לחמניות סקונס טבעוניות


שלום לכולם

כמו שבטח רבים מכם יודעים, לפני כמה שבועות התארחתי בתוכנית הבוקר של אברי גלעד. 

כשההפקה פנתה אליי הם ביקשו ממני להכין מנות שמתאימות לארוחת בוקר ושיתאימו לאישיות שלי ולאופי של הבלוג. 

אז התחלתי לחשוב. וחשבתי וחשבתי…

ניסיתי להחליט ביני לבין עצמי מה מתאים לאישיות שלי ולאופי של הבלוג. 

עברתי על כל מיני מתכונים בבלוג ופתאום הבנתי- מה שמייחד אותי ואת הבלוג זה כל עשרות הטיולים שלי בעולם וכל השנים שחייתי בחו"ל! 

ואז התחלתי לעבוד- הכנתי לא פחות מעשר מנות שונות והשקעתי בהן הרבה מחשבה. 

כל אחת מהמנות היתה קשורה בצורה כזו או אחרת לארץ שטיילתי בה או עיר שחייתי בה. 

וגם מנה אחת מסורתית שסבתא שלי היתה מכינה. 

בין כל אלו, אתם כמובן יכולים לנחש, היה מקום של כבוד ללונדון. 

לחמניות סקונס טבעוניות

הכנתי כמה מנות ברוח בריטית ואחת מהן היתה סקונס. 

סקונס, למי שלא מכיר, הן לחמניות בריטיות מוזרות למראה שמוגשות בדרך כלל במה שנקרא- תה של אחר הצהריים. 

הן מגיעות או מתוקות או מלוחות. אם הן מגיעות מתוקות הן מוגשות עם חמאה וריבה. 

אם הן מגיעות מלוחות הן מוגשות בדרך כלל עם גבינת שמנת בצד ולפעמים גבינת צ'דר בפנים. 

אז יום לפני התוכנית פירסמתי באינסטגרם כמה תמונות של ההכנות והתמונה שהכי משכה תשומת לב היתה דווקא התמונה של הסקונס. 

אני בתמימותי בכלל לא חשבתי שמישהו בארץ יודע מה זה סקונס אבל מסתבר שהרבה מאוד אנשים מחפשים מתכון לסקונס טבעוני. 

בעקבות התמונה באינסטגרם, קיבלתי ממש הרבה הודעות ובקשות שאני אפרסם מתכון. 

אז לקח לי קצת זמן אבל כמו שאתם יודעים, אם ביקשתם משהו אתם בסוף מקבלים 🙂 

אז הנה הם, חמודים ובריטים להפליא, לחמניות סקונס טבעוניות מקמח כוסמין, עם זיתי קלמטה. 

מושלם. 

וכמו שאומרים בלונדון- see ya laters 😉

לחמניות סקונס טבעוניות

לחמניות סקונס טבעוניות


הכנות
15 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

בצק – 8 חתיכות (הערות והמרות בתחתית המתכון)

יבשים

 

1 כוס קמח מלא כוסמין או חיטה 

 

1/2 1 כוסות קמח לבן כוסמין או חיטה 

 

2 כפיות אבקת אפייה 

 

1 כפית כל מרכיב: סוכר חום, שום גבישי / אבקת שום 

 

1/2 כפית מלח 

 

רטובים

 

1 כוס חלב סויה לא ממותק (או כל טבעוני אחר)

 

1 כף חומץ תפוחים (או לימון סחוט טרי) 

 

1/3 כוס שמן 

תוספות 

10 זיתי קלמטה חתוכים קטן 

 

מה עושים

בצק

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערית לערבב חלב סויה וחומץ, להניח בצד

בקערה גדולה לערבב את כל המרכיבים היבשים

להוסיף את תערובת החלב ואת השמן

לערבב טוב עם כף עד לקבלת בצק אחיד ודביק, שימו לב- הבצק יהיה ממש דביק

להוסיף זיתים לערבב טוב

הכנה

לקמח ידיים ולהעביר את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה

לקמח שוב ידיים ולסדר את הבצק בצורת עיגול עבה (כמו עוגה בקוטר 18-20 ס“מ)- לא ליישר ולהדק- להשאיר את הבצק גס

בעזרת סכין חדה ומשומנת לחתוך את הבצק ל 8 משולשים (כמו שחותכים פיצה)

לקמח ידיים, להפריד את המשלושים אחד מהשני ולהניח אותם ברווחים על גבי תבנית האפייה

אפייה והגשה

לאפות 25 דקות עד שיציב ושחום

להגיש חם או קר עם כל מיני מטבלים טעימים בצד

הערות והמרות:

  • שימו לב- הבצק מאוד דביק! לקמח ידיים מידי פעם אחרת הוא ידבק ויעשה בלאגן 🙂
  • אל תתפתו ללוש ולסדר את הבצק יפה, כל הסוד שלו זה שהוא עקום וגבשושי
  • אפשר רק קמח לבן- כוסמין או חיטה
  • אפשר רק קמח מלא- כוסמין או חיטה (עם תוצאות דחוסות הרבה יותר)
  • במקום זיתים אפשר איזה תוספת שאתם אוהבים


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים