מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני

1 ליוני, 2017

דלג למתכון שוקולד צ'יפס מאפינס

סתם יום של חול 

עד יום שבת שזה עוד יומיים 🙂 

 

טוב נגמר החג, זהו.

 

כנראה שאמרתי, שמעתי, הקלדתי, רשמתי וקראתי את המילה עוגת גבינה טבעונית מיליון וחצי פעמים. 

 

עם כל הקושי שהגיע עם החג הזה, מצאתי לי פינה של שקט.

 

בבוקר ערב החג היינו אני ומתן באנסטסיה, בערב היינו במשק ברזילי והיה כיף להרגיש בבית.

 

ביום החג עצמו, נפגשנו כל המשפחה בפארק הירקון לפיקניק.

 

אמא שלי המהממת הכינה שפע של אוכל טבעוני ומיהרה לספר לי שבסופר היה מבצע על גבינות טבעוניות אז היא קנתה שלוש.

 

אחותי הביאה שפע של לחמים מעניינים וגם אני (כמובן) נרתמתי למשימה והכנתי פשטידות כרישה טבעוניות אישיות ומאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני. 

 

בזמן ההכנות פתאום חשבתי לעצמי- רגע רגע אולי גם אתם תרצו אחרי כל הגבינות האלו קצת שוקולד? 

 

עצרתי הכל ורצתי להביא את המצלמה והעדשות. 

 

והנה התוצאה לפניכם- מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני, רך, גבוה, נמס בפה וסופר מפנק. 

 

מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני

הכנות שלב ראשון- יבשים

לתוך קערה לנפות:

 

1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא. 

 

פשוט להעביר דרך מסננת קשת דקה לפחות פעם אחת, לאיוורר.

 

להוסיף ולערבב טוב: 

 

2 כפיות אבקת אפייה 

 

חצי כפית סודה לשתייה 

 

1/4 כפית מלח 

 

 

מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני

הכנות שלב שני- רטובים

בקערית לערבב:

 

1 כף פשתן טחון

 

3 כפות מים

 

להניח בצד 5 דקות

 

בנתיים בקערה נוספת לערבב טוב:

 

1 כוס חלב סויה לא ממותק

 

2 כפיות חומץ 

 

להוסיף ולערבב:

 

2 כפות סילאן

 

2/3 כוס סוכר חום

 

1/3 כוס שמן

 

 להוסיף תערובת פשתן ומחית בננות ולערבב טוב

 

מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני

 

שלב שלישי- ערבובים והכנה

בהדרגה להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב טוב.

 

להוסיף ולקפל פנימה:

 

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

 

1/3 כוס אגוזי מלך שבורים

 

להעביר לגומות תבנית מאפינס מרופדות בנייר אפייה. 

 

לקשט בעוד קצת שוקולד צ'יפס (מה, לא?! 🙂 ) 

 

מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני

שלב אחרון- אפייה

לאפות 25-30 דקות על 170 מעלות.

 

המאפינס מוכנים כשקיסם יוצא נקי מהמאפין המרכזי (תחפשו פינה בלי שוקולד כדי שהקיסם באמת יצא נקי…) 

 

לקרר כמה דקות בתבנית ואז להוציא ולקרר לחלוטין על רשת.

 

מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני

 

איך לאכול ואיך לשמור את מה שנשאר (אם בטעות נשאר…)

לאכול לאט ולהנות מכל ביס. 

 

מומלץ לחלוק עם מישהו שאוהבים או מישהו שבא לכם לפנק.

 

המשפחה שלי נהנו ממש וכולם לקחו הביתה 🙂 

 

אם בטעות נשאר לכם, לשמור בכלי סגור ואני ממליצה במקרר. 

 

בתיאבון!

 

מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני

 

share on whatsapp

מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני

הכנות

15 דקות

בישולים

30 דקות

מתי מוכן?

עוד 45 דקות

מה צריך?

יבשים (12 מאפינס)

2 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא (או חיטה מלא)

 

2 כפיות אבקת אפייה 

 

חצי כפית סודה לשתייה 

 

1/4 כפית מלח 

 

רטובים 

1 כף פשתן טחון + 3 כפות מים

 

1 כוס מחית בננות (או רסק תפוחים) 

 

1 כוס חלב סויה לא ממותק

 

2 כפיות חומץ תפוחים

 

2 כפות גדושות סילאן

 

2/3 כוס סוכר חום

 

1/3 כוס שמן 

  

תוספות

1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר + חופן לקישוט

 

1/3 כוס אגוזי מלך שבורים 

מה עושים?

להדליק תנור על 170 מעלות 

רטובים

בקערית לערבב פשתן ומים ולהניח בצד 5 דקות 

 

בנתיים בקערה נוספת לערבב טוב חלב סויה וחומץ

 

להוסיף סילאן, סוכר ושמן ולערבב טוב

 

להוסיף תערובת פשתן ומחית בננות ולערבב טוב

 

יבשים

לקערה נוספת לנפות קמח (להעביר דרך מסננת רשת דקה)

 

להוסיף אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ולערבב

 

הכנה ותוספות

בהדרגה להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב טוב

 

להוסיף שוקולד צ'יפס ואגוזים ולקפל פנימה

 

להעביר לגומות תבנית מאפינס מרופדות בנייר אפייה 

 

לקשט בעוד קצת שוקולד צ'יפס (מה, לא?! 🙂 ) 

 

לאפות 25-30 דקות עד שקיסם יוצא נקי מהמאפין המרכזי (תחפשו פינה בלי שוקולד…) 

 

לקרר כמה דקות בתבנית ואז להוציא ולקרר לחלוטין על רשת 

 

לשמור במקום קריר בכלי סגור 

 

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat