מרק כתום טבעוני

9 לאוקטובר, 2017

דלג למתכון מרק כתום טבעוני

היי חברים

מישהו אמר לי שהולך לרדת גשם היום. 

 

יום שלם הסתובבתי לי בתל אביב, ב 30 מעלות חום, עם 800 אחוזי לחות וחיכיתי לגשם. 

 

השמיים היו בהירים ונקיים ומזג האוויר הזכיר לי יותר את תאילנד מכל דבר אחר. 

 

עכשיו השעה 22:30 בלילה, פה בתל אביב, עדיין לא ירד גשם. 

 

שמעתי שמועות שאיפה שהוא ירד, אבל אולי זה רק היה הטיפטוף של המזגנים…. 🙂 

 

לכל מקרה שלא יהיה, אני התכוננתי לגשם ועל הבוקר כבר עמד פה סיר גדוש ירקות כתומים בדרך להיות מרק מפנק. 

 

אחרי קיץ תל אביבי, יש לי יראת כבוד לגשם הראשון, מחכה לו בקוצר רוח מחכה להקלה שהוא מביא, מחכה לניקיון שהוא מביא. 

 

מרגיש לי שתל אביב אף פעם לא נקייה כמו שהיא נקייה אחרי המבול הראשון ששוטף ממנה את כל מה שהקיץ הביא לה, לטוב ולרע. 

 

מרק כתום טבעוני

 

זו השנה השניה שלי בארץ בחילופי העונות. 

 

אני לא יכולה שלא לחייך כשאנשים אומרים לי- הגיע הסתיו. 

 

אני קצת מתגעגעת לסתיו אמיתי, לסתיו של לונדון. 

 

היופי עוצר הנשימה של העלים בכל מקום. אלפי גוונים של אדום, בורדו, חום וצהוב. 

 

הפארקים הופכים לחודש שלם להיות כמו סצינה מהארי פוטר והאווירה כל כך קסומה. 

 

ולמרות שהחורף הלונדוני מתחבא לו מעבר לפינה ומאיים להגיע, יש משהו ברומנטיקה של הסתיו שכל כך אהבתי. 

 

ופה, החורף לא באמת מאיים.

 

מינוס מעלות ושלג לא יהיו, ואני מחכה בקוצר רוח לימים הקררים ולתל אביב שהופכת פתאום נעימה יותר. 

 

לפי התחזית ממש בעוד כמה שעות ועד מחר, אמור לרדת גשם. 

 

אז אם אתם קוראים את המילים האלו כשהגשם כבר כאן, אני מקווה שגם לכם יבוא מרק ושהמתכון הזה יבוא לכם בול. 

 

סתיו נעים לכולם 🙂 

 

 מרק כתום טבעוני

 

share on whatsapp

מרק כתום טבעוני

הכנות

10 דקות

בישולים

30 דקות

מתי מוכן?

עוד 40 דקות

מה צריך?

מרק 

1 בטטה גדולה מקולפת חתוכה לקוביות 

 

1 ק"ג (פלוס מינוס) דלעת מקולפת חתוכה לקוביות 

 

1 בצל גדול חתוך גס 

 

2 גבעולי כרישה חתוכים גס

 

2 שיני שום חתוכות גס 

 

1 כף שמן סומסום 

 

1/2 כוס פתיתי שמרי בירה 

 

1 כף גדושה טחינה גולמית 

 

1 כפית פפריקה מעושנת או מתוקה

 

1/4 כפית אגוז מוסקט 

 

מלח, פלפל גרוס על פי טעם 

 

 

מה עושים?

מרק

בסיר עמוק להניח בטטה, דלעת, כרישה, בצל ושום 

 

לכסות במים עד 1 ס"מ מעל הירקות, לא יותר

 

להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עם מכסה עד שהירקות רכים לחלוטין

 

בעזרת בלנדר מוט לטחון את הירקות לתערובת חלקה לחלוטין 

 

להוסיף את כל שאר המרכיבים ולטחון עד שאחיד 

 

לטעום ולהוסיף תיבול על פי טעם 

 

לתת למרק לנוח כמה דקות לפני הגשה 

הערות והחלפות:

  • אפשר להוסיף איזה ירק כתום שאתם אוהבים 
  • לא ממליצה לוותר על שמרי הבירה זה מה שעושה את המרק 
  • במקום טחינה אפשר כל ממרח אגוזים אחר 
  • אפשר שמן אחר במקום שמן סומסום אבל הסומסום מוסיף המון 
  • במקום כרישה אפשר עוד בצל

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat