חלה טבעונית מקמח כוסמין

14 לדצמבר, 2017

דלג למתכון חלה טבעונית מקמח כוסמין

היי היי

אוקי אז כמה מילים. 

 

ביום שלישי בבוקר העליתי לעמוד של הבלוג בפייסבוק סרט וידיאו קצר בסגנון 'טייסטי'. 

 

הסרטון (של הכנת חביתה טבעונית) התחיל לרוץ ברשת, והיום כעבור יומיים כבר עבר את ה 40,000 ציפיות. 

 

מי ידע שאתם כל כך רוצים מתכונים בוידיאו? 

 

הסרטון שפירסמתי היה מין פיילוט, לראות מה יהיו התגובות, ואני יכולה להגיד לכם שיש כל כך הרבה תגובות (והודעות) שאני לא מצליחה לעמוד בקצב ולענות לכולם ישר! 

 

עכשיו, אחרי שהבנתי שאתם ממש ממש מוכנים לשלב הבא, אני שמחה להגיד שוידיאו הולך להיות חלק מהבלוג 🙂 

 

בנוסף לערוץ יוטיוב ועוד מקומות בהם תוכלו לצפות. 

 

זו הרבה עבודה להכין כזה סרטון, במיוחד שאני עושה הכל לבד.

 

אבל כבר הספקתי להכין עוד אחד, למתכון ממש טעים ומתוק, שיעלה כנראה ביום ראשון! איזה כיף!!! 

 

בגלל שזה הרבה עבודה להכין סרטון לא לכל מתכון יהיה וידיאו, מין הסתם 🙂

 

מתכונים רגילים כמו שהיו עד עכשיו, ימשיכו לעלות כרגיל לבלוג.

 

אוקי ועכשיו למתכון של היום. 

 

חלה טבעונית מקמח כוסמין 

 

אז ככה- ביום שישי האחרון הזמנתי את כל המשפחה שלי אלינו פה לתל אביב לארוחת ערב. 

 

אני הכנתי הכל והיה תפריט נהדר- עיקריות, סלטים, קינוחים ומה לא… 

 

הדבר היחיד שביקשתי להביא היה מאחותי, את חלת הכוסמין הידועה שלה. 

 

הפעם, החלה היתה מוצלחת מתמיד ונגמרה עוד לפני סוף הארוחה. 

 

באינסטגרם שמתי וידיאו של השולחן עמוס המאכלים ולא הפסיקו להגיע אליי הודעות לא לגבי האוכל! כולם רצו לדעת- מה זו החלה הזו?!

 

אז ביום ראשון על הבוקר דיברתי עם אחותי, היא שלחה לי את המרכיבים שהיא השתמשה בהם ויצאתי לדרך.

 

אני שמחה להגיד שזו החלה הכי טעימה שאכלתי בחיי.

 

מושלמת לארוחת שישי וגם סתם ככה, לקרוע חתיכה אחר חתיכה ולנשנש. 

 

בתיאבון! 

 

חלה טבעונית מקמח כוסמין

 

share on whatsapp

חלה טבעונית מקמח כוסמין

הכנות

20 דקות

בישולים

35 דקות

מתי מוכן?

עוד שעתיים כולל התפחה

מה צריך?

חלה

יבשים

 

3 כוסות קמח כוסמין מלא

 

1 כוס קמח כוסמין לבן

 

3 כפיות שמרים יבשים 

 

2 כפות סוכר חום

 

1/2 1 כפיות מלח

 

רטובים

 

1 עד 2 כפות סילאן 

 

1/3 כוס שמן זית 

 

1/2 1 כוסות מים

ציפוי 

2 כפות סילאן 

 

2 כפות שמן זית 

 

חופן לקט גרעינים 

 

 

מה עושים?

חלה

יבשים

 

לתוך קערה לנפות את הקמחים  

 

להוסיף את שאר המרכיבים היבשים ולערבב 

 

רטובים

 

בקערה נוספת לערבב 1/2 כוס מים עם סילאן ושמן

 

להוסיף למרכיבים היבשים ולערבב 

 

להוסיף את כוס המים הנותרת בהדרגה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות של המים) 

 

לערבב עד לטקסטורה שאינה נדבקת לידיים אבל גמישה ונוחה לעבודה 

התפחה

ללוש 10 דקות שלמות בידיים או במיקסר וו

 

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת ולעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד  

 

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו 

 

כשהבצק תפח, להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

 

לחלק לשלושה חלקים שווים ומהם להכין נחשים 

 

לקלוע לצמה הדוקה ולהדק טוב קצוות 

צפוי 

בקערית לערבב סילאן ושמן זית, למשוח את החלה בתערבות 

 

לפזר גרעינים לקישוט, לכסות ולהניח בצד רבע שעה 

 

להדליק תנור על 200 מעלות ולהכניס את החלה לתנור החם

 

אחרי 10 דקות להוריד את המעלות ל 180 ולאפות עוד 20 עד 25 דקות 

 

כשהחלק החיצוני משחים ומתקשה להוציא מהתנור ולכסות במגבת

 

לחתוך רק אחרי שהתקרר לחלוטין

הערות והמרות: 

  • סוד החלה המוצלחת הוא זמן הלישה. אני שמה שעון לעשר דקות ולשה עשר דקות בלי הפסקה- אם יש לכם מיקסר וו, הסתדרתם!
  • אני שמה את הבצק להתפחה בתנור על 30 מעלות עם נורה דולקת 
  • אפשר להחליף את הקמחים לקמחי חיטה 
  • אפשר להכין רק מקמח מלא עם תוצאות פחות אווריריות 
  • אפשר להכין רק מקמח לבן- שימו לב שתצטרכו פחות נוזלים 
  • את הסילאן אפשר להחליף באגבה או מייפל

 

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat