סופגניות טבעוניות אפויות

7 לדצמבר, 2017

דלג למתכון

שלום שלום 

עוד רגע מגיע חנוכה. 

 

חנוכה זה חג קצת מוזר בשבילי. מכל מיני סיבות. 

 

הראשונה היא שכשהייתי קטנה לא אהבתי חורף. האמת שעד שלא עברתי לאנגליה לא אהבתי חורף. 

 

הייתי ילדה של קיץ, עננים אפורים ושמיים נמוכים היו מעציבים אותי, וכשהיה מחשיך מוקדם משהו בתוכי נהיה שקט וקצת עצוב. 

 

כל זה השתנה מקצה לקצה כשעברתי ללונדון. כשגרים כל כך הרבה זמן בעיר שבנויה לחורף, שמתפקדת בחורף, שחיה חורף, משהו פשוט משתנה. 

 

היום כשהשמיים פה בתל אביב כוסו בעננים אפורים והתחיל לרדת גשם, יצאתי למרפסת המקורה והרחתי את הריח מהממם הזה של הגשם והרגשתי ממש התרחבות של הלב. 

 

היום אני מאוד אוהבת חורף, אוהבת סתיו, לא משנה לי שהימים קצרים, יש גם בזה כל כך הרבה קסם. 

 

ובכלל, קיץ בתל אביב? תעשו לי טובה 🙂 

 

סופגניות טבעוניות אפויות

 

אבל לפני השינוי המהותי הזה כאמור, לא אהבתי חורף בכלל. 

 

וחנוכה זה בחורף. 

 

הסיבה השניה שחנוכה זה לא חג שהשאיר אצלי יותר מידי רושם היא, שכשגרים בחו"ל חנוכה זה לא בדיוק חג ששמים לב אליו.

 

אז כך יצא שבמשך לא מעט שנים, בכלל לא חגגתי חנוכה או הייתי מודעת לקיום שלו.

 

חג המולד, שאותו אי אפשר לפספס כשגרים בלונדון, תפס את הבמה המרכזית.

 

סיבה אחרונה- אני לא אוהבת שמן! לא אוהבת לטגן, לא אוהבת דברים מטוגנים, ובכללי ריח של שמן מטוגן באשר הוא עושה לי כאב ראש.

 

אבל מה כן? למשפחה שלי יש מסורת שכל שנה מאז שאני זוכרת את עצמי אנחנו מצטלמים כולם עם החנוכייה פעם אחת לפחות במהלך החג.

 

אם מישהו מאיתנו בחו"ל או גר בחו"ל כמוני וכמו אח שלי שגר בברלין, מצטלמים בסקייפ.

 

זו מסורת חמודה ממש וזה מדהים לראות תמונה אחר תמונה איך אנחנו גדלים ומשתנים.

 

טוב, ועכשיו בואו נדבר על אוכל.

 

 

סופגניות טבעוניות אפויות

 

כמו שהבנתם, טיגון זה לא הקטע שלי… והשנה הרגשתי שממש בא לי להכין לבלוג סופגניות.

 

ישבתי וחשבתי ואמרתי לעצמי בטח יש אנשים שאין להם זמן או כוח או אומץ להתעסק עם שמרים.

 

אז אולי אני אכין ספוגניות בלי שמרים? אה!

 

ואני לא אטגן אותן אני אאפה אותן? מעולה!

 

רגע רגע ואולי…. אולי אני אכין מתכון בלי טיפה אחת של שמן?! סגור!

 

וזה באמת מה שעשיתי.

 

מתכון לסופגניות טבעוניות ללא שמרים, ובלי טיפת שמן. 

 

מין הסתם הטקסטורה שלו היא לא של סופגניות שמרים מטוגנות אבל במחינתי זה נהדר. 

 

מתן לקח את כל הערימה לעבודה שלו ובואו נגיד שנרשמה התלהבות שיא. 

 

תהנו!

 

סופגניות טבעוניות אפויות

share on whatsapp

סופגניות טבעוניות אפויות

הכנות

20 דקות

בישולים

15 דקות

מתי מוכן?

עוד 35 דקות

מה צריך?

סופגניות (8 סופגניות)

יבשים  

 

1 כוס קמח כוסמין מלא (או חיטה)

 

1/2 1 כוסות קמח כוסמין לבן (או חיטה) 

 

1/2 כוס סוכר חום 

 

1 כפית אבקת אפייה 

 

1/2 כפית סודה לשתייה 

 

1/4 כפית אגוז מוסקט

 

קורט מלח

 

רטובים

 

1/3 1 כוסות חלב סויה לא ממותק (או כל טבעוני אחר) 

 

1/2 1 כפיות חומץ

 

1/2 כוס קרם קוקוס 18% שומן ומעלה, אין צורך להפריד 

 

1 כפית תמצית וניל 

ציפוי 

100 גרם שוקולד מריר טבעוני 

 

100 גרם שוקולד לבן טבעוני 

 

בוטנים, פיסטוקים, תותים, קפה נמס, קוקוס קלוי, ועוד ועוד… 

מה עושים?

סופגניות

יבשים

 

לתוך קערה לנפות קמחים 

 

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב עם מזלג 

 

רטובים 

 

בקערה לערבב חלב סויה וחומץ, לטרוף עם מזלג או טורף עד לקבלת בועות סמיכות

 

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב לתערובת אחידה 

הכנה

להדליק תנור על 170 מעלות  

 

להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב רק עד שאחיד- לא לערבב יתר על המידה!

 

להעביר את הבלילה לשקית חזקה עם פינה חתוכה

 

ליצוק בלילה לתבנית דאונטס (עם או בלי חור או לתבנית קאפקייק)

 

לאפות 15 דקות לערך, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז הסופגנייה

 

לקרר לפחות 10 דקות לפני שמוציאים מהתבנית ולחלוטין לפני שמצפים

ציפוי 

להמיס שוקולד מריר / לבן בבאן מרי 

 

לטבול כל סופגניה בשוקולד ולקשט כאהבת נפשכם 

 

אפשר לערבב חלק מהשוקולד הלבן המומס עם קפה נמס, ריבה תותים ועוד ועוד לציפויים בשלל צבעים

הערות והמרות: 

  • אם אתם משתמשים בתבנית קאפקייק ממליצה לשים מג‘טים
  • המתכון עובד מעולה גם עם תבנית דאונטס בלי חור וגם עם תבנית עם חור
  • אם אין לכם תבנית מסיליקון אני ממליצה לשמן את התבנית 
  • את קרם הקוקוס אפשר להחליף ברסק תפוחים או מחית בננה באותה הכמות 
  • אפשר כמובן להכין מילוי רגיל של ריבה ואבקת סוכר 
  • שימו לב- אלו סופגניות אפיות ללא שמרים והמרקם בהתאם. הן לא סופגיות כמו סופגנייה רגילה 

 

 

תגיות:
Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat