GIFT CARD התחבר/י

אמפנדס טבעוני בשני טעמים


בין לבין

היי חברים, איך עוברים עליכם בין החגים?
לי די כיף האמת אבל אני קצת מתחילה לחשוש מנובמבר. מה, כאילו… לא יהיה חופש באמצע שבוע כל שבוע? לא מגניב בכלל, התרגלתי 🙂
האמת היא שכשעובדים מהבית אין בדיוק 'חופש'.
אני עדיין מעבירה סדנאות, אני עדיין מבשלת לאנשים ואני עדיין עונה על 10000 מיילים כל יום. איזה כיף זה הזרימה שבעשייה הזו.
השבוע לדוגמא העברתי סדנת בישול למשפחה שקנתה את הסדנא כמתנת יומולדת לביתם בת ה 22 שעברה לטבעונות לפני שנה. הבחורה הזו ממש נגעה לליבי, הזכירה לי אותי כשהייתי קטנה יותר והמפגש איתה מילא אותי בתחושה מעניינת ומספקת של שליחות.
בגלל שזו מין תקופה כזה של בין לבין, השבוע הרגשתי שאני צריכה להכין מנה לא מחייבת.
לא עוד קינוח מפוצץ, לא עוד מנה עיקרית מורכבת. משהו קטן אבל קולע, משהו שמתאים לכל ארוחה, גם חג, גם שישי, גם סתם יום.
אז חשבתי וחשבתי וזה מה שבא- אמפנדס טבעוני בשני טעמים: 'גבינה' וזיתים, ומילוי 'בשר': יצא מושלם!

אמפנדס טבעוני

אמפנדס טבעוני 'גבינה' וזיתים

הדבר הראשון שאני חייבת לציין הוא ששני האנשים שטעמו את האמפנדס אמרו את אותו הדבר- יש לזה טעם של גבינה! והם התכוונו לזה במובן הכי חיובי שאפשר.
מחמאה נהדרת! וזאת למרות שאני לא מתגעגעת לגבינות 'אמיתיות' בכלל (עברו יותר מידי שנים והיום זה קצת מגעיל אותי, בדיוק כמו בשר) ואני לחלוטין מעדיפה גבינות טבעוניות שמכינים בבית. אני אוהבת את המרקם, את הקלילות, את הטעם הלא חלבי.
נתחיל?

בצק

להכנת הבצק לשני סוגי האמפנדס נשתמש בקמח מלא.
בקערה לערבב 3 כוסות קמח מלא עם 1/2 כפית מלח.
לעשות גומה במרכז ואליה לשפוך 1/3 כוס שמן זית, כפית חומץ ו3/4 כוס מים חמימים.
לערבב טוב עד קבלת גוש. אם הבצק יבש אפשר להוסיף בהדרגה 1/4 כוס מים חמימים.
ללוש טוב טוב כחמש דקות בערך עד קבלת בצק אחיד וגמיש. לכסות במגבת ולהניח בצד.

אמפנדס טבעוני

מילוי 'גבינה' זיתים

להכנת המילוי נשתמש בטופו קשה (לא משי). כל טופו קשה יעבוד פה, אתם יכולים להשתמש בחברה האהובה עליכם.
להניח חצי חבילת טופו במעבד מזון.
להוסיף 1/4 כוס זיתי קלמנטה חתוכים, 1/2 שן שום כתושה, 3 כפות פתיתי שמרי בירה, 1/2 כפית מלח, 2 כפות מיץ לימון, קורט פלפל גרוס.
לעבד עד לקבלת תערובת אחידה.

אמפנדס טבעוני

הכנות שלב א'- שיעור יצירה

ובכן, להכנת האמפנדס עצמם- את הבצק לחתוך לשני גושים שווים בגדולם.
חצי אחד להשאיר בקערה מכוסה במגבת (הוא יהיה למילוי השני) ואת החצי השני לרדד על נייר אפייה.
ממליצה לרדד לעובי של חצי ס"מ.
בעזרת כוס יין לקרוץ עיגולים מהבצק, להרים עיגול אחד ולהניח כפית מילוי במרכז.

אמפנדס טבעוני

הכנות שלב ב'

את העיגול לסגור בעדינות קודם כל באמצע.
אם המילוי מבצבץ מהצדדים דחפו אותו חזרה למרכז והמשיכו לסגור ולהדק את הדפנות טוב טוב.

אמפנדס טבעוני

הכנות שלב ג'

להניח את האמפנדס על נייר האפייה וללחוץ עליו קצת עם כף היד שמעט ישתטח.
עכשיו בעזרת מזלג לסגור ולהדק את הדפנות.

אמפנדס טבעוני

הכנות שלב ד'

אחרי שסגרתם והדקתם את כל האמפנדסים (זו מילה?!) למשוח בשמן זית ולפזר מעל סומסום.
שמן זית לא ממש מדביק את הסומסום ואחרי אפייה הם קצת נופלים, אז אם חשוב לכם שידבקו טוב (נגיד אם אתם נוסעים עם המנה באוטו) אולי כדי להוסיף טיפה אגבה.

אמפנדס טבעוני

שלב אחרון- אפייה

לסדר את האמפנדס ברווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
לאפות 25 דקות על 170 מעלות.
להוציא ולהגיש או חם או קר.

אמפנדס טבעוני

אמפנדס במילוי 'בשר'

אני ממש מתנצלת שכתבתי בכלל את המילה הזו פה. לא ממש רוצה שהמילה הזו תופיע בבלוג אבל לא מצאתי דרך אחרת לתאר את המילוי הזה…
אוקי, אחרי שהורדתי את זה מהלב, נמשיך-
למילוי השתמשתי בסויה צ'קנס הידוע בשמו הלא סקסי- בונזו. אפשר להשתמש גם בשבבי סויה. אני העדפתי את הצ'נקס כי אחרי שטוחנים אותם כמה שניות במעבד מזון המרקם שלהם גס יותר משבבים ואני הרבה יותר אוהבת את הטקסטורה שלו ככה.

שלב א'

שלב ראשון יהיה להשרות 1/2 1 כוסות סויה צ'נקס במים לפחות 20 דקות.
לסנן, לסחוט ולהעביר למעבד מזון.
לטחון על פולסים עד לקבלת חתיכות קטנות אך גסות (משהו שמזכיר באופן חשוד מאוד טונה).
במחבת לטגן בצל עד שמזהיב. להוסיף 1/2 שן שום כתושה ולערבב יחד חצי דקה.
להוסיף את הסויה הטחונה ולערבב יחד דקה- שתיים.
להוסיף 2 כפות רסק עגבניות (עדיף אורגני) ותבלינים: 1 כפית- כמון, פפריקה מעושנת. 1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס. לערבב.
להוסיף חופן כוסברה ופטרוזיליה קצוצים וכמה עליי שמיר קצוצים. לערבב טוב ולכבות את האש.

אמפנדס טבעוני

שלב ב'

את החצי השני של הבצק לרדד למלבן.
לחתוך רצועות באורך 10 ס"מ ורוחב 5 ס"מ (לא חייב להיות מדוייק כן….)
להניח מילוי בצד אחד של הרצועה.

אמפנדס טבעוני

שלב ג'

לקפל את המלבן ולהדק את הקצוות.
אם נשאר לכם מקום אפשר להוסיף עוד מילוי אחרי שסגרתם 3 דפנות ונשארה רק אחת פתוחה.
אחרי זה לסגור את הדפנות טוב טוב.
אפשר להדק שוב עם מזלג אבל לא חייב. אם לא מהדקים עם מזלג אז להקפיד יתר על המידה על ההידוק עם הידיים.

אמפנדס טבעוני

שלב אחרון

למשוח בשמן זית ולפזר מעל רזמרין מיובש.
לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות 25 דקות.
להגיש חם או קר.

אמפנדס טבעוני

הצעות הגשה

אני הגשתי עם מרק עגבניות קר בצד. כמו של מלוואח אבל טחון ממש למרק וגם הוספתי גמבא למרק הקר.
קישטתי בפלפל גרוס וזה יצא מושלם!
המילוי ה'בשרי' טעים יותר כשהוא חם אז ממליצה לחמם לפני הגשה.

אמפנדס טבעוני

נשנוש נעים לכולם

עד כאן המתכון שלי לאמפנדס טבעוני.
אני ממליצה בחום לכל סוג של ארוחה, לדעתי האמפנדס במילוי 'גבינה' מתאים גם לארוחת בוקר.
למי שרוצה להקפיא- ממליצה להקפיא לפני אפייה ולהוסיף לזמן האפייה שכתבתי עוד 5 דקות.
המשך חגים נעים לכולם ושיהיה בתיאבון כרגיל 🙂

אמפנדס טבעוני

אמפנדס טבעוני בשני טעמים


הכנות
20 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

אמפנדס 'גבינה' וזיתים (15 חתיכות)

בצק (הכמות היא לשני סוגי האמפנדס)

יבשים

3 כוסות קמח מלא

1/2 כפית מלח

רטובים

1/3 כוס שמן זית

כפית חומץ

3/4 עד 1 כוס מים חמימים

מילוי

חצי חבילת טופו קשה (לא משי)

1/4 כוס זיתי קלמנטה חתוכים

1/2 שן שום כתושה

3 כפות פתיתי שמרי בירה

1/2 כפית מלח

2 כפות מיץ לימון

קורט פלפל גרוס

שמן זית וסומסום לקישוט

אמפנדס 'בשר' (15 חתיכות)

מילוי

1/2 1 כוסות סויה צ'נקס (בונזו, אפשר להשתמש בשבבים)

1/2 שן שום כתושה

1 בצל

2 כפות רסק עגבניות (עדיף אורגני)

1 כפית- כמון, פפריקה מעושנת

1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס

חופן כוסברה ופטרוזיליה קצוצים

כמה עליי שמיר קצוצים

שמן זית ורזמרין לקישוט

מה עושים

אמפנדס 'גבינה' וזיתים (15 חתיכות)

בצק (ההוראות הן לשני סוגי האמפנדס)

בקערה לערבב יבשים

לעשות גומה במרכז ולשפוך רטובים (3/4 כוס מים להתחלה)

לערבב טוב עד קבלת גוש (אם הבצק יבש להוסיף בהדרגה 1/4 כוס מים חמימים)

ללוש טוב כחמש דקות בערך עד קבלת בצק גמיש

לחתוך לשני חצאים, להחזיר לקערה, לכסות במגבת ולהניח בצד

מילוי

לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה

הכנה

להדליק תנור על 170 מעלות

לרדד חצי אחד של הבצק על נייר אפייה

בעזרת כוס יין לקרוץ עיגולים מהבצק

להניח כפית מילוי במרכז כל עיגול

לסגור כל עיגול באמצע ואז להדק את הדפנות טוב

בעזרת מזלג להדק את הדפנות

למשוח בשמן זית ולפזר מעל סומסום (אם מקפיאים- זה הזמן להקפיא)

לסדר ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 25 דקות, להוציא ולהגיש או חם או קר

אמפנדס 'בשר' (15 חתיכות)

מילוי

להשרות סויה צ'נקס במים 20 דקות

לסנן, לסחוט ולהעביר למעבד מזון

לטחון על פולסים עד לקבלת חתיכות שמזכירות באופן חשוד מאוד טונה

במחבת לטגן בצל עד שמזהיב, להוסיף שום ולערבב יחד חצי דקה

להוסיף את הסויה הטחונה ולערבב יחד דקה- שתיים

להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולערבב

להוסיף כוסברה, פטרוזיליה ושמיר, לערבב טוב ולכבות את האש

הכנה

להדליק תנור על 170 מעלות

את החצי השני של הבצק לרדד למלבן

לחתוך לרצועות מלבניות

להניח מילוי בצד אחד של כל רצועה

לקפל את המלבן ולהדק חזק את הקצוות

למשוח בשמן זית ולפזר מעל רזמרין מיובש

לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות 25 דקות

להגיש חם

*הצעת הגשה- מרק עגבניות קר:
2-3 עגבניות טריות, 1/2 גמבא, 1/3 בצל, 1 שן שום, 1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס
לטחון בבלנדר לתערובת חלקה ואחידה, להגיש קר



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים