מאפה גבינה טבעונית בצל מקורמל וצנובר קלוי

22 למאי, 2017

דלג למתכון מאפה גבינה טבעונית בצל מקורמל וצנובר קלוי

תחילת שבוע טוב 

בסופ"ש האחרון אני ומתן נסענו לפסטיבל. 
אנחנו ועוד זוג חברים העמסנו אוהלים, מזרונים, וכל המסביב ונסענו ליער לשלושה ימים. 
המון המון שנים לא הייתי בפסטיבל בארץ וזה היה בהחלט מוזר להיות בסטואציה שאני רגילה להיות בה בגיל 16. 
אבל דווקא זה שאנחנו בני שלושים פלוס והגיל המומצע סביבנו היה 17, גרם לנו לצחוק בלי סוף. 
היה לנו כיף בטבע והיה לנו כיף להקשיב למוסיקה טובה והיה לנו כיף לגלות שכל הפסטיבל היה מלא בשלטים של אוכל טבעוני! 
לא היה חסר מה לאכול. לא היינו צריכים להתפשר, היה כמעט הכל ומהכל. 
זה שימח אותי מאוד. אבל עם השמחה, בילינו חצי מהזמן בלנסות להציל חיפושיות וחגבים ונמלים שנמעכו תחת אלפי האוהלים. 
לא יכולתי שלא להרגיש שאנחנו לא במקום הנכון. משהו בהשתלטות הזו על היער הרגישה לנו לא נכונה.
הלכלוך, ההמוניות וההריסה של הטבע כאב לי.
את היום האחרון לא נשארנו. חזרנו הביתה שמחים עם תחושה משותפת חזקה של מודעות ובגרות.
ומהרגע שחזרנו, לא ביזבזתי אף רגע! כי כבר ממש ממש עוד מעט שבועות ויש לי לפחות עוד שני קינוחים להכין לכם… 🙂 
אבל לפני הקינוחים, הנה המתכון המלוח הבא בסרייה- מאפה גבינה טבעונית בצל מקורמל וצנובר קלוי. 

 

מאפה גבינה טבעונית בצל מקורמל וצנובר קלוי

 

הכנות שלב ראשון- גבינה טבעונית

במחבת רחבה לחמם מעט שמן, להוסיף 1 בצל קצוץ עד שהופך שקוף. 
להוסיף כף סוכר ולטגן יחד עד שזהוב כהה. 
לכבות את האש. 
במעבד מזון להניח: 

1 שן שום גדולה כתושה 

1 כוס קשיו מושרה ללילה או מבושל 20 דקות 

1/2 כוס שקדים פרוסים מושרים ללילה או מבושלים 20 דקות 

מיץ מלימון אחד 

1 כף שמן זית 

2 כפות שמרי בירה (לא חובה) 

מלח פלפל שחור גרוס על פי טעם 

לעבד לתערובת אחידה לחלוטין, היא תזכיר בצק. 
להעביר לקערה, להוסיף את הבצל המקורמל ו 1/2 כוס צנובר קלוי ולערבב. 
לטעום ואם צריך, להוסיף מלח, פלפל ולימון על פי טעם. 

 

מאפה גבינה טבעונית בצל מקורמל וצנובר קלוי

הכנות שלב שני- בצק

בקערה לערבב:

2 כוסות קמח כוסמין לבן (אפשר להמיר לקמח מלא אך הטקסטורה תהיה שונה)  

1/3 כוס שמן 

1 כפית חומץ 

1/2- 2/3 כוס מים חמים 

1 כף אורנו מיובש

1/2 כפית מלח 

1/2 כפית שום גבישי 

לערבב עד לקבלת גוש אחיד 

ללוש לפחות חמש דקות לבצק אלסטי ורך. 

 

מאפה גבינה טבעונית בצל מקורמל וצנובר קלוי

 

לרדד את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.

לחתוך ל 12 ריבועים שווים בגודלם. 

להניח כל ריבוע בגומה של תבנית קאפקייק משומנת היטב.

למלא כל גומה בגבינה טבעונית.

להדק טוב טוב שתי פינות של ריבוע ואז מעל את שתי הפינות הנותרות. חשוב להדק טוב!

 

מאפה גבינה טבעונית בצל מקורמל וצנובר קלוי

 

שלב אחרון ציפוי ואפייה 

בקערית לערבב: 

2-3 כפות שמן 

1 כף סילאן 

1/2 כפית כורכום 

למשוח כל מאפה בציפוי, להכניס את התבנית לתנור, לאפות 30-35 דקות עד שזהוב ויציב.

 

מאפה גבינה טבעונית בצל מקורמל וצנובר קלוי

 

תתנו למאפים להתקרר לפחות 10 דקות לפני הגשה. 
שהם יוכלו להתגבש קצת. 
וגם כי הגבינה בפנים תהיה מאוד חמה (אני לא התאפקתי ושילמתי את המחיר…..) 

 

מאפה גבינה טבעונית בצל מקורמל וצנובר קלוי

 

אם לא אכלתם את כל המאפים באותה הארוחה, ממליצה לשמור בכלי סגור היטב במקום קריר. 
אני ממליצה לאכול אותם עד יומיים אחרי הכנה כי הם יתחילו להתייבש וחבל. 
אפשר לאכול קר או לחמם כמה רגעים ואז להגיש. 

 

מאפה גבינה טבעונית בצל מקורמל וצנובר קלוי

To be continued 

אוקי אז עד כאן בפינתינו מאכלים מלוחים לשבועות. 
שני הפוסטים הבאים הולכים להיות מתוקים, לבנים, חגיגים ועוצרי נשימה! 
Stay tuned 🙂 

 

מאפה גבינה טבעונית בצל מקורמל וצנובר קלוי

share on whatsapp

מאפה גבינה טבעונית בצל מקורמל וצנובר קלוי

הכנות

20 דקות

בישולים

30 דקות

מתי מוכן?

עוד שעה

מה צריך?

גבינה (12 מאפים)

1 בצל גדול קצוץ + כף סוכר חום

1 שן שום גדולה כתושה 

1 כוס קשיו מושרה ללילה או מבושל 20 דקות 

1/2 כוס שקדים פרוסים מושרים ללילה או מבושלים 20 דקות 

מיץ מלימון אחד 

1 כף שמן זית 

2 כפות שמרי בירה (לא חובה) 

מלח פלפל שחור גרוס על פי טעם 

1/2 כוס צנוברים קלויים 

בצק 

2 כוסות קמח כוסמין לבן (אפשר להמיר לקמח מלא אך הטקסטורה תהיה שונה)  

1/3 כוס שמן 

1 כפית חומץ 

1/2- 2/3 כוס מים חמים 

1 כף אורנו מיובש

1/2 כפית מלח 

1/2 כפית שום גבישי 

ציפוי 

2-3 כפות שמן 

1 כף סילאן 

1/2 כפית כורכום 

מה עושים?

גבינה 

במחבת רחבה לחמם מעט שמן 

לטגן בצל עד שהופך שקוף 

להוסיף כף סוכר ולטגן יחד עד שזהוב כהה

לכבות את האש 

במעבד מזון להניח את כל מרכבי הגבינה מלבד הבצל והצנובר

לעבד לתערובת אחידה לחלוטין (שתזכיר בצק) 

להעביר לקערה, להוסיף את הבצל המקורמל והצנובר הקלוי ולערבב
לטעום ולהוסיף מלח פלפל לימון על פי טעם 

בצק 

להדליק תנור על 170 מעלות 

בקערה לערבב את כל המרכיבים עד לקבלת גוש אחיד 

ללוש לפחות חמש דקות לבצק אלסטי ורך 

לרדד למלבן בעובי 1/2 ס”מ

ולחתוך ל 12 ריבועים שווים בגודלם 

להניח כל ריבוע בגומה של תבנית קאפקייק משומנת היטב

למלא בגבינה 

להדק טוב טוב שתי פינות של ריבוע ואז מעל את שתי הפינות הנותרות 

ציפוי 

לערבב בקערית את מרכיבי הציפוי (הסליאן לא ממש יתערבב, צריך לעודד אותו עם כל טבילה) 

בעזרת מברשת להבריש כל מאפה בציפוי 

לאפות 30-35 דקות עד שזהוב ויציב 

לקרר לפחות 10 דקות לפני הגשה

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat