עוגת אננס ומלון טבעונית

15 ליוני, 2017

דלג למתכון עוגת אננס ומלון טבעונית

היי חברים. 

אוקי אז לפני הכל, אני חייבת להגיד לכם תודה ענקית! 

אתמול בבוקר פירסמתי בעמוד פייסבוק של הבלוג שאני ומתן נוסעים לניו יורק בסוף אוגוסט ומחפשים מישהו שיחיליף איתנו דירות ניו יורק- תל אביב וישמור על קיאנו החתלתול. 
ביקשתי מכם לתייג חברים אם אתם מכירים.

ואתם לא נורמליים!!!

כמות התיוגים והשריים והתגובות שקיבלתי כל כך חיממה לי את הלב שפשוט לא האמנתי. 

אנשים לא רק תייגו חברים מניו יורק אלא גם חברים מהארץ שאוהבים חתולים ואולי ירצו לשמור על קיאנו כשאנחנו לא פה. 

בקיצור, אתם מדהימים ומקסימים ותודה תודה תודה.

וגם, עושה רושם שמצאנו את מה שחיפשנו ויותר 🙂 

ועכשיו לעיננינו.  

ניתן לומר שכבר קיץ נכון? אז כיאה לקיץ בא לי לאכול דברים קרים, מרעננים ופירותיים. 

כמו נגיד… עוגת אננס ומלון טבעונית? כן, כזה. 

אז הכנתי בדיוק אחת כזו. והיא קרמית ויש לה טעם של ארטיק וריח של קיץ והיא גרמה לי לחייך חיוך רחב. 

 

עוגת אננס ומלון טבעונית

הכנות שלב ראשון- תחתית (תבנית קפיצית 18-20 ס"מ) 

במעבד מזון להניח:

 

1 כוס שיבולת שועל דקה 

1/2 כוס קוקוס טחון (או שקד טחון) 

1/4 כוס שקד קלוי (או כל אגוז) 

1/4 כוס ממרח תמרים (או 3-4 תמרי מג’הול גדולים) 

לעבד בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית גסה.  

 

להעביר לתבנית 18-20 ס"מ (לא יותר!) משומנת היטב. 

להדק טוב טוב טוב טוב לתחתית, להניח במקרר. 

 

עוגת אננס ומלון טבעונית 

הכנות שלב שני- מילוי

בבלנדר להניח: 

 

1 כוס שקדים פרוסים מושרים ללילה או מבושלים 20 דקות (למדוד אחרי השרייה/בישול) 

1 כוס קשיו מושרה ללילה או מבושל 20 דקות (למדוד אחרי השרייה/בישול) 

1/2 כוס קרם קוקוס 17% ומעלה- החלק העליון הקשה של קופסאת שימורים אחרי כמה שעות קרור) 

1/4 כוס סירופ אגבה 

1 כוס גדושה אננס חתוך לקוביות קטנות

 

לעבד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין. 

להוציא את התבנית מהמקרר, לרפד את דפנות התבנית בטבעת של נייר אפייה ולשפוך את המילוי לתבנית. 

לדפוק את התבנית כמה פעמים על משטח העבודה כדי להיפטר מבועות. 

להניח במקרר לשמונה שעות לפחות. אוי לא!!! 🙂

 

עוגת אננס ומלון טבעונית

הכנות שלב שלישי- קישוט

לחתוך 1/2 מלון לכדורים קטנים ויפים.  

לחתוך 2 פרוסות אננס למשולשים. 

להוציא מהמקרר, לקשט את בכדורי מלון ומשלושי אננס.

להחזיר למקרר אם לא מגישים ברגע זה. 

 

עוגת אננס ומלון טבעונית

שלב אחרון- הגשה  

רק לפני הגשה (!) להוציא את התבנית מהמקרר.

בעדינות לשחרר את העוגה מהתבנית.

לקלף את נייר האפייה מהדפנות ולחתוך לפרוסות.

להגיש מיד מיד.  

חשוב- לשמור בקרור כל עוד העוגה לא בהגשה.

 

 עוגת אננס ומלון טבעונית

טעם של קיץ 

העוגה הזו שווה כל ביס, וכל רגע בשמונה שעות קרור שמחכים לה… 

היא עוגה מושלמת לקיץ בעיני, כל כך מרעננת וקרירה, כמו לאכול פרוסת גלידה. 

OMG !! זה ממש כמו לאכול פרוסת גלידה!!! 

😮 😮 😮 

שיהיה לכם מלא בתיאבון. 

 

 

עוגת אננס ומלון טבעונית

share on whatsapp

עוגת אננס ומלון טבעונית

הכנות

20 דקות

בישולים

8 שעות קרור

מתי מוכן?

עוד 9 שעות

מה צריך?

תחתית (תבנית קפיצית 18-20 ס”מ)

1 כוס שיבולת שועל דקה 

 

1/2 כוס קוקוס טחון (או שקד טחון)

 

1/4 כוס שקד קלוי (או כל אגוז) 

 

1/4 כוס ממרח תמרים (או 3-4 תמרי מג’הול גדולים) 

 

מילוי

1 כוס שקדים פרוסים מושרים ללילה או מבושלים 20 דקות (למדוד אחרי השרייה/בישול) 

 

1 כוס קשיו מושרה ללילה או מבושל 20 דקות

(למדוד אחרי השרייה/בישול) 

 

1/2 כוס קרם קוקוס 17% ומעלה (החלק העליון הקשה של קופסאת שימורים אחרי כמה שעות קרור) 

 

1/4 כוס סירופ אגבה 

 

1 כוס גדושה אננס חתוך לקוביות קטנות 

 

קישוט

1/2 מלון חתוך לכדורים קטנים 

 

2 פרוסות אננס חתוכות למשולשים 

 

מה עושים?

תחתית 

במעבד מזון להניח את כל המרכיבים 

 

לעבד בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית גסה

 

להעביר לתבנית משומנת היטב 

 

להדק טוב טוב טוב טוב לתחתית, להניח במקרר 

 

מילוי 

בבלנדר לעבד את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין 

 

להוציא את התבנית מהמקרר ולרפד את הדפנות בטבעת של נייר אפייה 

 

לשפוך את המילוי לתבנית 

 

לדפוק את התבנית כמה פעמים על משטח העבודה כדי להיפטר מבועות 

 

להניח במקרר לשמונה שעות לפחות- אוי לא!!!  

 

קישוט 

לפני הגשה להוציא מהמקרר, לקשט בכדורי מלון ומשלושי אננס 

 

להוציא בעדינות מהתבנית ולקלף את נייר האפייה מהדפנות ולהגיש מיד 

 

לשמור בקרור כל עוד העוגה לא בהגשה

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat