גבינה צהובה טבעונית

24 ליולי, 2017

דלג למתכון גבינה צהובה טבעונית

היי 🙂

אני כבר הרבה זמן זוממת להעלות את המתכון הזה. 

 

לא רק כי הוא מהמם, וטעים ומוצלח ממש אלא כי אין יום שמישהו מכם לא מבקש ממני מתכון לגבינות.

 

ובאמת שתמיד טוב עוד מתכונים לגבינות טבעוניות בבלוג. 

 

להגיד לכם את האמת, נמנעתי מלהעלות את המתכון הזה כי תמיד מרגיש לי שאנשים מפחדים מאגר אגר. 

 

אני חושבת שזה קצת כמו שמרים, יש מין פחד כזה שזה לא יעבוד. 

 

אבל מניסיוני, אגר אגר תמיד עובד, והוא כל כך מוצלח, מושלם בכל דבר שניסיתי להכין איתו. 

 

אז אמרתי לעצמי יאללה, אם אני למדתי לא לפחד משמרים אולי אני אעזור לכם לא לפחד מאגר אגר. 

 

והמתכון הזה, מושלם בשביל להתחיל! 

 

גבינה צהובה טבעונית

הכנות שלב ראשון- קשיו

את 1/2 1 כוסות הקשיו שבמתכון צריך או להשרות או לבשל. 

 

אם אין לכם בלנדר מטורף, בישול נוטה לרכך את הקשיו יותר מאשר השרייה… 

 

אם בחרתם לבשל, תרתיחו את הקשיו במשך 20 דקות רצוף. 

 

אם בחרתם להשרות, אז 8 שעות לפחות. 

 

שימו לב- למדוד כוס וחצי אחרי השרייה! לפני השריייה זה בדרך כלל כוס וקצת. 

 

גבינה צהובה טבעונית

הכנות שלב שני- עיבוד

את הקשיו המושרה להניח בבלנדר ולהוסיף: 

 

1 כוס חלב סויה לא ממותק (או כל חלב טבעוני אחר) 

 

1/2 כפית מכל תבלין: כורכום, פפריקה מעושנת, שום גבישי 

 

1 כפית משחת מיסו (או רוטב סויה) 

 

2 כפות שמרי בירה 

 

מלח על פי טעם 

 

לעבד למשחה חלקה לחלוטין.

 

גבינה צהובה טבעונית

הכנות שלב שלישי- אגר אגר

בקערית לערבב טוב 1/4 2 כפיות אגר אגר עם 1/2 כוס חלב סויה 

 

להעביר למחבת קטנה ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.

 

שימו לב- האגר חייב לרתוח כדי להתחיל לעבוד!

 

להוסיף למחבת את התערובת מהבלנדר ולבשל יחב דקה שתיים תוך כדי ערבוב. 

 

גבינה צהובה טבעונית

הכנות שלב אחרון- קרור

להעביר את התערובת מיד לכלי מתאים.

 

בשלב הזה אפשר להוסיף כל מיני תוספות נחמדות שאתם אוהבים. 

 

אני הוספתי צ'ילי לאחת מהגבינות.

 

להכניס למקרר לשעתיים לפחות.

 

לפרוס ולהגיש 🙂 

 

גבינה צהובה טבעונית

share on whatsapp

גבינה צהובה טבעונית

הכנות

10 דקות

בישולים

5 דקות

מתי מוכן?

עוד שעיים (קרור)

מה צריך?

1/2 1 כוסות קשיו מושרה ללילה או מבושל 20 דקות (למדוד אחרי השרייה/בישול) 

 

1 כוס חלב סויה לא ממותק (או כל חלב טבעוני אחר) 

 

1/2 כפית מכל תבלין: כורכום, פפריקה מעושנת, שום גבישי 

 

1 כפית משחת מיסו (או רוטב סויה) 

 

1/4 2 כפיות אבקת אגר אגר  + 1/2 כוס חלב סויה 

 

2 כפות שמרי בירה 

 

מלח על פי טעם 

 

 

מה עושים?

בבלנדר להניח קשיו, 1 כוס חלב סויה, תבלינים, מיסו ושמרי בירה 

 

לעבד לתערובת חלקה לחלוטין 

 

בקערית לערבב טוב אגר אגר עם 1/2 כוס חלב סויה 

 

להעביר למחבת קטנה ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב

 

להוסיף למחבת את התערובת מהבלנדר ולבשל יחד דקה שתיים תוך כדי ערבוב

 

להעביר לכלי מתאים ולהכניס למקרר לשעתיים לפחות 

 

לפרוס ולהגיש 🙂

 

הערות החלפות והארות:

  • אגר אגר אפשר לקנות בחנויות טבע, בסופרים גדולים וגם בחנויות אינרנטיות
  • האגר חייב לרתוח כדי להתחיל לעבוד
  • את חלב הסויה אפשר להחליף במים 
  • אפשר להוסיף כל מיני תוספות כמו צ'ילי וכדומה
  • הגבינה חייבת להשמר בקרור! היא תחזיק בקרור 5-6 ימים 
  • היא פחות מתאימה לטוסטים, בחימום היא תהפוך לממרח

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat