בלונדיז טבעוני נטול גלוטן

8 למרץ, 2018

דלג למתכון

שלום כולם 

 

אז השבוע, כמו שמידי פעם אני אוהבת לעשות שאלתי אתכם בפייסבוק ובאינסטגרם מה הייתם מעדיפים שאני אכין לסופ“ש הקרוב. 

 

קינוח טבעוני עם חמאת בוטנים או קינוח טבעוני עם שוקולד. 

 

המאבק היה צמוד. 

 

בפייסבוק כמעט 23 שעות חמאת בוטנים הובילה ובגדול, ואז בשעה האחרונה של הסקר, חל מהפך ופתאום השוקולד עבר ואפילו ניצח!

 

באינסטגרם חמאת בוטנים הובילה בהרבה אבל לקראת הסוף ניצחה רק באחוז אחד. 

 

אבל מה שהיה הכי מעניין זה שחוץ מכמות ההצבעות הנהדרת שלכם, קיבלתי מכם ממש הרבה הודעות ותגובות שכולן אמרו את אותו הדבר- שילוב של שניהם! 

 

אני חייבת להגיד שמאוד הצחקתם אותי עם ההודעות, חלק מהאנשים שלחו גיפים ממש מצחיקים וכל מיני תפילות ותחנונים ממש משעשעים. 

 

תודה על כל התגובות וההשתתפות הנלהבת! 

 

בכל מקרה… חשבתי וחשבתי מה עושים במקרה כזה שיצא כמעט תיקו אבל לא תיקו באמת? 

 

ומה לעשות עם כל ההודעות שלכם? וכל האנשים שכל כך רצו 'גם וגם'? 

 

בלונדיז טבעוני נטול גלוטן

 

ואז החלטתי. אני אעשה שילוב אבל לשם שינוי במתכונים לקינוחים עם שוקולד וחמאת בוטנים- חמאת הבוטנים תהיה גולת הכותרת והשוקולד יהיה התוספת. 

 

ובאמת ניגשתי להכנות. 

 

מה שהכי התחשק לי להכין היה מתכון טבעוני לבלונדיז. מי שלא מכיר בלונדיז זה ממש כמו בראוניז רק בהיר. 

 

זה לא מאוד חזק בארץ אבל ממש חזק בלונדון ואוסטרליה ושות'. 

 

אפשר להכין אותם משוקולד לבן טבעוני, משקדיה או מרציפן, מטחינה- חלבה וכו כו. 

 

העיקר שיהיה בהיר, רך וטבעוני 🙂 

 

אני כפי שהבנתם הלכתי על חמאת בוטנים.

 

וגם, בגלל שאנחנו במין חודש כזה, התחשק לי ממש להכין מתכון נטול גלוטן. 

 

אני חייבת להגיד לכם, שאני קצת מתקשה עם קמחים נטולי גלוטן. אני אישית אוכלת בבית רק כוסמין. 

 

כשאני קוראת את המרכיבים על החבילות של הקמחים נטולי הגלוטן זה קשה להתעלם מכמות העמילנים האנסופית שיש בהם. 

 

אז אני תמיד הולכת על שילובים אחרים כמו קמח שקדים, קמח אורז וכדומה. 

 

הבעיה היא שמתכונים ללא גלוטן הם לרוב מאוד רגישים ועדינים וגם המתכון הזה הוא בדיוק אותו דבר. 

 

אז בבקשה תהיו איתו מאוד עדינים. 

 

אם לא משנה לכם גלוטן, אתם יכולים בשמחה להכין את המתכון הזה גם עם קמח ויש הוראות בתחתית המתכון. 

 

אז זהו להיום, מקווה שתהנו, ונתראה היום בערב בקונגרס, אתם באים כן?! 🙂 

 

בלונדיז טבעוני נטול גלוטן

share on whatsapp

בלונדיז טבעוני נטול גלוטן

הכנות

10 דקות

בישולים

25 דקות

מתי מוכן?

עוד שעה

מה צריך?

בלונדיז (15-20 חתיכות)

רטובים

 

1/2 1 כוסות חמאת בוטנים אורגנית או חמאת שקדים 

 

2/3 כוס סוכר קוקוס (או קנים / חום)

 

1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי

 

3 כפות פשתן טחון או צ‘יה טחונה

 

יבשים

 

1/2 1 כוסות קמח שקדים (שקד טחון) 

 

1/3 כוס קמח קוקוס (או קמח אורז / קמח לבן נטול גלוטן / קמח חיטה למי שלא נמנע מגלוטן)

 

4 כפות קמח טפיוקה / קורנפלור

 

1 כפית אבקת אפייה

תוספות

100 גרם שוקולד מריר איכותי שבור גס

 

מה עושים?

הכנה

להדליק תנור על 170 מעלות

 

בקערה להקציף יחד מרכיבים רטובים עד לקבלת קרם אחיד וחלק שאין בו גרגירי סוכר שלמים

 

להוסיף מרכיבים יבשים ולערבב טוב עם כף

 

להוסיף שוקולד מריר ולקפל פנימה

 

להעביר לתבנית מלבנית 30 ס“מ מרופדת בנייר אפייה

 

לאפות 25 דקות עד ששחום מעט ויציב

 

לקרר לחלוטין במקרר (!) לפני שחותכים

הגשה

ממש בעדינות להעביר את נייר האפייה מהתבנית למשטח עבודה

 

לחתוך בזהירות לריבועים שווים בגודלם ולהגיש מיד 

 

לשמור בקרור כל עוד לא בהגשה, חשוב! 

הערות והמרות:

  •  שימו לב- הבלונדיז רגישים מאוד, כיאה לבצקים נטולי גלוטן, תעבדו בזהירות ובעדינות.
  • את חמאת הבוטנים אפשר להחליף בכל חמאת אגוזים שאתם אוהבים
  • את השוקולד אפשר להחליף בפירות יבשים קצוצים, אגוזים קצוצים או שוקולד לבן טבעוני למי שרוצה להסחף 🙂

 

 

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat