מאפינס טבעוני תפוח קינמון


יום מקסים לכולם

כמה דברים לגבי הפוסט של היום: דבר ראשון, לפני כמה זמן, באחד מערוצי המדיה (פייסבוק, אינסטגרם, מייל, בלוג) מישהי ביקשה ממני להכין קאפקייק או מאפינס מפירות לקיץ.
אני לא זוכרת באיזו מדיה זו היתה ואני לא זוכרת את שמך אבל אם את קוראת את השורות האלו- המאפינס האלו מוקדשים לך 🙂
דבר שני- השבוע, מכל מיני סיבות כאלו ואחרות התגעגעתי מאוד ללונדון.
זה קורה לי לפעמים מאז שחזרנו לארץ. אני נתקפת געגוע שקשה לתאר אותו, לפעמים זה גורם לי לעצב, לפעמים זה גורם לי להתרגשות ולפעמים זה גורם לי ליצור.
אז הפעם- ליצור.

מאפינס טבעוני תפוח קינמון

לפעמים הקפה הוא רק תירוץ

כחלק מגעגועי השבוע ללונדון, התגעגעתי למאפינס. אין הרבה בתי קפה שמגישים מאפינס בארץ, לא יודעת למה. זה אחד הדברים שהכי משתלבים לי לצד כוס קפה. זה לא עוגיה, זה לא עוגה, זה לא קאפקייק… זה שילוב קדוש של כולם?!
בלונדון, מאפינס, קאפקייקס, עוגת גזר ועוגת לימון-פרג מקשטים כל דלפק של כל בית קפה שמכבד את עצמו וכמעט בכל בית קפה קיימות גירסאות טבעוניות של המאפים.
אז השבוע התגעגעתי, התגעגעתי לרכות, למתיקות, ולחלק העליון שתמיד עולה על גדותיו של מאפינס טוב ומפנק.
מה עושים כשמתגעגעים ואין? מכינים לבד.

מאפינס טבעוני תפוח קינמון

רסק תפוחים ביתי

רק מילה לפני שמתחילים- בשביל המתכון הזה צריך רסק תפוחים. אפשר קנוי אבל זה באמת ממש ממש קל להכין לבד.
אז אם אתם רוצים גם להכין לבד: לקלף ולחתוך לקוביות 1.5 תפוח עץ אדום. להניח בסיר, לכסות במים להביא לרתיחה ולבשל 25 דקות.
להעביר לקערה ולמעוך לרסק. זה כל הסיפור. מי שאין לו כוח לכל מה שכתבתי כאן- לכו על רסק תפוחים קנוי 🙂

הכנות שלב ראשון-

ובכן, נתחיל מלהכין 'ביצת' פשתן- בקערית קטנה לערבב 1 כף פשתן טחון עם 3 כפות מים ולהניח בצד.
מרכיבים יבשים: בקערה עמוקה לנפות 2 וחצי כוסות קמח מלא, ממליצה להעביר את הקמח לפחות פעמיים דרך מסננת רשת דקה (זה יעזור לו לגדול ולהיות אוורירי).
להוסיף 2 כפיות אבקת אפייה, חצי כפית סודה לשתייה, 1/4 כפית מלח וכפית קינמון.

מאפינס טבעוני תפוח קינמון

הכנות שלב שני-

בקערה נוספת בעזרת טורף לערבב- 1 כוס חלב סויה (או חלב שיבולת שועל), 2 כפיות חומץ יין, 1/3 כוס שמן חמניות, 1/3 כוס סוכר קנים (או חום).
לערבב טוב עד לקבלת תערובת אחידה.
לתערובת להוסיף 1 כפית מולסה (אם אין לכם אז תוותרו או תוסיפו סילאן אבל אין מה להשוות ואני ממש ממליצה שיהיה בבית צנצנת מולסה, זה מחזיק מעמד לנצח וזה בריא וטעים).
להוסיף 1 כוס רסק תפוחי עץ ואת הפשתן הטחון ולערבב לתערובת אחידה.

מאפינס טבעוני תפוח קינמון

שלב שלישי-

לערבב את שתי הקערות יחד.
בהדרגה להעביר תערובת רטובה ליבשה, לערבב עם כף עץ רק שיתערבב- לא לערבב יותר מידי.
להוסיף 1/2 כוס קוביות קטנות תפוח עץ מקולף ולערבב מעט.

מאפינס טבעוני תפוח קינמון

שלב אחרון-

להדליק תנור על 180 מעלות.
לרפד תבנית מאפינס בניירות אפייה ובעזרת כף בעדינות להעביר את התערובת ל 12 גומות התבנית.
שימו לב- כשמכינים עוגות וקאפקייס בדרך כלל לא ממלאים את התבנית עד למעלה אלא רק 3/4. פה זהו לא המקרה.
כדי שהמאפינס יעלו על גדותיהם, צריך למלא את הגומות עד למעלה.
לאחר שכל הגומות מלאות, לקשט בשברי אגוזי מלך.

מאפינס טבעוני תפוח קינמון

איזה ריח של קינמון!

להכניס לתנור ולאפות כ 20 דקות עד שהמאפינס גבוהים, שחומים וקיסם יוצא נקי ממרכז המאפינס.
להלן- לאחר אפייה:

מאפינס טבעוני תפוח קינמון

להדליק מים לקפה… 🙂

לתת למאפינס לנוח בתבנית כמה דקות.
להוציא בעדינות ולקרר על רשת כמה דקות נוספות עד שהמאפינס מתייצבים.

מאפינס טבעוני תפוח קינמון

יפיופים.
המאפינס מחזיקים ממש יפה מעמד 3-4 ימים בכלי סגור מאוורר.
בימים שכבר קצת קריר לא צריך לשמור בקרור אבל אם אתם מכינים בשיא הקיץ אני בהחלט ממליצה לשמור במקרר.

מאפינס טבעוני תפוח קינמון

שיהיה לכולכם בתיאבון ואני מקווה שתהנו מהמאפינס האלו עם כוס הקפה הבאה שלכם.
יום מקסים חברים 🙂

מאפינס טבעוני תפוח קינמון

מאפינס טבעוני תפוח קינמון


הכנות
15 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

12 מאפינס

רטובים

1 כוס רסק תפוחים (להכנה ביתית, הוראות בגוף הפוסט)

1 כף פשתן טחון מעורבב עם 3 כפות מים

1 כוס חלב סויה (או חלב שיבולת שועל)

1 כף מולסה או סילאן

1/3 כוס סוכר קנים / חום

2 כפיות חומץ יין / תפוחים

1/3 כוס שמן

1/2 כוס קוביות תפוח אדום קלוף

יבשים

2 וחצי כוסות קמח מלא

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1 כפית קינמון

קישוט

חופן שברי אגוזי מלך

1 כף סוכר חום

מה עושים

בקערית קטנה לערבב 1 כף פשתן טחון עם 3 כפות מים ולהניח בצד

להעביר את הקמח המלא לפחות פעמיים דרך מסננת רשת דקה לתוך קערה עמוקה

להוסיף אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וכפית קינמון, לערבב בעזרת טורף ידני או מזלג

בקערה נוספת לערבב חלב סויה, חומץ, שמן חמניות וסוכר קנים, לערבב טוב

לתערובת הרטובה להוסיף מולסה / סילאן ולערבב

להוסיף רסק תפוחי עץ ופשתן טחון ולערבב לתערובת אחידה

בהדרגה להעביר תערובת רטובה ליבשה, לערבב עם כף עץ- לא לערבב יותר מידי

להוסיף קוביות תפוח עץ מקולף ולקפל פנימה

להדליק תנור על 180 מעלות ולרפד גומות תבנית מאפינס בנייר אפייה

בעזרת כף להעביר תערובת לגומות

למלא כל גומה עד הסוף ולקשט בשברי אגוזי מלך וסוכר חום

לאפות כ 20 דקות עד שהמאפינס גבוהים, שחומים וקיסם יוצא נקי ממרכז המאפינס

לקרר מעט בתבנית ואז להעביר לקרור על רשת

בתיאבון 🙂



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים