עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

15 למאי, 2017

דלג למתכון עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

שלום אהובים 

רגע לפני שאני מתחילה להפציץ אתכם במתכונים לשבועות, התחשק לי להכין משהו שכבר הרבה זמן חסר לי בבלוג. 
ביום חמישי היינו בשוק האוכל של המשאיות בנמל. אחרי שמצאתי את הדוכן הטבעוני צילמתי בערך מאה תמונות והעליתי לפייסבוק.
אחת התמונות היתה של עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות יפות ומגרות.
בחורה חמודה אחת שראתה את התמונה אמרה לי כמה היא היתה רוצה שיהיה מתכון לכאלו עוגיות בבלוג.
ואני ישר חשבתי, גם אני ממש רוצה שיהיה מתכון לעוגיות כאלו בבלוג! אחרי הכל זו בדיוק סוג העוגיה שאני הכי הכי אוהבת עם הקפה. 
אז אתמול היה לי קצת זמן והיום חברה באה לארוחת ערב וזה התאים לי בול להכין מתכון לעוגיות שכאלו. 
קשה לי לתאר לכם כמה הן רכות בפנים, פשוט נמסות. 
באסה למתן שהוא נסע לאילת! חחח 🙂 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

הכנות שלב ראשון- בצק 

בקערה להניח:

1/2 כוס שמן קוקוס מומס 

1/2 כוס סוכר חום 

1/3 כוס קרם קוקוס 17% שומן לפחות (מהחלק העליון הקשה בלבד לאחר קרור של קופסאת שימורים כמה שעות)

1/2 1 כפיות תמצית וניל 

בעזרת מקציף ביצים חשמלי להקציף את כל המרכיבים לתערובת קרמית. (אם אין מקציף אפשר גם עם בלנדר מוט) 
להוסיף 1/2 1 כוסות קמח, 1/2 כפית סודה לשתייה וקורט מלח. לערבב טוב.
במידת הצורך להוסיף בהדרגה עוד 1/3 כוס קמח. 
שימו לב, הבצק יהיה רך מאוד, טיפה דביק ועדין. הוא לא אמור להיות יבש לחלוטין. 
להוסיף שוקולד צ'יפס ולערבב.

 

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

הכנות שלב שני- כדורים

להדליק תנור על 180 מעלות. 
לשמן ידיים להכין כדורים בגודל פלאפל מהבצק. 
עכשיו יש לכם שתי אופציות- אם אתם רוצים עוגיות גדולות אבל לא סדוקות- תכינו מהכדור דיסקית עבה. 
אם אתם רוצים עוגיות קטנות יותר וסדוקות, תשאירו את הכדור כמו שהוא.
את הכדורים או הדיסקיות, להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות 8-9 דקות, לא יותר. שימו לב- העוגיות לא ישתטחו, רק טיפה יתרחבו. 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות  

טריק

אם בחרתם באופציה של הסדקים- שימו לב: 
ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור בעזרת תחתית של כוס, בעדינות למעוך קלות כל עוגיה.
עד שהיא קצת משתטחת ומופיעים בה סדקים. 
ועכשיו, סבלנות. 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

 

כן אומנם כל הבית בריח מדהים של שוקולד אבל כדי שהעוגיות יתייצבו… 
תנו לעוגיות לשבת קצת ולהתקרר. 
בואו נגיד, עשר דקות? מסוגלים?! 🙂 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

בתיאבון

אחרי שהעוגיות התקררו, אפשר להתחיל לזלול. 
תנו ביס ועכשיו תבינו על מה דיברתי כשאמרתי כמה הן רכות בפנים אה? 
כל כך רך וטעים. 
תענוג. 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

 

אם בטעות נשארו לכם עוגיות (מה נסגר איתכם?!) 
אז לשמור בכלי סגור במקום קריר. 
אבל זה לא מקובל עליי בכלל שלא הכל נגמר באותו היום 😛 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

share on whatsapp

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

הכנות

10 דקות

בישולים

8-9 דקות

מתי מוכן?

עוד עשרים דקות יאיי!

מה צריך?

עוגיות 15-18 חתיכות

1/2 כוס שמן קוקוס נוזלי 

 

1/2 כוס סוכר חום 

 

1/3 כוס קרם קוקוס 17% שומן לפחות

(מהחלק העליון הקשה של קופסאת שימורים לאחר קרור של כמה שעות)

 

1/2 1 כפיות תמצית וניל 

 

2/3 1 כוסות קמח כוסמין לבן (או חיטה לבן) 

 

1/2 כפית סודה לשתייה 

 

קורט מלח 

 

1/2 כוס שוקולד צ’יפס

 

מה עושים?

בצק

בעזרת מקציף ביצים חשמלי/ בלנדר מוט/ טורף ידני לערבב את כל המרכיבים לתערובת קרמית

 

להוסיף 1.5 כוסות קמח, סודה לשתייה וקורט מלח ולערבב טוב

 

במידת הצורך, להוסיף בהדרגה עוד 1/3 כוס קמח 

 

שימו לב, הבצק יהיה רך מאוד, טיפה דביק ועדין- הוא לא אמור להיות יבש לחלוטין

 

להוסיף שוקולד צ'יפס ולערבב

 

אופציה ראשונה- עוגיות קטנות וסדוקות (כמו בתמונה) 

לשמן ידיים להכין כדורים בגודל פלאפל מהבצק

 

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

 

לאפות 8-9 דקות, לא יותר (הן לא ישתטחו)

 

ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור בעזרת תחתית של כוס, בעדינות למעוך קלות כל עוגיה

 

עד שהיא קצת משתטחת ומופיעים בה סדקים

 

חשוב- לא לגעת עכשיו בעוגיות, רק שהן מתקררות אפשר להתחיל לזלול 🙂 

 

אופציה שניה- עוגיות גדולות ולא סדוקות

להדליק תנור על 180 מעלות 

 

לשמן ידיים להכין כדורים בגודל פלאפל מהבצק

 

לרדד את הכדור עם הידיים לדיסקית עבה 

 

להניח ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

 

לאפות 8-9 דקות, לא יותר

 

לקרר לחלוטין ובתאבון!

 

 

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat