טראט מנגו ושוקולד מריר טבעוני

5 ליולי, 2017

דלג למתכון טראט מנגו ושוקולד מריר טבעוני

היי אהובים! 

סיפור לי אליכם.

 

קצת אחרי שחזרנו לארץ והבלוג יצא לאוויר פנתה אליי בחורה נחמדה בשם רחלי קורט. אז עוד לא ידעתי מי זו… 

 

היא אמרה לי שהיא מאוד אוהבת את הבלוג שלי ושאלה אם אני רוצה להצטרף לקבוצה סודית של בלוגרים. 

 

היא נתנה לי רשימה של כל מיני בלוגרים, אז כשרק חזרתי לארץ, עוד לא הכרתי אף אחד מהם. 

 

העפתי מבט, ראיתי שאף בלוגר שם לא טבעוני ואמרתי לה שנראה לי שאני אוותר. 

 

אחרי כמה חודשים רחלי פנתה אליי שוב, הפעם החלטתי לעשות גוגל… אחרי שהבנתי מי היא, אמרה לה כן. 

 

הצטרפתי לקבוצה הסודית בתור הנציגה הטבעונית הראשונה ועד מהרה הבנתי שכל הבלוגרים האלו, הם לא סתם בלוגרים חובבים, אלא מקבץ של הבלוגרים המובילים ביותר בארץ שרחלי בחרה בקפידה אחד אחד. 

 

בקבוצה הסודית הזו, ששמה- מבשלים ביחד, אנחנו חולקים את חייינו בתור בלוגרים, עוזרים ותומכים ומידי פעם נפגשים לכמה שעות של כיף ולמידה משותפת. 

 

פעם בכמה חודשים עולה לאוויר פרוייקט מיוחד של הקבוצה בה כולנו מכינים מתכון על פי נושא שבחרנו יחד, כל אחד לבלוג שלו. 

 

והיום, עולה הפרוייקט של חודש יולי והנושא של הפרוייקט הוא פירות קיץ. 

 

הפרי שבחרתי הוא מנגו, מלך כל הפירות! 

 

אז הנה לפניכם- טראט מנגו ושוקולד מריר טבעוני. תהנו 🙂 

 

טראט מנגו ושוקולד מריר טבעוני

הכנות שלב ראשון- תחתית

הכמויות במתכון מתאימות ל 4 תבניות פאי אישיות בקוטר 8-10 ס"מ או לתבנית פאי בקוטר 20-22 ס"מ.

 

במעבד מזון להניח: 

 

6 תמרי מג'הול גדולים עסיסים 

 

1/2 כוס שקד טחון 

 

1/2 כוס קוקוס טחון 

 

1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר

 

2 כפות אבקת קקאו

 

1 כף שמן קוקוס 

 

1 כף סילאן 

 

לעבד לתערובת אחידה.

 

אם התערובת רטובה מידי להוסיף שקד או קוקוס טחון ולעבד עוד קצת. 

 

אם התערובת יבשה מידי להוסיף מעט סילאן ולעבד עוד קצת. 

 

להעביר לתבניות פאי משומנות היטב ולרפד תחתית ודפנות. 

 

להכניס למקרר. 

 

טראט מנגו ושוקולד מריר טבעוני

הכנות שלב שני- מילוי

בבלנדר להניח:

 

2 כוסות גדושות מנגו חתוך לקוביות (בערך 2 מנגו בינונים)

 

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי 

 

1/4 כוס סוכר קנים / חום (או יותר לחובבי מתוק)

 

2 כפות קמח טפיוקה (או קורנפלור / קמח תפו"א) 

 

לעבד לבלילה חלקה. 

 

להעביר למחבת טפלון על אש בינונית ולבשל תוך כדי ערבוב 8-10 דקות.

 

להוריד מהאש ולהכניס למקרר לרבע שעה.

 

טראט מנגו ושוקולד מריר טבעוני
 
שלב אחרון- קישוט

אני בחרתי לקשט ב Drgon fruit כי הוא מהמם. אך די חסר טעם 🙂 

 

אתם יכולים לקשט באיזה פרי טרופי שאתם אוהבים, לדעתי כל פרי ילך פה. 

 

וגם, לא חייבים בכלל לקשט 🙂 

 

טראט מנגו ושוקולד מריר טבעוני

ועכשיו- לאכול!

כל עוד אתם לא אוכלים את הטארט, יש לשמור אותו במקרר. 

 

להגיש קר ישר מהמקרר. 

 

מומלץ כמובן להוציא מהתבנית. 

 

בתיאבון!

 

טראט מנגו ושוקולד מריר טבעוני

 

 

share on whatsapp

טראט מנגו ושוקולד מריר טבעוני

הכנות

15 דקות

בישולים

10 דקות

מתי מוכן?

עוד 45 דקות

מה צריך?

תחתית (4 תבניות פאי 8-10 ס"מ או תבנית פאי 20-22 ס"מ)

6 תמרי מג'הול גדולים עסיסים 

 

1/2 כוס שקד טחון 

 

1/2 כוס קוקוס טחון 

 

1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר

 

2 כפות אבקת קקאו

 

1 כף שמן קוקוס 

 

1 כף סילאן 

מילוי

2 כוסות גדושות מנגו חתוך לקוביות (בערך 2 מנגו בינונים)

 

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי 

 

1/4 כוס סוכר קנים / חום (או יותר לחובבי מתוק)

 

2 כפות קמח טפיוקה (או קורנפלור / קמח תפו"א) 

קישוט

כל פרי שאתם אוהבים (אני השתמשתי בדרגון פרוט)

מה עושים?

תחתית 

להניח את כל המרכיבים במעבד מזון

 

לעבד לתערובת אחידה 

 

אם התערובת רטובה מידי להוסיף שקד או קוקוס טחון ולעבד עוד קצת 

 

אם התערובת יבשה מידי להוסיף מעט סילאן ולעבד עוד קצת 

 

להעביר לתבניות פאי משומנות היטב ולרפד תחתית ודפנות 

 

להכניס למקרר 

מילוי

להניח את כל המרכיבים בבלנדר 

 

לעבד לבלילה חלקה 

 

להעביר למחבת טפלון על אש בינונית 

 

לבשל תוך כדי ערבוב 8-10 דקות 

 

להוריד מהאש ולהכניס למקרר לרבע שעה 

הכנה וקישוט

להוציא את התבניות והמילוי מהמקרר 

 

למלא כל תבנית במילוי מנגו 

 

לקשט באיזה פרי שאתם אוהבים

 

להגיש קר ישר מהמקרר, לשמור בקרור

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat