טאקו בטטה עם שמנת חמוצה טבעונית

3 לנובמבר, 2016

דלג למתכון טאקו בטטה עם שמנת חמוצה טבעונית

מי? אני? די נו.

היי כולם. מה נשמע?
השבוע קרה דבר נחמד מאוד. איכשהו, נבחרתי להיות ברשימת חמשת הבלוגרים הטבעוניים המשפיעים ביותר בישראל.
איתי ברשימה נמצאת גם, לא פחות ולא יותר, אורי שביט.
אני ב-ה-ל-ם! 🙂 אני לגמרי לא קולטת שהדברים האלו קורים. אני רק מכינה אוכל ופתאום הכל רץ וקורה ומתקדם. כיף ומפתיע.

 

טאקו בטטה עם שמנת חמוצה טבעונית

לונדון – תל אביב (ומקסיקו)

עכשיו כשאני יושבת לכתוב את הפוסט פתאום שמתי לב שזה הפוסט הראשון לאכול מקסיקני בבלוג. הכיצד?
מי שיעבור על הבלוג עלול לחשוב שהאוכל היחיד שאני אוהבת הוא איטלקי. לא לגמרי לא נכון אבל אני אוהבת אוכל מקסיקני כמעט כמו אוכל איטלקי או אסייתי.
בקיצור, הגיע הזמן לתקן את העוול.
כשגרתי בלונדון הייתי מבקרת לא מעט במסעדה מקסיקנית לא פחות ממדהימה בשם Wahaca. בהליכה זה האוכל המקסיקני הכי טעים שאכלתי בחיי.
הם די פתחו לי את החיבה לאוכל מקסיקני ומאז מנות מקסיקניות מככבות אצלי במטבח במשך השבוע.
היום אחלוק אתכם אחת- טאקו בטטה עם שמנת חמוצה טבעונית. מתכון שלמדתי מ So Vegan המדהימים.

 

טאקו בטטה עם שמנת חמוצה טבעונית

 הכנות שלב ראשון- שעועית ובטטה

אוקי אז ככה, הבסיס של הטאקו הוא שעועית שחורה. כידוע שעועית צריכה השרייה ובישול.
אז השלב הראשון יהיה להשרות את השעועית ללילה ולבשל עד שמתרכך או לחלופין, לקנות קופסאת שימורים- אני לא שופטת. 🙂
אחרי שיש לנו כוס וחצי שעועית מבושלת (או קופסאת שימורים) אפשר להמשיך לבטטות.
להדליק תנור על 220 מעלות. לבחור 3 בטטות קטנות (חשוב שלא יהיה עבות וגדולות כי זה יאריך את הזמן בתנור בהמון).
בעזרת מזלג לחורר את הבטטות מכל הצדדים ולהניח על תבנית מרופדת בנייר כסף.
להכניס לתנור ל 45-60 דקות.

 

טאקו בטטה עם שמנת חמוצה טבעונית

שלב שני- בצל

בזמן שהבטטות מתרככות בתנור נכין את המילוי.
במחבת עמוקה לטגן בצל קצוץ עד שמזהיב כהה.
להוסיף 3 שיני שום קצוצות ולערבב.
להוסיף 1 כפית מכל תבלין- כמון, פפריקה מעושנת (או רגילה), מלח, פלפל שחור גרוס, שבבי צ'ילי, אורגנו.
לערבב עד שהבצל קריסיפי ולהוריד מהאש.

 

טאקו בטטה עם שמנת חמוצה טבעונית

 

שלב שלישי- מילוי

להוציא את הבטטות מהתנור.
בעדינות לחתוך כל בטטה לשני חצאים. בעזרת כף להוציא את מרכז הבטטה מהקליפה- להקפיד להשאיר 1 ס"מ של בטטה בשוליים.
להעביר את מרכז הבטטה שהוצאנו לקערה.
על סירות הבטטות לזלוף שמן זית ולהחזיר לתנור לעשר דקות.

בנתיים, לקערת הבטטות להוסיף:
תערובת בצל מהמחבת, עגבניה קצוצה, שעועית שחורה, 1/2 צ'ילי אדום קצוץ דק.
לערבב טוב טוב.

 

טאקו בטטה עם שמנת חמוצה טבעונית

שלב אחרון- טאקו

להוציא את סירות הבטטה מהתנור.
בעזרת כף למלא כל סירה במילוי שעועית שחורה.
להחזיר את התבנית לתנור לעוד 20 דקות אפייה.
ובנתיים נכין שמנת חמוצה טבעונית.

 

טאקו בטטה עם שמנת חמוצה טבעונית

שמנת חמוצה טבעונית

להכנת השמנת המדהימה להניח בסיר 1/3 כוס קשיו, לכסות במים ולבשל על אש גבוהה כ 20 דקות.
כשקשיו רך להעביר אותו לבלנדר עם 1/4 כוס מים ממי הבישול של הקשיו.
להוסיף:
1 כפית חומץ תפוחים.
2 כפות מיץ לימון טרי.
קורט מלח.
לעבד לפחות 5 דקות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

 

טאקו בטטה עם שמנת חמוצה טבעונית

הגשה

להוציא את הבטטות מהתנור, ולתת להן טיפה להתקרר.
בזהירות להעביר כל טאקו לצלחת.
לזלוף מעל כל טאקו שמנת חמוצה טבעונית ולקשט בטבעות בצל ירוק ופטרוזיליה.
ממליצה בחום להגיש מיד.

 

טאקו בטטה עם שמנת חמוצה טבעונית

 

מקווה שנהניתם מהמתכון, במיוחד לחובבי מקסיקו ותודה ל So Vegan על המתכון המדהים הזה.
שיהיה סופ"ש מקסים לכולם.
צ'או 🙂

 

טאקו בטטה עם שמנת חמוצה טבעונית

share on whatsapp

טאקו בטטה עם שמנת חמוצה טבעונית

הכנות

20 דקות

בישולים

שעה ורבע

מתי מוכן?

עוד שעה וחצי

מה צריך?

טאקו

3 בטטות קטנות

1/2 1 כוס שעועית שחורה (מושרית ומבושלת)

1 עגבניה קצוצה

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות דק

1 צ'ילי אדום קטן קצוץ דק (לא חובה)

2 כפות שמן זית

1 כפית מכל תבלין- כמון, פפריקה מעושנת (או רגילה), מלח, פלפל שחור גרוס, שבבי צ'ילי, אורגנו

לקישוט- חופן פטרוזיליה ובצל ירוק

שמנת חמוצה

1/3 כוס אגוזי קשיו

1 כפית חומץ תפוחים

2 כפות מיץ לימון

קורט מלח

 

מה עושים?

טאקו

בטטות

להדליק תנור על 220 מעלות

בעזרת מזלג לחורר את הבטטות מכל הצדדים ולהניח על תבנית מרופדת בנייר כסף

לאפות  45-60 דקות עד שהבטטות רכות לחלוטין

להוציא מהתנור ובעדינות לחתוך כל בטטה לשני חצאים

בעזרת כף להוציא את מרכז הבטטה מהקליפה ולהעביר לקערה

להקפיד להשאיר 1 ס"מ של בטטה בשוליים כך שנוצרות סירות

על סירות הבטטות לזלוף שמן זית ולהחזיר לתנור לעשר דקות

 

מילוי

במחבת עמוקה לטגן בצל קצוץ עד שמזהיב כהה

להוסיף שיני שום קצוצות ולערבב

להוסיף תבלינים, לערבב עד שהבצל קריסיפי ולהוריד מהאש

להעביר לקערה עם הבטטות ולהוסיף עגבניה, שעועית וצ'ילי- לערבב טוב

הכנה

להוציא את סירות הבטטה מהתנור

בעזרת כף למלא כל סירה במילוי שעועית שחורה

להחזיר את התבנית לתנור לעוד 20 דקות אפייה

שמנת חמוצה טבעונית

להניח בסיר קשיו, לכסות במים ולבשל על אש גבוהה כ 20 דקות

כשקשיו רך להעביר לבלנדר עם 1/4 כוס מים ממי הבישול של הקשיו

להוסיף חומץ, לימון ומלח ולעבד לפחות 5 דקות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד

לשמור בכלי סגור במקרר

הגשה

להוציא את הטאקו מהתנור ובזהירות להעביר לצלחות

לזלוף מעל כל טאקו שמנת חמוצה טבעונית ולקשט בטבעות בצל ירוק ופטרוזיליה

ממליצה בחום להגיש חם 🙂

 

*תודה ל So Vegan !

 

 

  • איזה כיף לקרוא עוד מתכון! שאלה למתקשה כמוני… איך את מכינה את השעועית השחורה ככה שהיא נראית מושלמת כמו בתמונה שלך ?

    • Tivoneat

      היי! תודה 🙂 היא נראית מושלמת?? זו העדשה והמצלמה כנראה… סתם, אני שוטפת אותה במים קרים במסננת לפני שאני מוסיפה למתכון, אולי זה זה?!

  • מגיע לך שהבלוג הנהדר הזה יהיה משפיע וחשוב. מבחינתי את ה"בצק אלים" של הטבעונים – בלוג שנכנסים לקרוא בשביל הכיף, לאו דווקא בשביל המתכון (שגם הוא נראה מעולה).

    • Tivoneat

      איזה כיף לשמוע! 🙂 ממש שמחה שאת נהנית מהתוכן. זה חשוב לי לא פחות…

  • אורית רביב

    שמנת חמוצה טבעונית!!!!! יאמייייי חייבת לעשות, הקשיו יכול להיות אחרי השרייה?

    • Tivoneat

      כן! ההרתחה זה למקצרי דרך 🙂

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat