מאפה טבעוני פריך

26 לפברואר, 2018

דלג למתכון מאפה טבעוני פריך

שלום חברים 

תאמינו או לא, אני כותבת לכם את המילים האלו בעשר וחצי בלילה. 

 

למה אני 'עובדת' בשעה כזו?! כי היום החלטתי להכין וידיאו למתכון של מחר. 

 

אז בבוקר חשבתי וחשבתי וחשבתי מה להכין, ובסוף החלטתי להכין רולדת בשר טבעונית שלא רציתי לקרוא לה ככה (ואני עוד אספר על זה בהמשך הפוסט).

 

ואז התחלתי לעבוד על המתכון והכנתי את כל מה שצריך כדי להתחיל לבשל ולצלם. 

 

אבל אז… פתאום החלטתי שהשולחן שאני מלצמת עליו וידיאו, בהיר מידי. 

 

מה עושה בן אדם נורמלי בכזה מצב, כשכבר הכל מוכן לצילומים וכל האוכל מחכה? צובע את השולחן בלקה! 

 

מה, לא? 

 

אז צבעתי את השולחן בלקה.

 

ואז חיכיתי שהוא יתייבש, תוך כדי מלחמה עם החתולים שלא ידרכו על השולחן או בטעות יטבלו איזה רגל בתוך הפחית של הלקה. 

 

בסוף השולחן התייבש והתחלתי לצלם. 

 

והצילומים לקחו מלא זמן כי זה מתכון עם בצק… ועד שסיימתי כבר הייתי ממש רעבה. 

 

אז עשיתי הפסקת אוכל (בשלוש וחצי!). 

 

מאפה טבעוני פריך

 

ומה? חשבתם שסיימתי?

 

לצלם וידיאו זה משהו אחד, אבל מאחורי כל וידיאו יש גם מתכון בבלוג שגם אותו צריך הריי לצלם. 

 

אז ניגשתי למלאכה וצילמתי גם תמונות סטילס לבלוג. 

 

ואז התיישבתי לערוך את הוידיאו, מה שלקח שלוש שעות. 

 

ובום פתאום שמונה בערב! 

 

ואז מתן חזר, ואז ישבנו לאכול, ואז דיברנו ודיברנו ורק אחרי כל זה, התפניתי לערוך את התמונות סטילס לפוסט. 

 

ואחרי כל זה, נהיה עשר וחצי בלילה. מיי גוד. 

 

ובגלל שמחר בבוקר אין לי זמן לכתוב, ובגלל שאני ממש רוצה שהפוסט הזה יעלה בשבילכם מחר כמה שיותר מוקדם… הנה אני, כותבת לכם בעשר וחצי בלילה. 

 

ומה שהכי חשוב- זה שאני נהנית מכל רגע!

 

יום של עשייה, של יצירה, של בישולים וצילומים, יום שלם של לעשות רק מה שאני אוהבת. 🙂 

 

מאפה טבעוני פריך

 

אז מה יש לנו היום בפוסט? הכנתי מאפה, שהוא כל כך מושלם שאני לא מצליחה למצוא לו שם. כל היום שברתי את הראש. 

 

בעמוד האינסטגרם ביקשתי מהעוקבים שיעזרו לי לחשוב על שם וקיבלתי מלאאאא הודעות, איזה חמודים אתם. 

 

בסופו של דבר הבנתי שאם אני לא רוצה לקרוא למאפה הזה משהו עם 'בשר', כנראה שהוא יתקע עם איזה שם משונה שמתאר אותו רק באופן כללי. 

 

מאפה טבעוני פריך, פאי טבעוני מלוח, פאי טבעוני מעושן, בורקס טבעוני ענקי, מאפה פריך במילוי שעועית ואגוזים?! והיו לי עוד מלא רעיונות.

 

בסוף הלכתי על פשוט. ובינינו אולי השם לא משנה, מה שמשנה זה שזה טעים כל כך! 

 

הבצק ממש נשבר כשנוגסים בו, המילוי רך ומעושן להפליא וזו פשוט מנה טבעונית נהדרת. 

 

תהנו ושיהיה מלא בתיאבון 🙂 

 

מאפה טבעוני פריך

share on whatsapp

מאפה טבעוני פריך

הכנות

30 דקות

בישולים

45 דקות

מתי מוכן?

עוד שעה ורבע

מה צריך?

מילוי 

1 בצל קצוץ 

 

2 שיני שום כתושות 

 

1 כפית כמון 

 

1 כף פפריקה מעושנת

 

מלח פלפל על פי טעם 

 

3 כפות רסק עגבניות אורגני 

 

1 כפית נוזל מעושן (לא חובה אבל מוסיף המון) 

 

3 כוסות שעועית שחורה מוכנה לאכילה

 

1 כוס אגוזי מלך מרוסקים 

בצק 

1 כוס קמח כוסמין מלא 

 

1 כוס קמח כוסמין לבן 

 

1/2 כפית מלח 

 

1/3 כוס שמן זית

 

1/2 עד 2/3 כוס מים חמים 

ציפוי 

1 כף שמן זית 

 

1 כפית סילאן 

 

מה עושים?

מילוי 

במחבת רחבה לטגן בצל עד ששקוף 

 

להוסיף שיני שום ולערבב יחד עד שזהוב 

 

להוסיף תבלינים ולערבב חצי דקה לערך 

 

להוסיק רסק עגבניות ונוזל מעושן לערבב עד שאחיד 

 

להוסיף שעועית ולערבב כמה רגעים

 

להוריד מהאש ולהעביר לקערה

 

בעזרת מזלג או מועך פירה למעוך לתערובת גסה

 

להוסיף אגוזי מלך ולערבב טוב 

 

להניח בצד 

בצק

בקערה לערבב קמחים ומלח 

 

להוסיף שמן זית ומים ולערבב

 

ללוש 3-4 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש

 

לקמח את משטח העבודה

 

לרדד את הבצק למלבן גדול ודק 

הכנה 

להדליק תנור על 170 מעלות 

 

לשפוך את תערובת השעועית על חצי אחד של המלבן, לאורך 

 

לשמן ידיים ולהדק את התעורבת טוב טוב כמו כיכר לחם, על חצי המלבן- להשאיר מעט רווח בשוליים 

 

לקפל את החצי הריק של הבצק על החצי עם התערובת ולהדק טוב טוב את השוליים 

 

בעזרת סכין לחתוך את הבצק העודף מהשוליים, אם יש, ואז להדק את השוליים טוב בעזרת מזלג

 

לעשות כמה חורים בחלק העליון של הבצק בעזרת סכין או מזלג 

ציפוי ואפייה

בקערית לערבב שמן זית וסילאן ולמרוח את הבצק 

 

להכניס לתנור ולאפות 40-45 דקות 

 

עד שזהוב ויציב 

הגשה

לקרר מעט לפני הגשה 

 

להגיש חם עם טחינה או רוטב אחר כאהבת נפשכם

 

בתיאבון! 

הערות והמרות:

  • אפשר רק קמח מלא (כוסמין או חיטה) עם תוצאות ממש דחוסות 
  • אפשר רק קמח לבן (כוסמין או חיטה) 
  • במקום אגוזי מלך אפשר פקאן 
  • במקום שעועית שחורה אפשר עדשים שחורות או שעועית אדומה 
  • שימו לב- הפאי הרבה יותר טעים באותו היום, ממליצה להכין ולאכול באותו היום כדי שלא יתייבש 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat