מרק אפונה טבעוני

19 לדצמבר, 2017

דלג למתכון

היי חברים

טוב אז ככה, כמה דברים לי אליכם. 

 

דבר ראשון, אני שמחה לספר לכם שמסתבר שלהכין וידיאו של המתכונים זה הדבר הכי כיף בעולם. 

 

אחרי שעשיתי את הוידיאו השני, של המאפינס, ישר כבר התחשק לי להתחיל לעשות את הוידיאו הבא. 

 

אבל לקחתי נשימה עמוקה וידעתי, שאם אני רוצה להכין לכם וידיאו באיכות טובה באמת, יש עוד כמה דברים שאני צריכה להתארגן עליהם לפני זה. 

 

העדשות המעולות שלי והמצלמה, זה לא מספיק. 

 

אז השבוע אני מתארגנת ומתעסקת בלהכין את כל מה שאני צריכה כדי שאני ארגיש שאני מכינה לכם וידיאו מעולה ולא פחות! 

 

זה מרגש בטירוף. ואני כמובן עובדת על זה שגם מי שאין לו פייסבוק יוכל לראות את הוידיאו. 🙂 

 

אז זה דבר ראשון. 

 

מרק אפונה טבעוני

 

דבר שני ומרגש לא פחות זה שסדנא חדשה יצאה לאור- סדנת קינוחים טבעוניים

 

אני כבר הרבה זמן זוממת להכין את הסדנא הזו ולהוציא אותה לאוויר, לא רק כי הרבה מאוד מכם ביקשו אלא גם כי קינוחים זה פשוט כיף חיים! 

 

כל דבר שאפשר לקשט ישר משמח אותי.

 

שני התאריכים בינואר כבר מתחילים להתמלא ואני ממש מתרגשת ושמחה. איזה תענוג.

 

מוזמנים לבוא ולהנות ממתיקות טבעונית מושלמת 🙂

 

אוקי ומה היום?

 

למרות שאני לא ממש חושבת שמזג האוויר הזה יכול באמת להכנס תחת ההגדרה של חורף, בואו נסכים על זה שלא קיץ.

 

חיכיתי לימים גשומים וקרים במיוחד, אפורים וסגרירים כדי להכין לי מרקים נהדרים ומפנקים, אבל בנתיים, רק קצת קריר בערב.

 

ולפני יומיים פתאום התעורר בי חשק עז לאפונה.

 

ברגע עלה לי ריח וטעם מרק האפונה המושלם של אמא שלי ותוך רגע אמא כבר קיבלה הודעה בווסטאפ.

 

ביקור קצר בשוק עם ההנחיות של אמא וכעבור שעה התחמם לו פה סיר מלא בכל טוב.

 

המרק יצא מושלם, אפילו יותר ממושלם, מדהים!

 

אני בטוחה שתהנו ממנו גם ב'חורף' וגם בכל ימות השנה. 

 

 

מרק אפונה טבעוני

 

 

 

share on whatsapp

מרק אפונה טבעוני

הכנות

15 דקות

בישולים

תלוי

מתי מוכן?

תלוי

מה צריך?

מרק  

2 כוסות אפונה יבשה או 3 כוסות אפונה מוכנה לאכילה 

 

1 בצל גדול קצוץ 

 

2 גזרים חתוכים לקוביות 

 

1 גבעול סלרי גדול חתוך לקוביות 

 

1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות

 

2 שיני שום חתוכות 

 

1/2 כפית כורכום 

 

1 כפית כמון

 

מלח על פי טעם 

 

מעט שמן 

קישוט

עלי פטרוזליה טריים 

 

2 כפות טחינה

מה עושים?

מרק

אופציה ראשונה אפונה מוכנה לאכילה (קפואה או מבושלת מבעוד מועד) 

בסיר גדול לטגן בצל עד שמזהיב 

 

להוסיף תפוחי אדמה, גזר, שום וסלרי ולטגן יחד 3-4 דקות תוך כדי ערבוב 

 

להוסיף אפונה לכסות במים קצת מעל הירקות

 

להוסיף תבלינים ולערבב 

 

לכסות את הסיר ולבשל עד שתפוח האדמה מתרכך לחלוטין- להקפיד שהמים לא נגמרים 

 

כשתפוח האדמה רך לחלוטין, לקחת כמה כפות של הירקות ולהניח בצד בקערית

 

בעזרת בלנדר מוט לטחון את הירקות שבסיר לתערובת חלקה, להוסיף מים במידת הצורך

 

להוסיף את הירקות ששמנו בקערית לסיר ולערבב

 

לקשט בפטרוזיליה וטחינה ולהגיש חם

אופציה שניה אפונה יבשה: 

להשרות את האפונה ל 12 שעות 

 

בסיר גדול לטגן בצל עד שמזהיב 

 

להוסיף תפוחי אדמה, גזר, שום וסלרי ולטגן יחד 3-4 דקות תוך כדי ערבוב 

 

להוסיף אפונה מושרית לכסות במים כפול מגבוה הירקות 

 

להוסיף כמון וכורכום ולערבב (לא להוסיף מלח עדיין) 

 

לכסות ולבשל עד שהאפונה מתרככת לחלוטין – להקפיד שהמים לא נגמרים 

 

כשהאפונה רכה לחלוטין, לקחת כמה כפות של הירקות ולהניח בצד בקערית

 

בעזרת בלנדר מוט לטחון את הירקות שבסיר לתערובת חלקה, להוסיף מים במידת הצורך

 

להוסיף מלח ואת הירקות ששמנו בקערית לסיר ולערבב 

 

לקשט בפטרוזיליה וטחינה ולהגיש חם

הערות והמרות: 

  • אפשר להשתמש באפונה קפואה או מקופסאת שימורים 
  • כמה שיותר זמן בישול ככה יותר טעים 
  • להקפיד שתמיד יהיו מים בסיר 
  • את תפוח אדמה, הסלרי והגזר אפשר להחליף בירקות אחרים 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat