מיני פיצה מאפינס טבעוני מטורף


אוצרות בשוק

היי כולם ושבת נהדרת.
לפני זמן מה כחלק משיטוטי היומיומיים בשוק לוינסקי (בו אני גרה) מצאתי חנות כלי מטבח ברחוב צדדי בה ישב איש זקן וחביב שמכר את כל החנות שלו  ב 70% הנחה.
האמת היא שלא סתם נתקלתי באיש הזה. מישהי פירסמה תמונה של החנות שלו בקבוצת פייסבוק של השכונה כדי לעזור לו וזה עבד מעולה. כל יום בשבועיים שלושה שהשלט היה תלוי מעל החנות התייצבתי אני ועוד רבים כמוני אצל האיש החביב וקנינו מכל מה שבא ליד.
קעריות מדהימות ב 2 שקלים, תבניות מכל סוג אפשרי ב 20 שקלים, צננות בכל גודל אפשרי שאתם רק יכולים לחשוב עליו ועוד ועוד…
באחד הימים שבאתי לחפש אצל האיש מציאות, מצאתי תבנית של מיני מאפינס. 10 שקלים.  Say what????
כמה ימים אחר כך האיש באמת סגר את החנות ועכשיו אני צריכה להתרגל למחירים נורמליים שוב פעם 🙁
אבל מה? יש לי אחלה תבנית מיני מאפינס להכין איתה את הדבר החמוד הזה:

מיני מאפינס עגבניות מיובשות

קטן זה הגדול הישן

מי שקורא את הפוסטים (תודה לכל מי שקורא דרך אגב, חמודים!) מכיר אולי את חיבתי הגדולה לדברים קטנים.
זה התחיל כבר בילדות אני חושבת ויצא מכלל שליטה כשנסעתי ליפן- ממלכת הדברים הקטנים והחמודים.
אבל, זה שאני אוהבת אוכל פיצקי לא אומר שכולם אוהבים… אז למרות שהכנתי את המאפינס המשגעים האלו בתבנית מיני, אתם יכולים בקלות פשוט להמיר לתבנית מאפינס רגילה. לא אשפוט אתכם… 😉
הכמות מספיקה ל 44-48 מיני מאפינס ול12 מאפינס בגודל רגיל.

מיני מאפינס עגבניות מיובשות

הכנות ועיניינים

שלב ראשון– להשיג תבנית מיני מאפינס 🙂
שאר הדברים זה כבר הרבה יותר קל!
לפני הכל להדליק תנור על 180 מעלות.
שלב שני- בקערית לערבב 2 כפות פשתן טחון עם 6 כפות מים ולהניח בצד ל5 דקות.
שלב שלישי- בקערה עמוקה לערבב 2 וחצי כוסות קמח מלא, 1 כפית אבקת אפייה, 1/2 כפית סודה לשתייה, 1 כפית מלח, 2 כפיות אורגנו מיובש, 1 כפית שום גבישי, 3 כפות שמרי בירה- לערבב טוב.
שלב רביעי- 1/2 כוס שמן זית, 1 כוס מים ותערובת פשתן ולערבב טוב.
שלב חמישי- להוסיף 1 כוס עגבניות מיובשות ו 1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים- לערבב.
שלב אחרון- להעביר לתבנית מיני מאפינס.
אופציה לאוהבי השחיתות- לפזר מעל גבינה טבעונית מגורדת לבחירתכם. אני השתמשתי בצ'דר של Vega חתוכה לקוביות קטנות.

מיני מאפינס עגבניות מיובשות

אפייה וריח טוב

את התבנית להכניס לתנור ולאפות 20-25 דקות עד שהמאפינס יציבים וקיסם יוצא נקי.
הבית יריח כמו מאפייה ברומא. יאמ.

מיני מאפינס עגבניות מיובשות

קרור ומיני סבלנות

מה היתרון הכי גדול במאפים קטנים? הם מתקררים הרבה יותר מהר!
לקרר את המאפינס בתבנית 5 דקות ואז להעביר לרשת לקרור.

מיני מאפינס עגבניות מיובשות

מוכן? יש!

אחרי משהו כמו 5 דקות, המאפינס כבר מוכנים לאכילה.
הם יהיו מאוד דחוסים כטבעו של קמח מלא, ומושלמים לנשנוש.

מיני מאפינס עגבניות מיובשות

מאפינ-פלצת

סוג של נשנוש-מניה המאפינס האלו.
אני שמרתי אותם בכלי אטום וכל פעם שמישהו מאתנו עבר במטבח מאפינס אחד נעלם…
הם מחזיקים מעמד יפה מאוד 5 ימים לפחות בכלי סגור אבל אין שום סיכוי שלא תנשנשו אותם תוך יום יומיים.

בתאבון!

מיני מאפינס עגבניות מיובשות

מיני פיצה מאפינס טבעוני מטורף


הכנות
5 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

44- 48 מיני מאפינס (12 מאפינס רגיל)

2 כפות פשתן טחון + 6 כפות מים

2 וחצי כוסות קמח מלא

1 כפית מכל מרכיב: אבקת אפייה, שום גבישי, מלח

1/2 כפית סודה לשתייה

2 כפיות אורגנו מיובש

3 כפות שמרי בירה

1/2 כוס שמן זית

1 כוס מים

1 כוס עגבניות מיובשות קצוצות

1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים

אופציה לאוהבי השחיתות- גבינה צהובה טבעונית (אני השתמשתי בצ'דר של Vega חתוכה לקוביות קטנות)

מה עושים

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערית לערבב 2 כפות פשתן טחון עם 6 כפות מים ולהניח בצד ל5 דקות

בקערה עמוקה לערבב קמח מלא, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, אורגנו מיובש, שום גבישי, שמרי בירה

להוסיף שמן זית, מים ותערובת פשתן ולערבב טוב

להוסיף עגבניות מיובשות קצוצות וזיתים שחורים קצוצים- לערבב

להעביר לתבנית מיני מאפינס מרופדת בתחתיות מיני

אופציה- לפזר מעל גבינה צהובה טבעונית

להכניס לתנור ולאפות 20-25 דקות עד שהמאפינס יציבים וקיסם יוצא נקי

לקרר בתבנית 5 דקות ועוד 5 דקות על רשת

לשמור בכלי סגור ולנשנש ולנשנש ולנשנש- עד שנגמר!



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים