סמודי חרוב וחמאת בוטנים

9 לאוגוסט, 2015

דלג למתכון סמודי חרוב וחמאת בוטנים

לפני כמה שנים התנדבתי בחווה אורגנית בדרום ספרד, השטח הענק עליו היתה ממוקמת החווה נפרש לרגל רכס הרים מקסים.
הבעלים של המקום היו זוג צרפתים עם חזון והרבה מוטיבציה לפתוח קהילה שיתופית אקולוגית למרגלות ההר. זה היה חזון יפה אבל היה לא פשוט לשכנע אנשים להגיע למקום בו הכפר הכי קרוב הוא במרחק 5 ק"מ של דרך אפר והגיל הממוצע בכפר הוא 78..
החווה היתה מחולקת לטראסות עצומות וכל המתנדבים, אני ועוד שני אוסטרלים ואוסטרלית אחת, קיבלנו טראסה משל עצמינו בה הקמנו מחנה קטן, את המחנה הזה חלקנו במשך שבועיים.
בקצה הטראסה שלנו היה עץ ענקי, עצום פשוט שבין הענפים שלו תלינו ערסלים ואחר הצהריים היינו שוכבים על הערסל בין שמיים לארץ, מקשיבים למוסיקה ומדברים על החיים. יום אחד נאטי (קיצור של נטאלי) אמרה כבדרך אגב 'מעניין איזה עץ זה'… אני הסתכלתי על שאר החברה' והתחלתי לצחוק- 'זה עץ חרוב! אתם לא רואים את כל החרובים שעל האדמה מתחת?' הם התסכלו עליי ומיצמצו פעמיים וכך גיליתי שבאוסטרליה אין עצי חרוב!
החברה' החמודים האלו מימיהם לא אכלו חרוב ולא משנה כמה ניסיתי להיות רצינית הם עדיין חשבו שאני מסתלבטת עליהם ושהמצאתי שם של עץ…
אז את כל הסיפור הזה סיפרתי לכם כדי שתדעו שאם הייתם נולדים באוסטרליה כנראה בחיים לא הייתם אוכלים חרוב! מצד שני, כנראה שהייתם אוכלים הרבה מאוד פג'ויה, קרמבולה וג'ק פרוט… ואולי גם הייתם קצת יותר שזופים.. 🙂
סמודי חרוב וחמאת בוטנים
בכל אופן, הסמודי הזה כפי שהבנתם מבוסס על חרובים ואני חייבת להגיד שבכלל לא התכוונתי אבל איכשהו השילוב של הטעמים יצא טעם של שייק שוקו סמיך וקר, אני די מבסוטה על העניין הזה.
בשביל להכין את ה'שייק חרובים שיצא בטעם שוקולד' תצטרכו בננה, אבקת חרובים, חמאת בוטנים (אורגנית בלי תוספת מיותרות עדיף), תמר מג'עול וחלב טבעוני כלשהו. אני פחות ממליצה על חלב אורז בשייק הזה רק בגלל שהוא יותר דליל.. לפי דעתי חלב שיבולת שועל הכי מתאים אבל זה לא מאוד משנה בנינו…
סמודי חרוב וחמאת בוטנים
עכשיו יש לכם אופציה, אם במקרה אתם קוראים את הפוסט הזה עכשיו אבל אין לכם שום כוונה להכין את השייק הזה כרגע אלא רק מחר או עוד כמה שעות- מצויין! לכו למטבח תחתכו בננה גדולה בשלה לקוביות, שימו בשקית והניחו במקפיא. אני בטוחה שהיא תשמח, 38 מעלות היום פעם אחרונה שבדקתי.
אם אתם כן מתכוונים להכין את השייק עכשיו אפשר לגמריי להשתמש בבננה לא קפואה אבל קחו בחשבון שני דברים- אחד, הטקסטורה תהיה יותר מימית ופחות סמיכה ושתיים, אתם תצטרכו להוסיף קרח מה שעשוי לדלל מעט את הטעמים, כדי להתגבר על הדילול אפשר להוסיף עוד קצת מזה ומזה.. לפי דעתי זו ממש לא קטסטרופה ואפשר בכיף, מנסיון, להשתמש בבננה לא קפואה.
לגבי חמאת הבוטנים, ממליצה להשתמש בחמאה חלקה בלי חתיכות בוטנים, חתיכות הבוטנים קטנות מידי בשביל להטחן בבלנדר והן משנות את הטקסטורה של הסמודי, הוא כבר לא סמוד 🙂 וגם הן נתקעות בקש…. זה לא מגניב שדברים נתקעים בקש באמצע שלוק ממשהו ממש טעים.. אז לכו על חמאת בוטנים חלקה ועדיף בלי מלח אם יש בהישג ידכם
סמודי חרוב וחמאת בוטנים
אבקת חרובים דרך אגב אפשר למצוא בכל חנות טבע וגם בחלק מהסופרים הגדולים באיזור ה'בריא'. אני שמתי 3 כפיות גדושות ומצאתי את הטעם ממש בול אבל תלוי בכם כמה אתם רוצים שהעניין החרובי יהיה דומיננטי.
ובכן, את כל המרכיבים יש לשים בבלנדר ופשוט לתת לבלנדר לעשות את שלו…
סמודי חרוב וחמאת בוטנים
אחרי דקה או שתיים הסמודי אמור להיות ממש סמודי כבר, זאת אומרת סמיך, אחיד ונראה טעים.
להעביר לכוסות ופשוט לשתות 🙂
סמודי חרוב וחמאת בוטנים

share on whatsapp

סמודי חרוב וחמאת בוטנים

הכנות

5 דקות

בישולים

ללא

מתי מוכן?

עוד 5 דקות

מה צריך?

1 בננה גדולה בשלה

3 כפיות אבקת חרובים

1 כף חמאת בוטנים (חלקה, אורגנית עדיף)

2 תמרי מג'עול ללא חרצן

1 כוס חלב טבעוני (ממליצה על שיבולת שועל)

 

מה עושים?

ממולץ אבל לא חובה להקפיא את הבננה לכמה שעות לפני ההכנה

במידה ומקפיאים- לחתוך את הבננה לקוביות להכניס לשקית ולהקפיא בערך 3 שעות

אם לא מקפיאים יש להוסיף כמה קוביות קרח

את כל המרכיבים להכניס לבלנדר ולערבל דקה או שתיים עד לקבלת תערובת סמודית 🙂

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat