ספגטי בולונז טבעוני


החזרה לשיגרה?

היי היי 🙂 מה נשמע כולם?
אנחנו עומדים מול אתגר לא פשוט עושה רושם. בכל מקום אנשים מדברים על איזה מושג מפחיד הנקרא 'החזרה לשיגרה'.
יאבאלה'.
תראו, אני לא אגיד לכם שלא היה כיף כל החופש הזה ובאמת שהרבה דברים מענייניים ומרגשים קרו החודש. אבל אני דווקא שמחה שדברים קצת יחזרו לאיזון.
אומנם שמרתי על שיגרה די יפה תוך כדי טירוף חגי אוקטובר האלו. עשיתי אימון כמעט כל בוקר, פירסמתי פוסט כל שבוע, הכנתי הזמנות והעברתי סדנאות. הדבר היחיד שהיה שונה זה שמתן היה בבית מלא. וזה היה כזה כיף!
אז בערך משבוע הבא החיים חוזרים למסלולם התקין וזה אומר סדנאות בשיא הכוח, בישולים, צילומים, אולי איזה ראיון מגניב באופק וכמובן פוסטים שווים בשבילכם יקירי.
והיום בתפריט: ספגטי בולונז טבעוני ממרכיבים מפתיעים ביותר.

ספגטי בולונז טבעוני

ספגטי לסוגיו

קודם כל, הספגטי. אני בדרך כלל הייתי משתמשת בספגטי מחיטה מלאה.
בחצי שנה האחרונה התחלתי לאכול פסטה מקטניות (אפונה או עדשים כתומות) ואני נהנית מהפסטה שלי הרבה יותר מאז.
עדיין לא מצאתי בארץ ספגטי מקטניות, אלא רק פנה ופוזילי, אבל לטובת ספגטי בולונז טבעוני הכנתי ספגטי מחיטה מלאה.
אז בשלו חבילת ספגטי מחיטה מלאה על פי הוראות ההכנה של החבילה.
בד ובד, בשלו 1/2 1 כוסות של קינואה אדומה.
בזמן שאלו מתבשלים, נכין את הרוטב.

רוטב בולונז טבעוני שלב א'

ובכן, נתחיל מלקצוץ בצל. במחבת רחבה ועמוקה להביא לרתיחה 1-2 כפות שמן. להוסיף בצל קצוץ ולטגן על אש בינונית תוך כדי ערבוב תכוף עד שהבצל מתרכך ומזהיב כהה.
בזמן שהבצל מזהיב לו, לקצוץ דק דק דק 3-4 פטריות פורטובולו גדולות או סלסלת פטריות שמפיניון.
לקצוץ ממש דק, ברמה של מעבד מזון. (אם יש מעבד מזון- תעבדו במעבד מזון, הכי טוב)
להוסיף לבצל ולבשל יחד עד שכל הנוזלים מתאדים. להקפיץ עוד 2-3 דקות עד שהפטריות מעט שחומות.

ספגטי בולונז טבעוני

שלב ב'- קינואה (כן כן)

לאחר שהפטריות הצטמצמו ונצרבו, להוסיף 2-3 שיני שום גדולות קצוצות דק ו 2 כוסות קינואה מבושלת.
לערבב ולערבב כמה דקות טובות עד שהקינואה מקבלת את הטעמים והופכת פריכה.

שלב ג'- עגבניות

לרוטב עצמו, לרסק במגרדת 5-6 עגבניות בשלות מאוד.
להוסיף למחבת ולהגביר את האש.
להוסיף 3 כפות גדושות רסק עגבניות אורגני, מים ותבלינים:
מלח ופלפל גרוס על פי טעם
1 כף פפריקה מעושנת (או רגילה)
1 כפית שבבי צ'ילי
1 כף- אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש
לערבב טוב, להנמיך את האש ולתת לרוטב להתבשל כמה דקות.

ספגטי בולונז טבעוני

פרמז'ן טבעוני

אם בא לכם להתפנק גם בפרמז'ן טבעוני משובח בצעו את הפעולות הפשוטות הבאות:
רסקו לגורמים 1/3 כוס שקד או קשיו קלוי.
ערבבו עם 1/2 כוס שמרי בירה, 1/4 כפית מלח ו 1/4 כפית אבקת שום.
זהו. 🙂

ספגטי בולונז טבעוני

הגשה

להגשה, הניחו בקערות ערימת ספגטי.
מעל, שפכו בנדיבות רוטב.
מעל פזרו פרמז'ן טבעוני כאהבת נפשכם (הרבה פרמז'ן = הרבה אהבה…)

ספגטי בולונז טבעוני

ברומא התנהג כטבעוני

אני מקווה שנהניתם מהמתכון החביב הזה.
אני מאוד נהניתי, גם להכין וגם לאכול.
יצא מושלם וממש מפנק.
צ'או 🙂

ספגטי בולונז טבעוני

ספגטי בולונז טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

רוטב

2 כוסות קינואה אדומה מבושלת (1 כוס לפני בישול)

1 בצל קצוץ דק

3-4 פטריות פורטובלו (או 1 סלסלת פטריות שמפיניון) קצוצות דק דק דק

5-6 עגבניות בשלות מרוסקות

1/2- 3/4 כוס מים

1-2 כפות שמן

3 שיני שום קצוצות

3 כפות רסק עגבניות אורגני

1 כף פפריקה מעושנת (או רגילה)

1 כפית שבבי צ'ילי (לא חובה)

1 כף- אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש

מלח, פלפל גרוס- על פי טעם

פרמז'ן טבעוני

1/3 כוס שקד או קשיו קלוי מרוסק דק

1/2 כוס שמרי בירה

1/4 כפית- מלח, אבקת שום

הגשה

1 חבילה ספגטי מחיטה מלאה

מה עושים

רוטב

במחבת רחבה ועמוקה להביא לרתיחה 1-2 כפות שמן

להוסיף בצל קצוץ ולטגן על אש בינונית עד שהבצל מתרכך ומזהיב כהה

להוסיף פטריות קצוצות ולבשל יחד עד שכל הנוזלים מתאדים

להקפיץ עוד 2-3 דקות עד שהפטריות מעט שחומות

להוסיף שיני שום וקינואה מבושלת ולערבב כמה דקות עד שהקינואה מעט פריכה

להגביר את האש, להוסיף עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, מים ותבלינים ולערבב

להנמיך את האש ולתת לרוטב להתבשל כמה דקות

פרמז'ן טבעוני

לערבב בקערית את כל המרכיבים

זהו

הגשה

להניח בקערות ערימות ספגטי

מעל, לשפוך בנדיבות רוטב

מעל לפזר פרמז'ן טבעוני כאהבת נפשכם (הרבה פרמז'ן = הרבה אהבה…)



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים