מרק ראמן טבעוני

20 לנובמבר, 2017

דלג למתכון מרק ראמן טבעוני

היי צהריים טובים! 

 

מי מכם שעוקב אחרי הבלוג כבר בטח שמע לא מעט סיפורים על יפן. 

 

אבל בגלל שיפן זה אחד המקומות המטורפים בעולם, יש לי אינסופ סיפורים על הרומן שלי עם הארץ המדהימה הזו. 

 

מחר אני מעבירה סדנת בישול יפני מסורתי ותמיד ביום לפני הסדנא אני מתמלאה גם בחשק לאוכל יפני וגם לנסוע ליפן שוב (ושוב!) 

 

וכשאני מתחילה לחשוב על יפן, מתחילות לרוץ לי מלא תמונות בראש, גם מהתקופה שגרתי שם וגם מהטיול האחרון לפני שנתיים. 

 

היום קמתי בבוקר והיה לי קריר ונזכרתי שאמור לרדת גשם (איזה גשם?! בתל אביב אפשר ללכת לים) ועם כל המחשבות על יפן התחשק לי פתאום ראמן. 

 

ואומנם, ראמן יפני מסורתי מבשלים 4 שעות ולפעמים יותר, אני החלטתי להיות חצופה ולקצר תהליכים. 

 

כבר בתשע בבוקר הייתי בשוק וקניתי את המצרכים שהיו חסרים לי ובעשר כבר עמד על הכיריים סיר והתחיל להתחמם. 

 

בזמן שנתתי למרק להתבשל לו בסיר, נזכרתי בסיפור מצחיק. ולא כל כך מצחיק 😮 

 

בחודשים הראשונים ביפן חייתי על אכילת פסטה בלי כלום וטוסט עם ריבה מחשש שאפילו במים יש רוטב דגים. 

 

אחרי חצי שנה הרגשתי שלמדתי את השפה מספיק טוב כדי להתחיל לחקור קצת יותר את המטבח היפני. 

 

באותו שבוע ידיד יפני הזמין אותי ואת אחותי למסעדת ראמן. 

 

מרק ראמן טבעוני

 

וכך היה, שישבנו לנו במסעדה עמימית, בסמטה יפה וצרה ברחובות טוקיו והזמנו לנו מרק ראמן. 

 

עברו על כל הרשימה עם המלצר ביפנית- בלי עוף, בלי דגים, בלי בשר, בלי בקר, בלי פירות ים, בלי חזיר וכו וכו… 

 

המלצר והידיד היפני אומנם חשבו שאנחנו מעט מוזרות אבל עשו רושם של הבנה והפנמה. 

 

הראמן הגיע לשולחן, חם, יפה ומאוד מאוד יפני. 

 

טעמתי כף מלאה והפרצוף שלי ישר התעקם. פה חשדתי! 

 

לאחר עוד אלף שאלות, חקירות ונסיונות להבין אחת את השני, התברר הגרוע מכל: 

 

המלצר והידיד עשו בדיוק מה שביקשנו, קיבלנו קערית מרק בלי שום מוצרים מין החי. 

 

בקערית באמת לא היו מוצרים מין החי. זה שבסיר נחו להן חתיכות ענקיות של חזרזיר אומלל, זה כבר סיפור אחר. 

 

ביפן, מאוד מאוד לא מנומס להעליב את המארח שלך אבל יחד עם זאת תוך דקה מצאתי את עצמי בשירותים שוטפת את הפה עם סבון ידיים. 

 

זו היתה הפעם הראשונה מתוך שתי פעמים בתקופתי ביפן, שמצאתי את עצמי שוטפת את הפה עם סבון ידיים. 😀

 

וככה חברים, לומדים לקחים. 

 

היום, במטבח הטבעוני שלי, בבית הטבעוני שלנו, הכנתי לעצמי מרק ראמן טבעוני משובח, בלי חזרזיר חמוד וגם בלי סבון ידיים. 😛

 

שיהיה בתיאבון! 

 

מרק ראמן טבעוני

 

 

share on whatsapp

מרק ראמן טבעוני

הכנות

15 דקות

בישולים

45 דקות

מתי מוכן?

עוד שעה

מה צריך?

מרק 2 מנות 

2 כפות שמן סומסום 

 

3 שיני שום כתושות 

 

1 כף ג‘ינג'ר טרי כתוש 

 

3 גבעולי בצל ירוק חתוך לטבעות

 

1 כוס פטריות שיטאקה מיובשות קצוצות בלי הרגל 

 

2 כפות כל מרכיב: רוטב סויה, משחת מיסו בהיר

 

1 כף חומץ אורז יפני או מירין 

 

5-6 כוסות מים 

איטריות 

100 גרם איטריות שאתם אוהבים מבושלות עפ“י ההוראות שעל החבילה

קישוט 

זר פטריות שימג‘י 

 

חופן עלי תרד 

 

חופן בצל ירוק קצוץ 

 

חופן גזר מגורד 

 

50 גרם טופו קשה פרוס + מעט שמן סומסום 

מה עושים?

מרק

בסיר נונסטיק לחם שמן סומסום 

 

להוסיף שום, ג‘ינג'ר ובצל ירוק ולערבב יחד ללא הפסקה 3-4 דקות 

 

להוסיף את כל מרכיבי המרק כולל המים ולערבב (ללא הקישוטים)

 

להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה 30 דקות ללא מכסה 

 

לטעום ולהוסיף רוטב סויה על פי טעם אם יש צורך 

קישוט והגשה 

לחמם מעט שמן סומסום במחבת נונסטיק 

 

להניח על השמן את פרוסות הטופו ולצרוב טוב כמה דקות

 

למלא קעריות במרק ולהוסיף אטריות 

 

לקשט כל קערית בטופו צרוב ושאר מרכיבי הקישוט 

 

להגיש חם  

הערות והמרות:

  • את מרכיבי הקישוט אתם יכולים להחליף בכל קישוט אחר שאתם אוהבים
  • אני לא ממליצה להחליף את אף אחד ממרכיבי המרק עצמו אם רוצים טעם יפני קרוב למקור
  • מרק ראמן מסורתי מבשלים 3-4 שעות, זה מתכון לממהרים 🙂

 

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat