עוגיות רולדה טבעוניות פריכות

28 לספטמבר, 2017

דלג למתכון עוגיות רולדה טבעוניות פריכות

שלום לכולם 

 

אז מחר יום כיפור. 

 

מערכת היחסים שלי עם היום הזה מורכבת. 

 

כשהייתי קטנה, יום כיפור היה יום קדוש בבית. למרות שההורים שלי לא דתיים בשום צורה, שניהם גדלו בבתים עם מסורת יהודית מאוד מובהקת ויום כיפור היה תמיד יום משמעותי. 

 

בכוכב יאיר, אני ואחותי היינו הולכות לבית הכנסת עם אמא, זה היה היום היחיד בשנה שהייתי בו בבית כנסת. 

 

הייתי היחידה מבין הילדים בכיתה שהלכו לבית כנסת ביום כיפור, ולמרות שתמיד היה לי מוזר לא להיות חלק מהרכיבה על האופניים ברחבי הישוב, היה משהו בלהסתכל על אמא שלי עם שמלה לבנה שרה כל נדרי שתמיד מאוד ריגש אותי. 

 

עם השנים כמובן, גדלתי והשתניתי וכבר המון המון שנים שלא הייתי בבית כנסת או בכלל 'חגגתי' את יום כיפור. 

 

יש רבדים ביום הזה שאני מאוד מתחברת עליהם, הרעיון של הסליחה, של היחסים בין אדם וחברו, של התחלה מחדש, של התכווננות וחשבון הנפש. 

 

אבל בגלל שאני כבר המון שנים מתרגלת בודהיזם, הרבדים האלו הם חלק מהיום יום שלי ואין צורך ביום אחד בשנה כדי להכנס פנימה.

 

מעבר לזה, אני לא מאמינה בדת כזו או אחרת מעבר לדת כזו או אחרת ובטח שלא באל אחד, אלא בטבע ובבריאה הקסומה שהיא כל היקום כולו.

 

עוגיות רולדה טבעוניות פריכות

 

למה אני מספרת לכם כל כך הרבה על יום כיפור?

 

כי מאז מעולם התפקיד שלי ביום כיפור היה להכין את הארוחה שאחרי הצום כשאמא ואבא חזרו מבית הכנסת בצאת כיפור.

 

הייתי בוחרת פירות ועוגיות ועוגה שאמא הכינה, מכינה תה עם הרבה סוכר וככה היינו מחכים אני אחותי ואחי שההורים יחזרו ונשב כולם יחד לאכול ולשתות את התה המתוק מתוק.

 

אז לפני יום כיפור, בלי קשר לצום או לאמונה דתית, מתחשק לי תמיד להכין עוגיות. 

 

השנה, בחרתי להכין עוגיות רולדה טבעוניות שאצלנו בבית קוראים להם 'עוגיות רותי'. 

 

אמא שלי קוראת להם ככה כבר 15 שנה, כי מי שלימדה אותה להכין אותם היא רותי, אמא של גל, אחת החברות הכי טובות שלי בעולם. 

 

ומאז שרותי לימדה את אמא שלי להכין אותם, אי פעם מזמן, כשהיינו בצבא, לעוגיות האלו קוראים- עוגיות רותי! 

 

הכנתי לכם אותן בשני סוגים שונים של מילויים ואתם יכולים להיות יצירתיים ולהכין איזה מילוי שתרצו. 

 

שיהיה צום קל למי שצם ושלכולכם תהיה שנה של גדילה עצמית ודיוק. 🙂 

 

עוגיות רולדה טבעוניות פריכות

 

 

share on whatsapp

עוגיות רולדה טבעוניות פריכות

הכנות

20 דקות

בישולים

40 דקות

מתי מוכן?

עוד שעה

מה צריך?

בצק (30 עוגיות)

יבשים

 

2 כוסות קמח כוסמין לבן (או חיטה) 

 

1 כוס קמח כוסמין מלא (או חיטה) 

 

1/2 1 כפיות אבקת אפייה 

 

רטובים

 

1/2 כוס שמן קוקוס 

 

3/4 עד 1 כוס חלב סויה (או כל חלב טבעוני אחר) 

 

קורט מלח 

מילוי תמרים קינמון 

15 תמרי מג'הול עסיסים מעוכים למשחה חלקה (או ממרח קנוי) 

 

1 כף סוכר חום / קנים 

 

1/2 כפית קינמון 

 

1/3 כוס שקדים קלויים שבורים דק 

מילוי שוקולד בוטנים

15 תמרי מג'הול עסיסים מעוכים למשחה חלקה (או ממרח קנוי) 

 

1 כפית אבקת קקאו 

 

1 כף סוכר חום / קנים 

 

1/3 כוס שוקולד צ'יפס 

 

1/3 כוס בוטנים שבורים דק 

מה עושים?

בצק

בקערה לערבב מרכיבים יבשים 

 

להוסיף שמן קוקוס וחלב סויה בהדרגה ולערבב 

 

ללוש עד לקבלת בצק אחיד, לא דביק אך לח 

 

לחלק את הבצק לשני חצאים שווים 

מילוי תמרים קינמון

לרדד חצי אחד מהבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ 

 

למרוח את התמרים על הבצק

 

לפזר מעל קינמון, סוכר ושקדים 

 

לגלגל לרולדה הדוקה 

 

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (להשאיר מקום על התבנית לרולדה עם השוקולד) 

מילוי שוקולד בוטנים

לרדד את החצי הנותר של הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ 

 

למרוח את התמרים על הבצק

 

לפזר מעל קקאו, סוכר, שוקולד צ'יפס ובוטנים 

 

לגלגל לרולדה הדוקה 

 

להניח על התבנית ברווח מרולדת התמרים והקינמון 

אפייה והכנה

לאפות על 170 מעלות 35-40 דקות עד שמעט זהוב ויציב 

 

להוציא מהתנור ומיד בעזרת סכין חדה רטובה לחתוך עוגיות

 

מהרולדות (*שימו לב להערות בסוף המתכון

 

לקרר לחלוטין ולשמור בכלי סגור עד הגשה

 

הערות החלפות:

  • את העוגיות יש לחתוך כשהרולדה חמה ומיד עם ההוצאה מהתנור
  • בגלל שהרולדה חמה היא מאוד עדינה, לחתוך בעדינות ולהקפיד להחזיק את הרולדה בעזרת מגבת בזמן שחותכים
  • הסכין חייבת להיות חדה מאוד ורטובה- להרטיב את הסכין לפני שחותכים כל עוגייה  
  • העוגיות יסדקו מעט במהלך החתיכה, פשוט תחזירו ותהדקו את החלקים שנסדקו חזרה למקום- בגלל שהעוגיות עוד חמות הן ידבקו חזרה ויתגבשו כשלמות 
  • את התמרים אפשר להחליף בממרח שוקולד או בממרח תמרים קנוי 
  • את שמן הקוקוס אני לא ממליצה להחליף- הטעם לא מורגש
  • את השקדים והבוטנים אפשר להחליף לכל אגוז אחר

 

 

 

 

 

תגיות: ,
Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat