששות. 

אבל התוצאה… אוי אוי אוי. 

אלפחורס טבעוני

עכשיו, תקשיבו, אני יודעת שבדרך כלל אני מעלה מתכונים הרבה יותר מזינים או לפחות ידידותיים למשתמש מהמתכון הזה. 

ולמרות שהשתמשתי בקמח כוסמין וסוכר קוקוס… זה עדיין מתכון מאוד מושחת יחסית אליי. אבל אבל אבל- לא איכפת לי! זה כזה טעים!!! 

דבר אחרון, יחד עם זאת שזה אחד המתכונים הכי מדהימים שהעליתי עד היום, זה גם המתכון עם הכי הרבה הוראות והכי הרבה הערות. 

אל תבהלו מכמות ההוראות, בסופו של דבר הן ממש פשוטות וזה לא הרבה עבודה. 

ולגבי ההערות, אם אתם רוצים שיצא לכם מושלם, בבקשה תקראו את כל ההערות לפני שאתם מתחילים להכין. 

זהו, אני את שלי עשיתי לשבוע הזה. 

אוהבת אתכם! 🙂 

אלפחורס טבעוני

אלפחורס טבעוני


הכנות
30 דקות
בישולים
שעתיים וחצי
מתי מוכן
עוד שלוש שעות

מה צריך

מילוי 30-35 עוגיות (בבקשה לקרוא את כל ההערות בתחתית המתכון) 

3 כוסות קרם קוקוס 20% שומן- חשוב- לא להשתמש ב AroyD !! זה לא עובד טוב עם החברה הזו. ולא בקופסאות שימורים עם חומרים משמרים. ממליצה להשתמש בקרטון צהוב של Choako . זה מה שאני השתמשתי ויצא מעולה.

 

1/2 כוס חלב סויה 

 

1/3 1 כוסות סוכר קוקוס 

 

(כן כן, זה יוצא אחד לאחד ריבת  חלב והטעם של הקוקוס לא מורגש זה פשוט קסם!)

בצק 

יבשים

 

1 כוס קמח לבן (כוסמין או חיטה) 

 

2 כוסות קורנפלור / קמח טפיוקה 

 

1/2 1 כפיות אבקת אפייה 

 

1/2 כפית סודה לשתייה 

 

רטובים 

 

3/4 כוס שמן קוקוס 

 

1/2 כוס סוכר קנים 

 

1/2 כוס רסק תפוחים 

 

1 כפית תמצית וניל 

 

גרידת קליפה מחצי לימון 

קישוט

1/2 כוס קוקוס טחון 

מה עושים

מילוי

בסיר נונסטיק קטן לערבב יחד קרם קוקוס וסוכר קוקוס

כשמתחיל לבעבע קלות, להנמיך את האש

לבשל ללא מכסה בין שעתיים לארבע שעות (תלוי בסוג הקרם שקניתם)

לפחות שלוש פעמים במהלך הבישול לבוא ולערבב- להקפיד שלא ישרף

אחרי שעתיים- שעתיים וחצי התערובת תצטצצם מאוד ותהפוך סמיכה

אם התערובת נדבקת ומחליקה ממש ממש לאט מהכפית, אפשר לכבות את האש(היא תסמיך עוד הרבה אחרי קרור)

להעביר לצנצנת ולקרר לחלוטין

בצק

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

בקערה נוספת, בעזרת טורף חשמלי או ידני, לטרוף שמן קוקוס וסוכרעד לקבלת תערובת קרמית

להוסיף רסק תפוחים ולטרוף עוד חצי דקה

להוסיף וניל וגרידת לימון ולטרוף כמה רגעים

להעביר חצי מכמות התערובת היבשה אל התערובת הרטובה ולערבב טוב עם כף

להעביר את כל שאר התערובת היבשה ולערבב טוב עד לקבלת בצק אחיד יחסית וקצת פירורי

לעשות כדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל 45 דקות לפחות

אפייה

להדליק תנור על 175 מעלות

להוציא את הבצק מהמקרר ולקמח את משטח העבודה

לרדד את הבצק לעובי של לפחות חצי ס“מ ועדיף טיפה יותר

לקרוץ עיגולים מהבצק

בעזרת תרבד או כל כלי שטוח אחר- לא עם הידיים- להעביר את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 8-9 דקות לא יותר ולקרר לחלוטין

הכנה

להפוך עוגיה על משטח העבודה

בעדינות כשעוגיה על המשטח, להניח עליה חצי כפית גדושה ריבת חלב

להניח מעל עוד עוגיה ולסובב קצת את העוגיה העליונה כמו פקק בעדינות

לגלגל בקוקוס טחון וחוזר חלילה עד שנגמרות העוגיות

לשמור במקום קריר ויבש- לא במקרר

הערות והמרות:

  • שימו לב- בעבודה עם הבצק לשמור על סביבת עבודה קרה ככול האפשר וכמה שפחות לגעת עם הידיים
  • הבצק הוא בצק פריך ומתנהג בהתאם- הוא רגיש ועדין.כשאתם מרדדים הוא יסדק ולא יזרום, תהדקו עם הידיים את הסדקים ותמשיכו לרדד, הוא בסוף מסתדר סבבה
  • אחרי שקרצתם את העוגיות לא להעביר לתבנית עם הידיים אלא עם תרבד, עדיף מתכתי
  • כשמכינים את העוגיות עצמן- להשתדל כמה שפחות להרים אותן מהמשטח כי הן עדינות
  • כשממלאים את העוגיות במילוי, לא ללחוץ על העוגיה כי היא תתפורר
  • את המילוי, אחרי קרור מוחלט אפשר לשמור במקרר, קחו בחשבון שהוא ממש ממש מתגבש במקרר אבל מתרכך די מהר מחוץ למקרר
  • את הבצק לא ניסיתי עם קמח מלא, יש לי הרגשה שזה יעבוד הרבה פחות
  • אפשר סוכר חום כהה דביק, אבל סוכר הקוקוס פשוט מושלם פה
  • את קרם הקוקוס אפשר להחליף בחלב טבעוני אבל עם תוצאות פחות מוצלחות
  • רסק תפוחים אני מאמינה שאפשר להחליף במחית בננות באותה הכמות אבל לא מבטיחה מה יהיה עם הטעם


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים