עוגיות טבעוניות פטל ושוקולד לבן- 5 דקות קערה אחת!


עוגיות בבית קפה

היי חברים ושבת מקסימה לכולכם.
השבוע הזה טס, אני לא מאמינה שעבר שבוע מאז הפוסט של הקערות החמודות משבוע שעבר.
אבל הנה אנחנו שוב כאן ושוב נפגשים כדי לדבר על אוכל טבעוני טעים 🙂
לפני שבוע וקצת התחילו למכור עוגיות שלי בסניף נוסף של קפליקס, הסניף ברחוב מרחביה (תל אביב) בו אני יושבת כל יום עם המחשב ועובדת.
זו חוויה מעניינת לשבת לשתות קפה כשלידי יושבים אנשים ואוכלים עוגיות שאני הכנתי.

 
עוגיות טבעוניות פטל ושוקולד לבן

אני שומעת אותם אומרים- ו'ואו טעים' לפעמים ומגניבה חיוך.
העוגיות זכו להצלחה די גדולה בשני הסניפים והשבוע חשבתי לעצמי- רגע, זה לא כל כך פייר שרק מי שבא לקפליקס יהנה מעוגיות מושלמות לקפה… אז צ'יק צ'ק התייצבתי במטבח להכין לכם את הפוסט לשבת- מתכון לעוגיות טבעוניות פטל ושוקולד לבן.

עוגיות טבעוניות פטל ושוקולד לבן

כולה קערה אחת

לא נראה לי שאפשר להמציא מתכון יותר קל מזה.
ההכנות לוקחות חמש דקות בערך והכל בקערה אחת- מה יכול להיות יותר פשוט מזה?
נתחיל מלהדליק תנור על 170 מעלות.
בקערית לערבב פשתן ומים, להניח בצד 5 דקות לפחות. הפשתן הטחון כשהוא מעורבב עם מים, יוצר נוזל דמוי ג'לי שמזכיר לבן של ביצה- מדביק הכל! 🙂
כהפשתן מוכן, לערבב טוב בעקרה עמוקה את כל המרכיבים הרטובים- ללא הפטל. אנחנו נוסיף את הפטל אחרון כדי שהוא לא יתפרק לגמרי בערבובים ויהפוך לפירה…
להוסיף מרכיבים יבשים- עדיין לא את הפטל ולערבב טוב.
עכשיו להוסיף פטל ולערבב מעט.

עוגיות טבעוניות פטל ושוקולד לבן

עוגיות יפייפיות

כשהפטל מעורבב בבלילה אבל לא לגמרי מפורק, הבצק מוכן!

הבצק יהיה מעט רטוב ודביק, זה בסדר- הוא יתייצב בתנור ואחרי שיתקרר.
אז להרטיב טיפה ידיים (זה יעזור לבצק לא להדבק לידיים) וליצור עוגיות בעובי 1-2 ס"מ- אתם יכולים כמובן להכין איזה צורה שאתם רוצים ואוהבים.
את העוגיות להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

עוגיות טבעוניות פטל ושוקולד לבן

להכניס לתנור ולאפות 15-17 דקות עד שהעוגיות כהות ויציבות יחסית.
להעביר לרשת ולתת לעוגיות להתקרר בערך 10 דקות.

עוגיות טבעוניות פטל ושוקולד לבן

העוגיות יהיו רכות ומושלמות לצד כוס קפה בבוקר ולאורחים שבאים לבקר פתאום 🙂

עוגיות טבעוניות פטל ושוקולד לבן

איזה צבע מהמם!
את העוגיות לשמור בכלי אטום וסגור ואפשר אפילו במקרר בימים חמים אלו.
מקווה שתהנו ושתהיה לכם שבת נהדרת.
צ'או 🙂

עוגיות טבעוניות פטל ושוקולד לבן

עוגיות טבעוניות פטל ושוקולד לבן- 5 דקות קערה אחת!


הכנות
5 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד גג חצי שעה

מה צריך

1 כף פשתן טחון + 3 כפות מים

1 כוסות שיבולת שועל

1/2 1 כוס קמח שיבולת שועל (שיבולת שועל טחונה)

1/2 כפית סודה לשתיה

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1/4 כוס טחינה

1/4 כוס אגבה / מייפל / סילאן

1/4 כוס סוכר חום

2 כפות שמן קוקוס

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס שוקולד צ'יפס לבן

1/2 כוס פטל אדום

מה עושים

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערית לערבב פשתן ומים, להניח בצד 5 דקות לפחות

בעקרה עמוקה לערבב טוב מרכיבים רטובים (ללא פטל)

להוסיף מרכיבים יבשים (ללא פטל) לערבב טוב

להוסיף פטל ולערבב מעט

ליצור עוגיות בעובי 2 ס"מ ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 15-17 דקות עד שהעוגיות כהות ויציבות (הן יתייצבו עוד כשיתקררו)

לקרר על רשת ולשמור בכלי אטום



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים