טופו טיקה טבעוני

5 למרץ, 2018

דלג למתכון

היי חברים

איך היה פורים?! התחפשתם? רקדתם? שמחתם? 

 

זה כזה חג כייפי ואני כל כך אוהבת להתחפש. בפוסט הקודם סיפרתי לכם כמה עבדתי על התחפושות שלי ושל מתן ואני חייבת להגיד לכם שיצא ממש ממש מוצלח. 

 

מתן התגלח לכבוד המאורע (למי שלא מכיר, למתן יש זקן רציני וזה חלק בלתי נפרד מהמראה שלו) ועם כל האיפור והפאה והכובע הוא היה נראה 100% כמו הכובען המטורף. 

 

עד כדי כך שאף אחד לא זיהה אותו במסיבה שהיינו בה, אנשים שעובדים איתו יום יום פשוט לא ידעו עם מי הם מדברים. 

 

ואני כמובן נהניתי מאוד להיות מלכת הלבבות ולגמרי נכנסתי לדמות. בקיצור היה חג מעולה! 

 

חוץ מהרבה תחפושות היה לי גם סופ"ש מלא, אבל מלא באוכל טבעוני מעולה. 

 

בשישי היינו אצל ההורים שלי והשולחן היה 100% טבעוני עם כל כך הרבה מנות טבעוניות ואוכל טעים שזה לא יאומן, כזה שרק אמא שלי יודעת להכין. 

 

כל ביס היה תענוג צרוף, כמו תמיד. 

 

טופו טיקה מסאלה טבעוני

 

בשבת היינו במעדניה החדשה של משק ברזילי ואכלנו שם דברים ממש מיוחדים וטעימים.

 

ואחר כך ביוגורט החדש של אניטה שהוא עשוי מפירות טרופיים ואסאי והוא מטורף. 

 

ובתוך כל זה גם היינו בפיצה החדשה שפתחו בשכונה שהיא כנראה הטבעונית הכי טובה שאכלתי בארץ! קוראים להם פיצה לילה. שווה! 

 

כיף לי לגור בשכונה כל כך ידידותית לטבעונים וכיף לי שכל יום נפתח פה עוד משהו חדש עם תפריט טבעוני מעולה 🙂 

 

ועכשיו למתכון. 

 

בסדנת בישול טבעוני שהעברתי ביום שישי התנהל דיון על סוגי מטבחים.

 

דיברנו קצת על זה שיש הרבה מאוד מסעדות אסיתיות בארץ ולא חסר בורגרים ואוכל ישראלי אבל אין הרבה מסעדות הודיות. 

 

לא מזמן קראתי כתבה על הנושא הזה ולמה מסעדות הודיות לא מצליחות בארץ.

 

טופו טיקה מסאלה טבעוני

 

הטענה שם היתה שהאוכל ההודי מתובל מידי לטעם הישראלי, חריף מידי, מורכב מידי. 

 

אולי זה נכון ואולי זה לא, אני באופן אישי מאוד מאוד אוהבת אוכל הודי. 

 

וכן, הייתי בהודו 8 פעמים וגרתי עשור בלונדון, אולי זה קצת קשור לזה. 

 

בכל מקרה כל משתתפי הסדנא אמרו שהם מאוד אוהבים אוכל הודי טבעוני. 

 

אז בסופ"ש חשבתי על זה קצת והרגשתי שאם אין הרבה מסעדות הודיות בארץ, אני אפנק במתכונים הודים טבעונים! 

 

חשבתי מה להכין. מלאי כופתא טבעוני כבר יש, צ'אנה מסאלה טבעוני כבר יש, קציצות טבעוניות ברוטב מסאלה כבר יש… 

 

אה אה! טופו טיקה טבעוני, אחת המנות האהובות עליי ביותר במטבח ההודי. 

 

רוטב סמיך, שיפודי טופו צרובים במרינדה… מה צריך יותר מזה? 

 

לא הרבה. 

 

אז אני שמחה לחלוק אתכם את המתכון להיום, טופו טיקה טבעוני, מתכון שמזכיר לי את דרום הודו ואת מזרח לונדון. 

 

זה כל כך טעים! תהנו 🙂 

 

טופו טיקה מסאלה טבעוני

share on whatsapp

טופו טיקה טבעוני

הכנות

20 דקות

בישולים

20 דקות

מתי מוכן?

עוד 40 דקות

מה צריך?

תערובת טנדורי (אפשר להשתמש בתערובת תבלין לטנדורי קנויה)

1 כפית כל תבלין: פפריקה, כמון, מלח, כורכום, צ‘ילי, אבקת שום, אבקת בצל, זרעי כוסברה טחונים לאבקה

 

1/2 כפית כל מרכיב: קינמון, אבקת ג‘ינג'ר, פלפל שחור 

טופו טיקה

450 גרם טופו קשה ככול האפשר (חבילה וחצי) חתוך לקוביות גדולות

 

4 כפות קרם קוקוס 

 

3 כפות רסק עגבניות אורגני

 

1 כף מיץ לימון טרי 

 

1/2 3 כפיות מתערובת הטנדורי

רוטב 

2-3 שיני שום כתושות 

 

2 כפיות שבבי צ‘ילי 

 

1 כף ג‘ינג'ר טרי כתוש 

 

4 כפות רסק עגבניות אורגני 

 

4 כפות שקד טחון 

 

1/2 3 כפיות מתערובת הטנדורי

 

1/2 1 כוסות קרם קוקוס 

 

מלח על פי טעם 

מה עושים?

תערובת טנדורי

בקערית לערבב את כל התבלינים ולהניח בצד 

טופו טיקה

בקערה לערבב את כל המרכיבים עד לקבלת משחה חלקה וסמיכה, להניח בצד

 

בעזרת נייר סופג לספוג קצת את הנוזלים מקוביות הטופו

 

להעביר את הטופו לכלי שיש לו מכסה ולשפוך מעל הטופו את המשחה

 

לסגור את הכלי ולשקשק בעדינות עד שכל הטופו מכוסה במשחה 

 

להניח בצד לפחות 20 דקות 

רוטב 

במחבת נונסטיק (טפלון) לחמם 2-3 כפות שמן על אש נמוכה

 

להוסיף שיני שום ולערבב כמה רגעים

 

להוסיף שבבי צ‘ילי וג‘ינג'ר ולערבב ללא הפסקה 2 דקות לערך

 

להוסיף רסק עגבניות ולערבב יחד 2-3 דקות 

 

להוסיף את כל שאר מרכיבי הרוטב ולערבב טוב 

 

לבשל 10 דקות ללא מכסה על אש נמוכה ומידי פעם לערבב

 

לכבות את האש ולכסות את המחבת

הכנה ואפייה

להדליק תנור על 210 מעלות 

 

בעדינות להכין שיפודים מהטופו (לדקור במרכז כל קוביה ולא קרוב לדופן שלא יקרע) 

 

להניח את השיפודים על תבנית מרופדת בנייר אפייה 

 

לאפות 12-15 דקות או עד שמשחים- פעם אחת באמצע האפייה להפוך את השיפודים 

הגשה 

בעדינות להעביר חלק מקוביות הטופו לרוטב ולערבב טוב 

 

לקשט בכוסברה ולהגיש עם יתר השיפודים ואורז בצד 

הערות והמרות:

  • את השקד הטחון אפשר להחליף בטחינה 
  • אין צורך להפריד את קרם הקוקוס אבל כמה שיותר שמן יותר טוב

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat