סלט קייצי עם גבינה בולגרית טבעונית

15 לאוגוסט, 2016

דלג למתכון סלט קייצי עם גבינה בולגרית טבעונית

שיאים ואיזון

היי לכולם ושבוע נהדר.
דבר ראשון סליחה שהפוסט לא עלה ביום שבת כרגיל, איכשהו השבוע הזה היה כל כך עמוס שלא הספקתי להכין את הפוסט לפני הסופ"ש ולכן קיבלתם פוסט תחילת שבוע שכזה 🙂
דבר שני, כמה מילים על הפוסט של שבוע שעבר.
מי מכם שנתקל בפוסט הקודם… הפוסט משבוע שעבר של הארטיקים שבר כל שיא אפשרי שהיה אי פעם בבלוג.
הפוסט הזה נצפה ברשת ע"י קרוב ל 10,000 איש, היו לו את הכי הרבה צפיות, הכי הרבה כניסות, הכי הרבה לייקים והכי הרבה שיירים מאז שהבלוג עלה לאוויר. זה די מטורף ודי מחמיא ודי משמח אותי. אני עדיין קצת בהלם.
אז רציתי להגיד לכם תודה, על זה שאתם כאלו חמודים ואוהבים ותומכים ומפרגנים. תודה תודה תודה.
ומה עושים אחרי כזה פוסט שכולו שחיתות ושוקולד וגלידות? מאזנים!
איך מאזנים? מכינים סלט 🙂

 

סלט קייצי עם גבינה בולגרית טבעונית

מי המציא שילובים מוזרים?

יש שילובים שתמיד גורמים לי לתהות- מי הראשון שעירבב את שני הדברים האלו יחד וחשב לעצמו- אה אה! זה מעולה!
לדוגמא- שוקולד ובייגלה, סלרי וחמאת בוטנים, אננס ופיצה, אבוקדו ודבש (או סילאן…) וכמובן המוזר מכולם- אבטיח וגבינה בולגרית (טבעונית חחח)
אני מדמיינת לעצמי איזה סבא יווני (או בולגרי??) יושב על החוף עם אבטיח וסלט יווני ואומר לעצמו: אממ, אני הולך לערבב את זה ביחד וזה הולך לכבוש את העולם! 🙂
בכל מקרה, זה די בטוח לא מה שקרה.
מה שכן, אבטיח עם גבינה בולגרית טבעונית (ולא טבעונית לפני הטבעונות) זה טעים. זה טעים כמו סלרי וחמאת בוטנים ולמי שלא ניסה סלרי וחמאת בוטנים נא לגשת למטבח למלא סלרי במלא חמאת בוטנים ולהמשיך לקרוא את הפוסט בזמן שאתם מנשנשים את אחד הנשנושים הטעימים בעולם. תודה אוסטרליה על דברים חשובים שלימדת אותי!

 

סלט קייצי עם גבינה בולגרית טבעונית

טופו בולגרית שלב אחר שלב

אז איזון אמרנו, שילובים מוזרים אמרנו, אבטיח וגבינה בולגרית טבעונית אמרנו, מה נשאר? לחבר את כל אלו ביחד לסלט קייצי ומרענן.
נתחיל בטופו בולגרית:

– להוציא את הטופו מהחבילה ולשפוך את כל המים
– להניח על קרש חיתוך מגבת מטבח ולהניח מעל את הטופו
– להניח מעל הטופו עוד מגבת מטבח
– להניח מעל עוד קרש חיתוך (או צלחת) ומעל משהו כבד מאוד (כמה קופסאות שימורים לדוגמא)
– לתת לטופו להמעך לו שם בערך חצי שעה
– לחתוך לקוביות או לכדורים
– לערבב בכלי עם 1/4 כוס מיץ לימון, 1/2 כוס חומץ תפוחים, 1/2 כוס מים, 1 כפית אורגנו מיובש, 1 כפית מלח, 1 כף שמן זית, 1 כפית שום גבישי
– לסגור את הכלי ולהניח במקרר לפחות לשעתיים שלוש (קחו בחשבון שאחרי יומיים במרינדה זה יהיה אפילו יותר טעים)

 

סלט קייצי עם גבינה בולגרית טבעונית

בבולגריה היו גאים בי 🙂

יאללה, בואו נכין סלט!
קודם כל אבטיח- את האבטיח (רבע מספיק) לחתוך לקוביות או לכדורים (אם הלכתם על כדורי בולגרית אז לכו גם על כדורי אבטיח, כי אין על סימטריה… אם הלכתם על קוביות אז לכו גם פה על קוביות.)

 

סלט קייצי עם גבינה בולגרית טבעונית

 

בקערה רחבה ועמוקה להניח בעיגול עלי רוקט (או בייבי או תרד).
לפרוס מלפפון אחד לפרוסות דקות ולהניח בטבעת סביב עלי הרוקט.לקערה להוסיף כדורי או קוביות גבינה בלוגרית טבעונית.
לפזר מעל נענע קצוצה, פלפל שחור גרוס, מלח גס, שמן זית ומעט אורגנו.

 

סלט קייצי עם גבינה בולגרית טבעונית

 

אם אתם לא אוכלים מיד את הסלט, לכסות טוב בניילון נצמד ולהניח במקרר.
אני ממליצה להכין אותו קרוב לשעה שבה אתם מתכננים להגיש או לאכול כדי שהאבטיח ישאר חתיך ולא יהפוך להיות מושי כזה 🙂
להגיש קר קר קר.

 

סלט קייצי עם גבינה בולגרית טבעונית

בתאבון 🙂

share on whatsapp

סלט קייצי עם גבינה בולגרית טבעונית

הכנות

5 דקות

בישולים

2 שעתיים (מרינדה)

מתי מוכן?

עוד שעתיים וקצת

מה צריך?

גבינה בולגרית טבעונית

1 חבילה טופו (250 – 300 גרם)

מרינדה

1/2 כוס מים

1/2 כוס חומץ תפוחים

1/4 כוס מיץ לימון

1 כף שמן זית

1 כפית- אורגנו מיובש, שום גבישי, מלח

סלט

1/4 אבטיח

1 מלפפון

חופן גדוש עליי רוקט (או בייבי או תרד)

כמה עליי נענע

מלח גס, פלפל גרוס, אורגנו מיובש, שמן זית

מה עושים?

גבינה בולגרית טבעונית

להוציא את הטופו מהחבילה ולשפוך את כל המים
להניח על קרש חיתוך מגבת מטבח, להניח מעל את הטופו
להניח מעל הטופו עוד מגבת מטבח
להניח מעל עוד קרש חיתוך או צלחת ומעל משהו כבד מאוד (כמה קופסאות שימורים לדוגמא)
לתת לטופו להמעך לו שם בערך חצי שעה ואז לחתוך לקוביות או לכדורים
לערבב בכלי קטן ועמוק עם מרכיבי המרינדה
לסגור ולהניח במקרר לפחות שעתיים (קחו בחשבון שאחרי יומיים במרינדה זה יהיה אפילו יותר טעים)

סלט

בקערה רחבה ועמוקה להניח בעיגול עלי רוקט
לפרוס מלפפון לפרוסות דקות ולהניח בטבעת סביב עלי הרוקט
לחתוך אבטיח לקוביות או לכדורים ולהוסיף
להוסיף כדורי או קוביות גבינה בלוגרית טבעונית
לפזר מעל נענע קצוצה, פלפל שחור גרוס, מלח גס, שמן זית ומעט אורגנו
להגיש קר מאוד מאוד 🙂
(אם לא אוכלים מיד, לכסות את הסלט טוב בניילון נצמד ולשמור במקרר)

 

 

  • נעמה

    האם הכוונה כפית אורגנו, כפית שום גבישי וכפית מלח?

    • Tivoneat

      כן בדיוק! כפית מכל דבר 🙂

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat