בראוניז טבעוני נטול גלוטן


שלום שלום 

אז מה יש לי אליכם השבוע? 

דבר ראשון- וידיאו חדש! יש! 🙂 

אני חייבת להגיד שנראה לי שאני משתפרת בכל עניין הוידיאו. יש לי עוד דרך ארוכה ועוד הרבה מאוד דברים לקנות אבל… 

יחסית, נראה לי שעקומת הלמידה בדרך למעלה. 

זה כיף גדול להכין לכם וידיאו ואם היה לי זמן היה יוצא וידיאו חדש ומתכון כל יום. 

המתכון היום מוקדש לכל מי שכותב ומבקש ממני מתכונים נטולי גלוטן. 

יש דברים שאני חושבת שפשוט לא עובדים עם קמחים נטולי גלוטן, כמו הרולים של שבוע שעבר. 

אבל דווקא היום התחשק לי לפנק אתכם במתכון לבראוניז טבעוני נטול גלוטן. שעל פניו מרגיש כמו משימה בלתי אפשרית. 

בראוניז טבעוני נטול גלוטן

אבל וואלה- ממש לא. מסתבר שאם מערבבים את המרכיבים הנכונים אפשר להכין בראוניז טבעוני בלי טיפת גלוטן שממש נמס בפה. 

הוא יצא מוצלח מאוד, קריספי בחוץ וממש רך מבפנים. 

חוץ מזה רציתי לספר לכם שבסופ"ש קיבלתי מכם המון המון הודעות ותמונות של דברים שהכנתם לשבת מהבלוג. 

חייבת להגיד לכם שקיבלתי כמה תמונות של הרול קינמון שפשוט אמרתי ווואו! איזה יופי לראות את היצירות שלכם. 

אני אנצל את ההזדמנות להגיד לכם שכל מתכון שאתם מבקשים ממני נכנס לרשימה ובשלב זה או אחר אני לפחות אנסה לשלב את כולם בבלוג. 

במיוחד אלו עם ביקוש גבוה. 

תודה שאתם מאתגרים אותי לעוד ועוד מתכונים שאתם מתגעגעים או רוצים ללמוד להכין. 

ובנתיים מקווה שתהנו מהמתכון הטעים הזה שיעשה לכם לחייך. 🙂 

בראוניז טבעוני נטול גלוטן

בראוניז טבעוני נטול גלוטן


הכנות
10 דקות
בישולים
30
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

בראוניז (15 חתיכות) הערות והמרות בתחתית המתכון

רטובים 

 

1/2 כוס חלב סויה 

 

1/3 כוס טחינה גולמית

 

2 כפות סילאן 

 

2/3 כוס סוכר חום 

 

1 כפית תמצית וניל 

 

1/3 כוס שמן קוקוס 

 

יבשים 

 

2 כפות זרעי צ‘יה

 

3/4 כוס אבקת קקאו 

 

2 כפות קמח טפיוקה 

 

1/2 כוס שקד טחון (קמח שקדים) 

 

2 כפות קמח כוסמת 

תוספות

1/3 כוס שוקולד צ‘יפס

 

מה עושים

בראוניז

רטובים

בקערה לטרוף טוב עם מזלג או טורף ידני מרכיבים רטובים

לטרוף עד שמתקבלת תערובת שנראית כמו קרמל

יבשים

להוסיף מרכיבים יבשים ולערבב עד לקבלת תערובת סמיכה מאוד ובצקית

להוסיף שוקולד צ‘יפס ולקפל פנימה

הכנה ואפייה

להדליק תנור על 170 מעלות

להעביר את התערובת לתבנית מלבנית 30/20 ס“מ מרופדת בנייר אפייה

ליישר ולהדק טוב

לאפות 18-20 דקות עד שיציב- לא לאפות יתר על המידה!

לקרר לחלוטין

הגשה

להוציא את הבצק מהתבנית

לחתוך לריבועים שווים בגודלם ולהגיש

לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר

הערות והמרות:

  • את חלב הסויה אפשר להחליף בכל חלב טבעוני אחר
  • את הטחינה אפשר להחליף בכל חמאת אגוזים אחרת (שקדיה, בוטנים וכו)
  • את הצ‘יה אפשר להחליף בפשתן טחון באותה הכמות
  • את הכוסמת אפשר להחליף בכל קמח אחר נטול גלוטן
  • את הטפיוקה אפשר להחליף בקמח אורז/ קורנפלור/ קמח תפוחי אדמה
  • את השקד הטחון אפשר להחליף בקמח שיבולת שועל נטול גלוטן / קמח קוקוס
  • את הסוכר אפשר להחליף בסוכר קוקוס אבל לא בממתיקים נוזליים
  • את הסילאן אפשר להחליף במייפל / אגבה
  • לא ממליצה להחליף את שמן הקוקוס


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים