גרנולה טבעונית

6 לנובמבר, 2017

דלג למתכון גרנולה טבעונית

היי חברים. 

טוב אז כידוע לכם, נסעתי לסיני. 

 

הבטחתי מראש שאני לא אשאיר אתכם לבד. 

 

ולכן כבר לפני שנסעתי דאגתי לכן לכם לפחות לשני מתכונים, שיחזיקו אתכם בידיים טובות עד שאני אחזור. 

 

אני מניחה שחלקכם חושבים וואו איך היא נסעה לסיני, איזה פחד… 🙂

 

שתדעו שבתור מי שגרה כל כך הרבה שנים בחו“ל, לא מעט אנשים אומרים בדיוק את אותו הדבר על הארץ. 

 

היו לא מעט תקופות בחיי (אפילו לפני שנה וחצי פה בתל אביב) שאפילו לנסוע באוטובוס בארץ היה מפחיד ברמה שפשוט העדפתי ללכת ברגל. 

 

ברגע שעוברים את הגבול לסיני, מסתורר שקט נהדר. 

 

הקצב יורד, האווירה משתנה ומתחילים להרגיש אחרת. 

 

אני אוהבת את סיני. אוהבת את המדבר, אוהבת את נוף ההרים של ערב הסעודית, אוהבת את הים שמרגיש כמו ציור. 

 

אני אוהבת את השיחות עם הבדואים המקומיים, אוהבת את המוסיקה ואת קבוצות המוסיקאים שבאים מקהיר. 

 

אוהבת את זה שסיני מזכירה לי את הודו. 

 

גרנולה טבעונית

 

כשהתחלנו להתארגן לנסיעה, כמו טבעונים טובים איך לא- התחלנו לתכנן מה יהיה עם אוכל. 

 

סיני זה לא איזה אוצר קולינרי ואם אתה טבעוני אז בכלל.

 

במשך היום עוד אפשר להסתדר אבל הבעיה מתחילה בבוקר. 

 

ביצים, לאבנה ושקשוקה זה הדיבור. 

 

ולכן, אני ומתן התארגנו לנו מראש והחלטנו להצטייד בארוחת בוקר טבעונית משלנו. 

 

הדבר שהכי היה נראה לנו לנכון להביא הוא גרנולה וחלב סויה. 

 

וכמובן שאני החלטתי להכין את הגרנולה לבד. 

 

לפני שנסענו החלטתי לסיים את כל הפירות שהיו בבית ככה שיצא שעם המתכון לגרנולה זכיתם גם במתכון ליוגורט בננה מפנק. 

 

שיהיה מלא בתיאבון וד“ש מחצי האי 🙂 

 

גרנולה טבעונית

share on whatsapp

גרנולה טבעונית

הכנות

10 דקות

בישולים

15 דקות

מתי מוכן?

25 דקות

מה צריך?

גרנולה 

2 כוסות שיבולת שועל

 

1/2 כוס כל מרכיב: שקדים, בוטנים, שבבי קוקוס

 

1 כפית גדושה קינמון 

 

1/3 כוס סירופ מייפל 

 

תוספות לאחר אפייה: 1/2 כוס גוג‘י ברי 

יוגורט בננה 

2 בננות קפואות 

 

1/2 עד 1 כוס חלב סויה 

 

1 כף כל מרכיב: מיץ לימון סחוט, זרעי צ‘יה, מייפל 

הגשה 

שלל פירות העונה 

 

מה עושים?

גרנולה 

להדליק תנור על 190 מעלות

 

לערבב את כל המרכיבים בקערה (מלבד הגוג‘י ברי) 

 

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה 

 

לאפות 15 דקות עד שזהוב (להזהר לא לשרוף) 

 

לקרר, להוסיף גוג‘י ברי ולשמור בכלי אטום 

יוגורט בננה 

להניח את כל המרכיבים בבלנדר 

 

לעבד למשחה חלקה 

הגשה 

למלא קערית ביוגורט בננה 

 

לפזר מעל גרנולה בנדיבות 

 

לקשט בפירות לבחירתכם ולהגיש מיד 

החלפות והמרות: 

  • את כל האגוזים אפשר להחליף באיזה אגוזים שתרצו 
  • את המייפל אפשר להחליף באגבה או סילאן 
  • את הגוג‘י ברי אפשר להחליף בצימוקים או חמוציות 
  • את חלב הסויה אפשר להחליף בכל חלב טבעוני אחר 
  • את הבננה אפשר להחליף בכל פרי אחר (נגיד מנגו 🙂 ) 

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat