מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני

1 ליוני, 2017

דלג למתכון שוקולד צ'יפס מאפינס

היי!

טוב נגמר החג, זהו.

 

כנראה שאמרתי, שמעתי, הקלדתי, רשמתי וקראתי את המילה עוגת גבינה טבעונית מיליון וחצי פעמים. 

 

עם כל הקושי שהגיע עם החג הזה, מצאתי לי פינה של שקט.

 

בבוקר ערב החג היינו אני ומתן באנסטסיה, בערב היינו במשק ברזילי והיה כיף להרגיש בבית.

 

ביום החג עצמו, נפגשנו כל המשפחה בפארק הירקון לפיקניק.

 

אמא שלי המהממת הכינה שפע של אוכל טבעוני ומיהרה לספר לי שבסופר היה מבצע על גבינות טבעוניות אז היא קנתה שלוש.

 

אחותי הביאה שפע של לחמים מעניינים וגם אני (כמובן) נרתמתי למשימה והכנתי פשטידות כרישה טבעוניות אישיות ומאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני. 

 

מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני

 

בזמן ההכנות פתאום חשבתי לעצמי- רגע רגע אולי גם אתם תרצו אחרי כל הגבינות האלו קצת שוקולד? 

 

עצרתי הכל ורצתי להביא את המצלמה והעדשות. 

 

והנה התוצאה לפניכם- מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני, רך, גבוה, נמס בפה וסופר מפנק. 

 

מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני

 

 

share on whatsapp

מאפינס שוקולד צ'יפס טבעוני

הכנות

15 דקות

בישולים

30 דקות

מתי מוכן?

עוד 45 דקות

מה צריך?

יבשים (12 מאפינס)

2 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא (או חיטה מלא)

 

2 כפיות אבקת אפייה 

 

1/2 כפית סודה לשתייה 

 

1/4 כפית מלח 

 

רטובים 

1 כוס מחית בננות 

 

1 כוס חלב סויה לא ממותק

 

1 כף מיץ לימון

 

2 כפות גדושות סילאן

 

2/3 כוס סוכר חום

 

1/3 כוס שמן 

  

תוספות

1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר + חופן לקישוט

 

מה עושים?

מאפינס

יבשים

 

לקערה לנפות קמח (להעביר דרך מסננת רשת דקה)

 

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב 

 

רטובים

 

בקערה נוספת לטרוף חלב סויה ולימון עד לקבל קצף

 

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב

הכנה ותוספות

להדליק תנור על 170 מעלות

 

בהדרגה להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב טוב

 

להוסיף שוקולד צ'יפס ולערבב

 

להעביר את התערובת לגומות תבנית מאפינס מרופדות בנייר אפייה 

 

לקשט בעוד קצת שוקולד צ'יפס (מה, לא?! 🙂 ) 

 

לאפות 25-30 דקות עד שקיסם יוצא נקי מהמאפין המרכזי 

 

לקרר כמה דקות בתבנית ואז להוציא ולקרר לחלוטין 

 

להגיש, יאמי. 

הערות והמרות:

  • את הבננה אפשר להחליף ברסק תפוחים 
  • את הקמח אפשר להחליף בקמח לבן עם קצת פחות מכמות הנוזלים
  • את השוקולד אפשר להחליף בכל דבר שאתם אוהבים כמו אגוזים, פירות יבשים או גרעינים 
  • את הסילאן אפשר להחליף במייפל או אגבה 
  • את מיץ הלימון אפשר להחליף בחומץ 
  • חלב סויה אורגני בלי תוספות של סוכר וחומרים מייצבים עובד הכי טוב בהקשר של הקצף

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat