מאפינס אננס טבעוני

27 ליולי, 2017

דלג למתכון מאפינס אננס טבעוני

היי, כמעט סופ"ש נעים לכולם!

אוקי, אז בשבת האחרונה, היה לנו פיקניק משפחתי. 

 

קבענו בפינה הקבועה והמקסימה שלנו בפארק הירקון. 

 

וסגרנו שכל אחד יביא משהו קטן.  

 

אמא שלי אמרה שהיא מביאה נשנושים מלוחים, אחותי אמרה שהם מביאים פירות ושתייה ואני בשמחה קפצתי על הכנת המתוקים. 

 

אבל מה מכינים? 

 

לדעתי אין דבר מתאים יותר לפקניק מאשר מאפינס. הם קטנים, חמודים, ולא צריך סכו"ם! 

 

אז הלכתי על זה. ובגלל שאני באה ממשפחה של חובבי פירות, כמובן שהיה חייב להיות פה פרי. אז אננס 🙂 

 

מאפינס אננס טבעוני

הכנות שלב ראשון- יבשים

להדליק תנור על 170 מעלות.

 

לקערה לנפות (דרך מסננת דקה)- 

 

1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא (או חיטה מלא) 

 

1/2 כוס קמח כוסמין לבן (או חיטה לבן)

 

2 כפיות אבקת אפייה

 

1/4 כפית מלח

 

מאפינס אננס טבעוני

הכנות שלב שני- רטובים

בקערה נוספת לערבב:

 

1/2 כוס חלב סויה לא ממותק (או טבעוני אחר)

 

1/2 כוס מיץ אננס טבעי

 

1/4 כוס שמן קנולה / זרעי ענבים

 

2 פרוסות אננס חתוך לקוביות קטנות

 

1/3 עד 1/2 כוס סילאן (אפשר יותר לפי טעם)

 

2 כפות מיץ לימון

 

2 כפיות חומץ 

 

מאפינס אננס טבעוני

הכנות שלב שלישי- ערבובים ואפייה 

להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב טוב. 

 

להעביר לגומות תבנית מאפינס משומנות היטב (או עם מנג'טים).

 

לאפות 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהמאפין המרכזי. 

 

מאפינס אננס טבעוני

שלב אחרון- סירופ

במחבת קטנה לערבב: 

 

1/2 כוס מיץ אננס טבעי

 

2 כפות סוכר קוקוס (או חום / קנים) 

 

לבשל תוך כדי ערבוב 5-7 דקות עד שמסמיך.

 

ברגע שהמאפינס יצאו מהתנור לחורר אותם בכמה מקומות בעזרת קיסם או שיפוד. 

 

לשפוך לאט לאט מעט סירופ על כל מאפין ולתת לסירופ להספג.

 

להעביר לרשת ולקרר לחלוטין לפני הגשה.

 

מאפינס אננס טבעוני

 

 

share on whatsapp

מאפינס אננס טבעוני

הכנות

15 דקות

בישולים

30 דקות

מתי מוכן?

עוד 45 דקות

מה צריך?

מאפינס (12 חתיכות) 

יבשים

 

1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא (או חיטה מלא) 

 

1/2 כוס קמח כוסמין לבן (או חיטה לבן)

 

2 כפיות אבקת אפייה

 

1/4 כפית מלח

 

רטובים

 

1/2 כוס חלב סויה לא ממותק (או טבעוני אחר)

 

1/2 כוס מיץ אננס טבעי

 

1/4 כוס שמן קנולה / זרעי ענבים

 

 

1/3 עד 1/2 כוס סילאן (אפשר יותר לפי טעם)

 

2 כפות מיץ לימון

 

2 כפיות חומץ 

 

2 פרוסות אננס חתוך לקוביות קטנות

סירופ

1/2 כוס מיץ אננס טבעי

 

2 כפות סוכר קוקוס (או חום / קנים) 

 

מה עושים?

מאפינס

יבשים

 

להדליק תנור על 170 מעלות 

 

לקערה לנפות את כל המרכיבים היבשים 

 

רטובים

 

בקערה נוספת לערבב מרכיבים רטובים 

 

הכנה

להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב טוב 

 

להעביר לגומות תבנית מאפינס משומנות היטב (או עם מנג'טים) 

 

לאפות 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהמאפין המרכזי

סירופ

במחבת קטנה לערבב את מרכיבי הסירופ

 

לבשל תוך כדי ערבוב 5-7 דקות עד שמסמיך

 

ברגע שהמאפינס יצאו מהתנור לחורר אותם בכמה מקומות בעזרת קיסם או שיפוד 

 

לשפוך לאט לאט מעט סירופ על כל מאפין ולתת לסירופ להספג

 

להעביר לרשת ולקרר לחלוטין לפני הגשה  

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat