עוגת גבינה ותותים טבעונית

12 לפברואר, 2018

דלג למתכון עוגת גבינה ותותים טבעונית

שלום חברים 

ביום רביעי יתקיים אחד החגים האהובים עליי בשנה. 

 

חג האהבה. 

 

וזה לא ממש משנה לי איזו דת חוגגת את החג הזה ומתי, אם מישהו חוגג חג אהבה- אני שם! 

 

זה משמח אותי שבארץ יש למעשה שני חגי אהבה, יש את הלועזי בפברואר ויש את העיברי בקיץ. 

 

פעמיים בשנה לחגוג אהבה? איזה כיף. 

 

המקום בו חגגתי את חג האהבה בצורה הכי מוגזמת היה ללא ספק יפן. 

 

יפנים, כמו שרק יפנים יכולים להיות, לוקחים דברים קיטשים למידי והופכים אותם למפלצת קיטש בלתי נתפסת! 

 

עוגת גבינה ותותים טבעונית

 

ככה הם עם חתולים (מי אמר הלו קיטי ולא קיבל) ככה הם עם ממתקים (מי אמר מוזיאון קיטקט ולא קיבל) וככה הם עם כל דבר חמוד שיש בעולם. 

 

היפנים לקחו את חג האהבה ושיכללו אותו. החג ביפן מתחלק לשני חגים, אחד בפברואר ואחד במרץ. 

 

בחצי אחד של החג, הבנות נותנות מתנות לגברים ובחצי השני הבנים נותנים מתנות לבנות. 

 

אבל מה הקטץ'? חייבים להכין שוקולד. 

 

זו ממש מסורת בל תעבור ובחודשים של לפני חג האהבה מרגיש כאילו טוקיו כולה עשויה מכף רגל ועד ראש משוקולד. 

 

זה מנהג די חמוד בעיני וכשחייתי ביפן ממש נהניתי לקחת בזה חלק.

 

גם בלונדון חג האהבה נחגג בצורה קיטשית למידי אבל שם במקום נטו שוקולד, כל דבר אדום, ורוד ועם תותים תופס.

 

עוגת גבינה ותותים טבעונית

 

מי מכם שמכיר אותי, כבר יודע כמה אני אוהבת אוכל ורוד. 

 

חג האהבה מבחינתי זו הזדמנות נהדרת להכין משהו ורוד, קיטשי, מוזגם ומלא באהבה. 

 

אז חשבתי וחשבתי, התלבטתי והתלבטתי, ובסוף נפלה החלטה- עוגה. עוגה ורודה. עוגה טבעונית ורודה ורומנטית כזו שאי אפשר שלא לחייך כשמסתכלים עליה. 

 

היא גם ללא אפייה וגם ללא גלוטן אז בכלל- אני מאוהבת! 

 

שיהיה לכם חג אהבה שמח, ואל תשכחו לאהוב כל יום, כל השנה את כל מה שמסביב ובעיקר את עצמכם. 

 

עוגת גבינה ותותים טבעונית

share on whatsapp

עוגת גבינה ותותים טבעונית

הכנות

20 דקות

בישולים

ללא

מתי מוכן?

עוד 3 שעות הקפאה

מה צריך?

קלתית (תבנית קפיצית 18 ס"מ) הערות והמרות בתחתית המתכון

1 כוס אגוזי לוז

 

1/2 כוס פאקנים 

 

12 תמרי מג‘הול

 

2-3 כפות סירופ מייפל 

מילוי 

3 כוסות קשיו מושרה ללילה 

 

1 כוס קרם קוקוס שמן ככול הניתן 

 

1 כפית תמצית וניל

 

1 כף מיץ לימון 

 

1/4 כוס סירופ מייפל 

 

12 תותים טריים 

קישוט 

100 גרם שוקולד מריר 

 

כמה תותים 

מה עושים?

קלתית 

במעבד מזון להניח את כל המרכיבים

 

לעבד לתערובת גסה ודביקה 

 

להעביר לתבנית משומנת היטב 

 

להדק טוב טוב טוב לתחתית 

 

להניח במקרר

מילוי 

במעבד מזון להניח את כל מרכיבי המילוי מלבד התותים

 

לעבד לתערובת חלקה לחלוטין 

 

להפריד חצי מהכמות ולהניח בקערה 

 

להוסיף את התותים למעבד מזון 

 

לעבד לתערובת אחידה לחלוטין

הכנה 

להוציא את התבנית מהמקרר 

 

להעביר כף בלילה ורודה ומעל כף בלילה לבנה 

 

חוזר חלילה עד שנגמרת הבלילה 

 

לדפוק ולשקשק את התבנית טוב טוב

 

להכניס למקפיא ל 3-4 שעות 

קישוט 

בבאן מארי או מיקרו להמיס את השוקולד 

 

להעביר לבקבוק לחיץ ולקשט את דפנות העוגה כך שהשוקולד נוזל על הדופן 

 

להקפיד לעשות רווחים פה ושם בשוקולד כדי שיהיה קל לחתוך 

 

לעשות כמה נקודות שוקולד על החלק העליון של העוגה ולהניח עליהן תותים 

 

לשמור במקפיא עד 15 דקות לפני הגשה

 

15 דקות לפני הגשה להוציא מהמקפיא ולהעביר למקרר 

 

להגיש קר, יאמי

הערות והמרות: 

  • את הלוז והפקאן אפשר להחליף בכל אגוז אחר
  • את התמר אפשר להחליף בכל פרי מיובש אחר 
  • את המייפל בכל המתכון אפשר להחליף באגבה או סילאן (סילאן יעשה עוגה כהה יותר) 
  • את הקשיו אפשר להחליף בטופו קשה 
  • את קרם הקוקוס אי אפשר ממש להחליף 
  • את התותים אפשר להחליף בכל פרי אחרי עם תוצאה בצבע אחר 
  • תקפידו לעשות רווחים בקישוט שוקולד אחרת יהיה לכם ממש קשה לחתוך את העוגה כי השוקולד יתנגד

 

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat