גיוזה דמפלינס יפניים טבעוניים


השבוע עברה שנה מאז שאני ומתן חזרנו לארץ. שנה. זה כל כך מוזר איך הזמן עובר אה?
הזמן הזה עף. איך מתחילים אפילו להכיל את כל מה שהשנה הזו הביאה איתה. חיים מוזרים, משוגעים, גדושים, עמוסים, מאתגרים ומרתקים.
אז עברה שנה מאז שחזרנו מה שאומר שגם עברה שנה מאז הביקור האחרון שלנו ביפן.
אני מתגעגעת ליפן כל הזמן ובמיוחד בקיץ. השבועיים שבילינו שם קיץ שעבר היו מהמאושרים בחיי. כל פעם שאני נזכרת בטיול הזה, איך נחתנו בטוקיו ישר מניו דלהי, אני מתרגשת. איך חיכיתי לראות את מתן מתאהב והוא בהחלט התאהב, בדיוק כמו שאני התאהבתי לפני 13 שנה, בפעם הראשונה שנסעתי לשם.
אז לכבוד שנה בארץ ושנה מהביקור האחרון ביפן, הכנתי שני דברים השבוע. הראשון הוא הפתעה שאני כבר ממש ממש רוצה לחלוק איתכם אבל צריכה לחכות רק עוד כמה ימים:) השני זה הפוסט הזה בו הכנתי לכם מנה טבעונית יפנית מקסימה ופשוטה להכנה, כדי שגם אתם תוכלו להנות מהטעמים המעולים שיש ליפן להציע.

גיוזה יפנית טבעונית

הגיוזה, דמפלינס יפניים הם תכלס טבעוניים במקור, הם כמובן מגיעים גם במילוי בשרי אבל כמעט בכל מקום ביפן יש את המילוי הצמחוני שהוא בעצם טבעוני. כך שלא צריך לשנות כלום במתכון. באופן כללי יש הרבה מתכונים יפניים שהם במקורם טבעוניים, רק צריך לחפש מאחורי כל אלפי המנות עם הבשר והדגים 🙂

הכנה

להכנת בצק הדמפלינס נצטרך… קמח, מלח ומים. זה כל הסיפור.
אם כך בקערה לערבב 1/2 1 כוסות קמח, 100 מ”ל מים רותחים, ו 1/2 כפית מלח. מה שהולך להתקבל אלו הרבה גושים שממש לא נראים כאילו הם יהפכו יום אחד לבצק אחיד.

 
גיוזה יפנית טבעונית

אל דאגה אחרי בערך 7-10 דקות של לישה, הבצק יתאחד ויהפוך גמיש להפליא.
לאחר שהבצק אחיד ויציב, לכדרר לכדור ולהניח בקערה מכוסה במטלית לחה לחצי שעה.
בנתיים נכין את המילוי.
אתם יכולים להיות יצירתיים עם המילוי, אני הלכתי על מילוי מסורתי ומאוד פשוט של כרוב, גזר, בצל ירוק וג'ינג'ר.
השלב הראשון בהכנת המילוי יהיה להוציא את הנוזלים מהכרוב. כרוב (כמו תרד, פטריות וחציל) אוגר בתוכו המון נוזלים, מה שמקשה על הבישול איתו במנות מסויימות. כדי להוציא את הנוזלים מהכרוב, יש לקצוץ חצי כרוב לבן דק דק, לפזר עליו מעט מלח ולהניח בתוך מגבת על מסננת בערך רבע שעה.
אחרי חצי שעה יש לסגור את המגבת עם הכרוב בפנים ופשוט לסחוט! אתם תהיו בהלם כמה נוזל יוצא ממנו (אני לפחות הייתי).
להעביר את הכרוב הסחוט לקערה ולהוסיף גזר מגורד, בצל ירוק קצוץ דק, 1 כף ג'ינג'ר מגורד וכף רוטב סויה.

 
גיוזה יפנית טבעונית

אוקי, עכשיו אחרי שהבצק כבר מוכן והמילוי מוכן אפשר להתחיל באומנות. ביפן כמו ביפן כל מנה דורשת מידה מסויימת של יצירה ופיתוח כישורים מוטוריים 🙂
אז, להוציא את הבצק מהקערה ולהעביר למשטח עבודה מרופד בנייר אפייה. לרדד את הבצק ולחתוך עיגולים בעזרת שבלונה.
לרדד בעזרת מערוך שוב כל עיגול בנפרד על מנת שהבצק יהיה דק למידי.

 
גיוזה יפנית טבעונית

להחזיק כל דיסקית בכף היד ולמלא בכפית של מילוי.
אם הבצק יבש מאוד אפשר להבריש את הקצוות במעט מים, זה יעזור להדבקה.

 
גיוזה יפנית טבעונית

שלב הבא-
לסגור את הדיסקית באמצע-

גיוזה יפנית טבעונית

שלב הבא-
לסגור צד אחד.

גיוזה יפנית טבעונית

שלב אחרון-

לסגור צד שני.

גיוזה יפנית טבעונית

חמוד!!!
עכשיו, אתם יכולים להקפיא אותם בכלי סגור פחות או יותר לנצח, או להכין אותם ישר.
כך או כך דרך ההכנה היא זהה:
מתחילים בטיגון קל על מחבת נונסטיק-

גיוזה יפנית טבעונית

בזהירות מוסיפים מעט מים לשמן הרותח וישר מכסים (זה יעשה הרבה רעש ויקפוץ לכל כיוון אבל זו הכוונה)
מאדים עם מכסה עד שהמים נעלמים והגיוזות הפוכות מעט שקופות.

גיוזה יפנית טבעונית

שלב אחרון- לטגן שוב.
אין צורך להוסיף שמן, פשוט לתת לגיוזות להצרב עוד דקה שתיים במחבת ולהגיש מיד.
יאמי.

גיוזה יפנית טבעונית

ביפנית אומרים Itadakimas זו ברכה שמשמעותה- תודה לכל אדם או ברייה שהביאו את האוכל הזה אליי. מקסים.
אם אתם רוצים ללמוד להכין איתי אוכל יפני, אתם מוזמנים לסדרת סדנאות בישול אוכל יפני טבעוני שאני מעבירה מאמצע יולי, צרו קשר לפרטים 🙂
שיהיה לכולכם סופ"ש מדהים!

גיוזה דמפלינס יפניים טבעוניים


הכנות
15 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

בצק

1/2 1 כוסות קמח

100 מ”ל מים רותחים

1/2 כפית מלח

מילוי

1/2 כרוב לבן

1 גבעול בצל ירוק

1 גזר

1 כף ג’ינג’ר מגורד

1 כף רוטב סויה

מה עושים

בצק

לערבב בקערה את כל מרכיבי הבצק וללוש בערך 10 דקות עד שהבצק מתאחד והופך גמיש (זה יתחיל מאוד פירורי ובסוף יתפוס)

לכדרר ולהניח בקערה מכוסה במגבת לחה לכחצי שעה

לרדד את הבצק על נייר אפייה ולקרוץ עיגולים

לרדד כל עיגול שוב לקבלת דיסקית דקה

מילוי

לקצוץ את הכרוב דק דק, לפזר עליו מעט מלח ולהניח בתוך מגבת על מסננת בערך רבע שעה

אחרי רבע שעה לסגור את המגבת עם הכרוב בפנים ולסחוט טוב

להעביר את הכרוב הסחוט לקערה ולהוסיף גזר מגורד, בצל ירוק קצוץ דק, ג'ינג'ר מגורד ורוטב סויה, לערבב טוב

הכנה

למלא כפית מילוי בכל דיסקית, לסגור את החלק העליון האמצעי ואז לקפל את הצדדים

להדק טוב את הקצוות (ניתן בשלב זה להקפיא לפעם אחרת)

לטגן במעט שמן על מחבת נונסטיק עד שהתחתית מזהיבה

להוסיף בזהירות 1/4- 1/2 כוס מים למחבת ישר על השמן ולסגור מיד במכסה

לאדות כך עד שכל המים מתאדים

לצרוב את הגיוזה עוד דקה שתיים ולהגיש מיד

יאמי 🙂



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים