סלט קינואה וגבינת פטה טבעונית

14 לאוגוסט, 2017

דלג למתכון סלט קינואה וגבינת פטה טבעונית

שבוע טוב לכולם 🙂 

אני בסימן איזון. 

 

המתכון של הקוקילדה שהעליתי ביום חמישי (למי שלא ביקר הנה –המתכון) הפתיע אפילו אותי. 

 

תוך יממה היו מעל ל 50,000 צפיות בפוסט, אלפי שיתופים וכניסות למתכון ומאות תגובות. 

 

מי ידע שכל כך חסרה לנו קוקילידה בחיים?! המון מכם הכינו ושלחו לי תמונות וזה ממש שימח אותי לראות שאתם נהנים מהמתכון ושהוא בא לכם בול! 

 

אבל עכשיו כבר תחילת השבוע, ואחרי שאני בעצמי אכלתי 3 קוקילידות בשלושה ימים, הגיע הזמן להרגע… 🙂 

 

סלט קינואה וגבינת פטה טבעונית

 

ונכון, קוקילדה היא הרבה יותר סקסית מקינואה, ונכון, רוב אנשים הרבה יותר אוהבים שוקולד מאשר ירקות אבל אתם תופתעו לדעת שהמון המון מכם פונים אליי בבקשה למתכונים של סלטים מזינים וקלילים. 

 

ולכן, בתור מי שתמיד תעדיף קינואה על שוקולד (מה לעשות שקינוחים פחות עושים לי את זה) ובתור מי שאוהבת להקשיב לעוקבים המקסימים שלה, היום עולה מתכון לסלט קינואה משובח עם בונוס של גבינת פטה טבעונית מדהימה. 

 

תהנו! 🙂

 

סלט קינואה וגבינת פטה טבעונית

 

share on whatsapp

סלט קינואה וגבינת פטה טבעונית

הכנות

15 דקות

בישולים

10 דקות

מתי מוכן?

תלוי

מה צריך?

סלט 

1 כוס קינואה (לפני בישול)

 

1/2 כוס זיתי קלמנטה קצוצים

 

חופן גדושה עגבניות שרי חתוכות קטן 

 

1 גבעול בצל ירוק קצוץ 

 

1 גמבה קצוצה 

 

חופן גדושה לקט גרעינים קלויים- פשתן, סומסום, חמנייה, דלעת 

 

מלח, פלפל, לימון על פי טעם 

גבינת פטה טבעונית

1 חבילה טופו קשה 

 

1 עד 1/2 1 כוסות שמן זית 

 

1 כפית מלח 

 

1/2 לימון סחוט טרי 

 

אופציה- אורגנו / שום / בזיליקום / זעתר מיובשים

מה עושים?

גבינת פטה טבעונית 

לעטוף את הטופו במגבת ולהניח על עוד מגבת 

 

להניח מעל הטופו חפץ כבד ביותר, להשאיר ככה חצי שעה לפחות 

 

לאחר חצי שעה, לחתוך את הטופו לקוביות ולהעביר לצנצנת 

 

להוסיף את כל שאר המרכיבים, לערבב ולסגור הרמטית

 

לתת לטופו לנוח במרינדה כמה שיותר זמן לפני הגשה (כמה שעות ועדיף כמה ימים)

 

לשמור בקרור 

סלט 

להניח את הקינואה במסננת דקה ולשטוף טוב טוב לפחות 2 דקות עד שהמים יוצאים נקיים ושקופים 

 

להעביר לסיר קטן, לכסות במים ולבשל על אש בינונית- נמוכה 10 דקות לערך או עד שהמים נספגו לחלוטין

 

לכבות את האש ולקרר 

 

כשהקינואה התקררה, להעביר לקערת סלט, להוסיף את הירקות הקצוצים ולערבב

 

להוסיף גרעינים, קוביות פטה, מלח פלפל, לימון וכף גדושה שמן זית מהצנצנת של הפטה 

 

לערבב ולהגיש טרי עם טחינה בצד 

הערות והחלפות: 

  • לא משנה צבע הקינואה, כל צבע תופס 
  • את הקינואה אפשר להחליף בבורגול / קוסקוס / כרובית טחונה דק דק 
  • אפשר להוסיף איזה גרעינים וירקות שתרצו 
  • בצנצנת הטופו אני ממליצה ששמן הזית יכסה את הטופו לחלוטין 
  • כמה שיותר זמן שהטופו יהיה במרינדה ככה יותר טוב- ממליצה כמה ימים לפני הגשה

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat