דונאטס טבעוני מחיטה מלאה


שבוע מקסים לכולם

אחד מאותם המתכונים שמלווים בתחושת הישג!
פעם ראשונה שאכלתי דונאטס היה ביפן, לפני 12 שנה.
אז הייתי רק צמחונית ועדיין לא טבעונית ומהביס הראשון שלקחתי מהדונאט הורוד במיסטר דונאטס בטוקיו ידעתי שאני בבעיה.
טעים, מאוד.

 
דונאטס טבעוני מחיטה מלאה

היום כשאני מסתכלת אחורה זה נראה לי מוזר כמה לא היתה לי מודעות בגיל 21…
קשה לי היום לדמיין את עצמי אוכלת דבר שמלא כולו בצבעי מאכל, שלא נדבר על ביצים וחלב.
אבל מודעות זה דבר אחד וטעם זה דבר אחר ואין מה לעשות, דונאטס זה טעים.
אני כבר הרבה זמן חושבת לנסות ולהכין מתכון לדונאטס קצת יותר בריאים, בלי צבעי מאכל, אפויים בתנור ומקמח מלא.
עמוק בתוכי ידעתי שזו הולכת להיות משימה לא פשוטה, ולכן דיחיתי זאת, עד היום!

 
דונאטס טבעוני מחיטה מלאה

וידוי

לפני שמתחילים רק כמה מילים לגבי הציפוי…. הציפוי לא הכי מזין.
אומנם השתמשתי באבקת סוכר מסוכר חום (!) אבל…
למי מכם שממש מנסה להמנע מסוכר אני ממליצה פשוט למרוח מעט גבינה לבנה טבעונית מעורבבת עם מעט סילאן או כל סירופ אחר, תוכלו גם לקשט בפירות יבשים או כל דבר אחר שעולה על רוחכם.
השלב הבא שלי יהיה להכין דונאטס בריאים ממש, בנתיים נתחיל מאלו ונראה לאן נגיע..

דונאטס טבעוני מחיטה מלאה

הכנות שלב ראשון 

להעביר 3/4 כוס קמח מלא ו 1/4 כוס קמח לבן דרך מסננת רשת דקה. 
להוסיף: 

3/4 כוס קמח מלא

1/4 כוס קמח לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 כף קמח טפיוקה

דונאטס טבעוני מחיטה מלאה

בקערה נוספת לערבב: 

1/2 כפית תמצית וניל

1/3 כוס סירופ מייפל (אפשר להמיר בסוכר חום)

1/4 כוס שמן קוקוס

1 כף חומץ תפוחים (או חומץ יין)

1/4 כפית מלח

1/2 כוס חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל

 
דונאטס טבעוני מחיטה מלאה

להעביר רטובים ליבשים ולערבב- להקפיד לא לערבב יותר מידי!

להעביר לגומות תבנית דונאטס משומנת היטב

לאפות כ 12-14 דקות על 170 מעלות. 
להוציא מהתנור ולקרר כחמש דקות לפחות.

כשהדונאטס קרים לחלוטין אפשר בעדינות להוציא מהתבנית ולהעביר לרשת לציפוי.

 
דונאטס טבעוני מחיטה מלאה

הכנות שלב שני- ציפוי

כל הציפויים בשלל הצבעים עובדים על אותו עקרון רק עם שינוי המרכיב שנותן את הצבע.
בקערית קטנה לערבב 1/4 כוס אבקת סוכר חום עם 1-2 כפיות חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל. 

לקפה להוסיף חצי כפית אבקת קפה נמס.

לשוקולד להוסיף כפית אבקת קקאו.

לורוד- להוסיף 1-2 כפיות מיץ סחוט מסלק מבושל- אין טעם של סלק והצבע משגע!

לטבול בעדינות את החלק העליון של הדונאטס בציפוי.
לסובב באוויר כמה פעמים שהציפוי יכסה את הדפנות ולהניח חזרה על הרשת.
אפשר יכולים לחזור על הפעולה פעמיים לקאסטרה ציפוי.  

דונאטס טבעוני מחיטה מלאה

קצת סבלנות 

עכשיו תתנו לדואנטס לנוח קצת. 
ממש רק כמה דקות. 
שהציפוי יתקשה ויוכל להתפצפץ לכם בפה כשתתנו ביס 🙂 

 
דונאטס טבעוני מחיטה מלאה

דונאטס טבעוני מחיטה מלאה


הכנות
10 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

דונאטס (12 חתיכות)

יבשים

3/4 כוס קמח מלא

1/4 כוס קמח לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 כף קמח טפיוקה

רטובים

1/2 כפית תמצית וניל

1/3 כוס סירופ מייפל (אפשר להמיר בסוכר חום)

1/4 כוס שמן קוקוס

1 כף חומץ תפוחים (או חומץ יין)

1/4 כפית מלח

1/2 כוס חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל

ציפויים

שוקולד

1 כפית קקאו

 1/4 כוס אבקת סוכר חום

1-2 כפיות חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל

ורוד

1/4 כוס אבקת סוכר חום

1-2 כפיות חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל

1 כף מיץ סלק (לסחוט ביד מסלק מבושל)

קפה

1/4 כוס אבקת סוכר חום

1-2 כפיות חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל

1 כפית אבקת קפה נמס

מה עושים

דונאטס

להדליק תנור על 170 מעלות

להעביר אתהקמחיםדרך מסננת רשת דקה

להוסיףאת כל המרכיבים היבשים ולערבב

בקערה נוספת לערבב את כל המרכיבים הרטובים

להעביר רטובים ליבשים ולערבב- להקפיד לא לערבב יותר מידי!

להעביר לגומות תבנית דונאטס משומנת היטב

לאפות כ 12-14 דקות,לקרר לחלוטין לפני ציפוי

ציפויים

שוקולד

לערבב את כל המרכיבים בקערית עד קבלת תערובת סמיכה

ורוד

לערבב את כל המרכיבים בקערית עד קבלת תערובת סמיכה

קפה

לערבב את כל המרכיבים בקערית עד קבלת תערובת סמיכה

הכנה

לטבול בעדינות את החלק העליון של הדונאטס בציפוי

לסובב באוויר כמה פעמים שהציפוי יכסה את הדפנות ולהניח חזרה על הרשת
אפשריכולים לחזור על הפעולה פעמיים לקאסטרה ציפוי

לתת לדואנטס לנוח כמה דקות ולהגיש



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים