גלידת בצק עוגיות טבעונית

24 לאוגוסט, 2017

דלג למתכון גלידת בצק עוגיות טבעונית

היי כולם! 

זה בהחלט מוזר לכתוב לכם פוסט מראש ולא באותו היום שאני מעלה אותו, כמו בדרך כלל.

 

אבל מה לעשות שאני נוסעת לניו יורק עוד יומיים ולא רציתי להשאיר אתכם לבד?!

 

אז אני כותבת לכם מראש 🙂

 

בשבועיים האלו שאני לא אהיה פה יעלו כמה פוסטים לבלוג וכמעט כולם בסימן ארצות הברית…

 

או לפחות אוכל שמתקשר לי עם ארצות הברית.

 

עבדתי על פוסטים נהדרים, חלקם מושחתים, חלקם ממש לא, אבל כולם בצורה כזו או אחרת מתקשרים לנסיעה לניו יורק.

 

גלידת בצק עוגיות טבעונית

 

הפוסט הזה, נוצר בעקבות כל המחקר שעשיתי לפני הנסיעה. 

 

כמות הגלידות הטבעוניות שהמליצו לי לטעום בנסיעה הזו, היא די מטורפת. 

 

זה נע ונד בין גלידות קלאסיות כמו וניל ושוקולד ומגיע לרמות מטורפות של פיצפוצי קרמל, מלח ים, שוקולד וצ'ילי ועוד ועוד. 

 

האינסטגרם שלי התחיל להתמלא בתמונות של גלידות כי התחלתי לעקוב אחרי כל המקומות בניו יורק שמגישים גלידה טבעונית ואז הבנתי, שאין סיכוי שאני מחכה עד הנסיעה! 

 

וגם, למה שרק אני אהנה? גם לכם מגיע לטעום גלידה מעניינת וטעימה ומפנקת, כזו שאין בגלידריות בארץ כמעט בכלל, אבל היא כנראה אחת ההכי טעימות שיש. 

 

אז הנה מתכון לגלידת בצק עוגיות טבעונית.

זה אפילו יותר טעים מאיך שזה נראה… 🙂 

 

תהנו! 

 

גלידת בצק עוגיות טבעונית

 

share on whatsapp

גלידת בצק עוגיות טבעונית

הכנות

20 דקות

בישולים

15 דקות

מתי מוכן?

עוד 6 שעות קרור

מה צריך?

גלידה 

1 כוס אגוזי קשיו טבעיים 

 

1/2 כוס אגוזי מקדמיה קלופים

 

1/3 עד 1/2 כוס סירופ אגבה / מייפל / סילאן

 

3 כפות חמאת שקדים (שקדיה) 

 

1/2 1 כוסות קרם קוקוס 18% שומן 

 

2 כפיות תמצית וניל 

בצק עוגיות 

1/2 כוס חמאת בוטנים + 2 כפות לציפוי

 

1/3 כוס סוכר קנים 

 

1/4 כוס מכל מרכיב: סירופ מייפל, שמן קוקוס, קמח כוסמין מלא, שוקולד צ'יפס 

 

3/4 כוס אבקת קקאו 

 

מה עושים?

גלידה

בבלנדר להניח את כל מרכיבי הגלידה

 

לעבד למשחה חלקה לחלוטין 

 

להעביר לכלי צר ועמוק, לסגור את הכלי ולהכניס למקפיא 

בצק עוגיות

בקערה לטרוף טוב יחד- חמאת בוטנים, מייפל, סוכר, שמן קוקוס

 

להוסיף קקאו וקמח ולערבב

 

להוסיף שוקולד צ'יפס ולקפל פנימה

 

להעביר את הבלילה לתבנית בקוטר 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה 

 

לזלוף 2 כפות חמאת בוטנים מעל הכל (אפשר בגושים קטנים אם החמאה מאוד קשה) 

 

לאפות 10 דקות להוציא מהתנור ולקרר לחלוטין

הכנה

כשהבצק קר, בעזרת מזלג לפורר לגושים את הבצק (איזה כיף זה!) 

 

להוציא את הגלידה מהמקפיא להעביר את גושי הבצק לגלידה ולערבב 

 

לסגור את הכלי ולהכניס למקפיא ל 6 שעות לפחות 

 

להוציא מהמקפיא 10 דקות לפני הגשה  

 

יאמי!!! 

הערות והחלפות

  • את הקשיו והמקדמיה אפשר להחליף בשקדים או כל אגוז אחר 
  • את השקדיה אפשר להחליף בכל חמאת אגוזים אחרת 
  • את הקמח אפשר להחליף בקמח נטול גלוטן 
  • הבצק יצא מהתנור לא לגמרי אפוי- זו הכוונה

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat