לחם טחינה טבעוני נטול גלוטן

25 לאפריל, 2017

דלג למתכון לחם טחינה טבעוני

יום נהדר לכולם

אוקי אוקי אוקי. 
אנחנו צריכים לדבר! 
אז ככה, לפני כמה חודשים, הציף את הרשת לחם טחינה אחד שהפך ויראלי תוך כמה שעות ועשה גלים באתרי אוכל ברחבי האינטרנט בארץ. 
העפתי מבט על המתכון, ראיתי 4 ביצים גדולות ודיפדפתי הלאה במחשבה שזה לא מתכון שמטבענים. 
עברו להם כמה חודשים ורחלי קורט, קולגה וחברה (בעלת הבלוג המהמם Krutit) הכינה גם היא גירסה של הלחם הזה. 
אבל בזכות כך שרחלי כל כך מוכשרת ומובילה בתחומה, לחם הטחינה שהיא הכינה כבש את הרשת עד כדי כך שהאתר שלה נפל מרוב כניסות!
אני ורחלי התקשקשנו לגבי טבעון המתכון, המסקנה שלי היתה שזה לא אפשרי כל כך וסיכמנו את זה בזאת.
אבל אני, לא הצלחתי לישון בלילה.
במשך שבועיים הלחם הזה רדף את מחשבותי.
וכאילו שזה לא מספיק כל יום קיבלתי הודעות ותיוגים עם השם שלי בפוסטים, של אנשים שמחפשים מתכון טבעוני ללחם טחינה.
לפני שלושה ימים החלטתי שזהו. אני עושה את זה ולא משנה מה.
התבצרתי במטבח, עירבבתי, אפיתי, הפחתתי, הוספתי, הגדלתי, הקטנתי, ואחרי 4 ניסיונות שהתפרסו על יומיים, הצלחתי.
רחלי היתה הראשונה לקבל תמונה.
ואחריה מתן, שטעם את כל הניסיונות כל פעם ואהב את כולן ולא הפסיק להגיד לי במשך יומיים: "בייב, את תצליחי זה ברור לך נכון?"
וואלה, חברים, באמת הצלחתי. 

 

לחם טחינה טבעוני

רגע לפני שמתחילים 

חשוב לי לציין כמה דברים. הוסבר לי שהלחם המקורי הלא טבעוני אינו יציב במיוחד. וכמוהו גם הלחם הזה. 
זה לחם עדין וזה חשוב להבין את זה לפני שמתחילים להכין. 
זה לא לחם שיכול להחזיק כריך מלא עד אפס מקום במרכיבים.
זה לחם עדין וטעים בטירוף, הוא מתגבש ככול שעוברות השעות.
לתוצאות הכי טובות, חשוב לי שתקראו את ההערות בסוף המתכון למטה. 

 

לחם טחינה טבעוני

 
הכנות שלב ראשון

נתחיל מלהדליק תנור על 170 מעלות.  
בקערית לערבב 2 כפות צ’יה (שלמה, לא טחונה) עם 1/4 כוס מים ולהניח בצד 3-4 דקות.
 
בקערה לערבב:

1 כפית אבקת אפייה 

1/2 כפית סודה לשתייה 

מלח על פי טעם

1 כוס דחוסה קמח עדשים כתומות

 

לחם טחינה טבעוני

 

להוסיף:

2 כפיות חומץ 

6 כפות טחינה גולמית (אפשר חצי חצי מלאה ורגילה) 

2 כפות סילאן 

1/3 כוס מים

ואת תערובת הצ’יה והמים שקודם הנחנו בצד

לערבב טוב, הבלילה תהיה סמיכה אבל לא לחלוטין בצקית.

 

לחם טחינה טבעוני 

הכנות שלב שני

בשלב הזה חשוב לא להתמהמה (איזו מילה הזויה).

החומץ וסודה לשתייה יוצרים ראקציה של בועות ואנחנו לא רוצים לפספס אותן, אז לא לתת לבלילה לעמוד.

להעביר את הבלילה לתבנית אינגליש קטנה עדיף מקרטון משומנת היטב ולקשט כאהבת נפשכם.
אני קישטתי בחופן: פשתן, גרעיני חמניה, סומסום, גרעיני דלעת.

 

לחם טחינה טבעוני 

שלב אחרון

להכניס מיד את התבנית לתנור החם.
לאפות 45 דקות עד שהלחם גבה ונסדק.
להוציא את התבנית ולהניח על רשת.
אם השתמשתם בתבנית מקרטון, בעדינות תחתכו את הדפנות של התבנית כך שהלחם יוכל לנשום ולא ירטב מהאדים שמצטברים בתוך התבנית.
חשוב- לקרר על רשת לפחות שעתיים עד שפורסים!
לא להתפתות לנשנש. 🙂 

 

לחם טחינה טבעוני

בתאבון! 

אחרי שעתיים אפשר לחתוך את הלחם ולהתחיל לאכול. 
כמו שאמרתי לכם הכנתי 4 גירסאות של הלחם הזה ביומיים ואני ומתן אכלנו את כל הכיכרות! 
זה פשוט כל כך טעים.
תהנו חברים, זהו צעד קטן בשבילי אבל צעד גדול לטבעונות! חחחח 😀 

 

לחם טחינה טבעוני

share on whatsapp

לחם טחינה טבעוני נטול גלוטן

הכנות

5 דקות

בישולים

45 דקות

מתי מוכן?

שעתיים (כולל קרור)

מה צריך?

רטובים (תבנית אינגליש 22 ס"מ) 

2 כפות צ׳יה + 1/4 כוס מים

2 כפיות חומץ 

6 כפות טחינה גולמית (אפשר חצי חצי מלאה ורגילה) 

2 כפות סילאן 

1/3 כוס מים

יבשים

1 כפית אבקת אפייה 

1/2 כפית סודה לשתייה 

מלח על פי טעם

1 כוס דחוסה קמח עדשים כתומות

קישוט

פשתן, גרעיני חמניה, סומסום, גרעיני דלעת 

מה עושים?

בבקשה לקרוא את כל הטיפים בסוף המתכון 🙂

להדליק תנור על 170 מעלות 

בקערית לערבב צ’יה עם 1/4 כוס מים ולהניח בצד 3-4 דקות 

בקערה לערבב את כל המרכיבים היבשים 

להוסיף את כל המרכיבים הרטובים ואת תערובת הצ’יה 

לערבב טוב- התערובת  תהיה סמיכה אך לא מאוד בצקית 

להעביר לתבנית אינגליש 22 ס"מ משומנת היטב 

לקשט כאהבת נפשכם 

לאפות 45 דקות להוציא ולקרר על רשת לפחות שעתיים עד שפורסים 

טיפים חשובים להצלחה מסחררת:

  • ממליצה מאוד לא לשנות את הכמויות או את המרכיבים, זה מתכון עדין ועדיף לפחות בפעם הראשונה לא לשחק איתו.
  • חשוב מאוד- להשתמש בכוסות וכפיות מדידה! 
  • תבנית אינגליש 22 ס"מ זה בול, בתבנית גדולה הלחם פחות יחזיק. 
  • ממליצה להשתמש בקמח עדשים קנוי ולא לטחון בבית כי קמח שנטחן בבית הוא מעט גרגירי 
  • אל תתמהמהו (מילה מצחיקה) עם ההכנסה של הלחם לתנור-  
    החומץ והסודה לשתייה מתחילים לעבוד כשהם באים במגע ואנחנו לא רוצים לפספס את הבועות שהם יוצרים.
  • לא חובה אבל לתוצאות טובות יותר אני ממליצה להשתמש בתבנית מקרטון-
    בתבנית מקרטון תוכלו לגזור את הדפנות ולפתוח אותן לצדדים כשהלחם יוצא מהתנור, ככה הלחם לא יספוג אדים ונוזלים מתוך התבנית בזמן שהוא מתקרר.
  • אל תתפתו לחתוך לפני שהלחם קר לחלוטין. 
  • הערה אחרונה וחשובה- הלחם הזה עדין, הוא לא מחזיק כמו לחם רגיל, הוא שברירי.
    תהיו עדינים ונחמדים אליו. והוא בתמורה יתגבש ככול שהשעות יעברו, הוא מושלם יום אחרי הכנה.

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat