מקושקשת טבעונית

23 לאוקטובר, 2017

דלג למתכון מקושקשת טבעונית

בוקר טוב 🙂 

 

כמה דברים כייפים השבוע. 

 

דבר ראשון אני בהלם מכמה אנשים הכינו את עוגת השיש! וואו וואו. 

 

כמות התמונות שקיבלתי ואני עדיין מקבלת היא משוגעת. זה משמח אותי כל כך 🙂 

 

אתם כל כך יצירתיים, חלק מכם הכינו אותה בכלל עגולה, חלק הכינו אותה כקאפקייק ומלא עשו כאלו צורות מגניבות. 

 

נהניתי מכל התמונות ומכל התגובות ואני ממש שמחה שהכנתם ויצא לכם טעים. תענוג! 

 

דבר כייפי שני שקרה השבוע זה שפנו אליי מאוניסרסיטת הרווארד וביקשו לראיין אותי בתור מובילת דעה טבעונית בישראל. 

 

מסתבר שהם עושים מחקר ענקי על ההבדלים בעולם הטבעונות בארה"ב, צרפת וישראל. 

 

כחלק מהמחקר הם מראיינים מובילי דעה טבעונים במדינות האלו. והם ביקשו לראיין אותי! יאאא 🙂 

 

האמת היא שממש התרגשתי.

 

אז אתמול נפגשתי עם הבחורה שאחראית על המחקר.  

 

יצא שדיברנו שלוש שעות שלמות והיה בנינו כזה קליק!

 

החלטנו לשמור על קשר ומחר אנחנו הולכות יחד לארוחת בוקר באנסטסיה. איזה כיף. 

 

מקושקשת טבעונית

 

ואם כבר מדברים על ארוחת בוקר… 

 

לאחרונה אני מקבלת מכם הרבה הודעות לגבי פתרונות פשוטים ומהירים לארוחת בוקר טבעונית. 

 

אז חשבתי שאולי הגיע הזמן לתת לכם מבט למטבח שלי, מה שאני מכינה פה בבית בעיקר בשבת בבוקר וכמה זה פשוט. 

 

אז אני שמחה לחלוק אתכן את המתכון שלי למקושקשת טבעונית שבעיני הוא פשוט מושלם.

 

רק עשר דקות עבודה וזה שלכם, מדהים נכון? 

 

מקושקשת טבעונית

share on whatsapp

מקושקשת טבעונית

הכנות

5 דקות

בישולים

5 דקות

מתי מוכן?

עוד 10 דקות

מה צריך?

1 חבילה טופו קשה מגורד דק 

 

1 חבילה טופו משי 

 

1 כף שמן 

 

1/3 כוס פתיתי שמרי בירה 

 

1 כפית כל תבלין- מלח שחור, שום גבישי 

 

1/2 כפית כורכום 

 

מלח, פלפל על פי טעם 

מה עושים?

במחבת נונסטיק לחמם שמן 

 

להעביר טופו קשה מגורד ולערבב עד שהטופו מצהיב 

 

להעביר טופו משי ולערבב עד שהטופו מתפרק לחתיכות גסות 

 

להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב עד שהטופו משי מפורר וכל הבלילה צהובה אחידה

 

להגיש מיד 

החלפות והערות:

  • מי שאוהב מקושקשת רכה ממש, יכול להכין רק עם טופו משי 
  • לא לוותר על המלח השחור- זה מה שעושה את זה למקושקשת ולא סתם טופו מעורבב 🙂 
  • במקום שום גבישי אפשר 1/4 כפית שום כתוש 
  • ממליצה לא לוותר על שמרי הבירה אבל זו לא חובה

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat