עוגת גבינה טבעונית

25 למאי, 2017

דלג למתכון עוגת גבינה טבעונית

היי חברים אהובים 

בימים האחרונים אני מסתובבת עם הבנה גדולה ששבועות קיבל אצלי נופך אחר. 
זהו חג השבועות השני שלי בארץ מזה 13 שנים. זהו חג השבועות השני שלי בארץ מאז הטבעונות שהפכה לפני 8 שנים להיות לי לטבע שני. 
הכל כך שונה. הראיה כל כך אחרת.
המציאות כל כך אחרת וגם אני, מהמקום הזה, דרך המילים האלו של הבלוג הזה שלי, כל כך כל כך אחרת. 
הרבה אנשים אומרים לי שאני עושה הסברה דרך הצלחת. לא תיכננתי את זה אבל כנראה שזו האמת. 
ואם אני עושה הסברה דרך הצלחת אז יש ימים מסויימים בשנה שמרגיש לי שהצלחת לא רק צריכה לדבר, היא צריכה לצעוק. 
יום העצמאות הוא אחד מהם והשבוע אני בתחושה חזקה ששבועות הוא אחד הימים שבהם ההסברה מקבלת משמעות גדולה אפילו יותר. 
אז אם אני מסבירה דרך הצלחת זה ההסבר שלי חברי המקסימים: 
עוגת גבינה טבעונית, רכה, מפנקת, מושלמת, מרשימה, וטעימה, ממש, ממש טעימה! 
חג שמח 🙂 

 

עוגת גבינה טבעונית

הכנות שלב ראשון- בצק 

בבלנדר או מעבד מזון להניח:

 

1 כוס שיבולת שועל

1 כוס שקד קלוי (ממולח זה בסדר, ועם הקליפה והכל) 

4 כפות סוכר חום

 

לטחון לאבקה גסה (שלא יהיו בכלל בכלל חתיכות שלמות של שקד!) 

להעביר לקערה ולהוסיף:

 

3 כפות שמן קוקוס נוזלי.

 

לערבב טוב טוב טוב עד שכל הפירורים הפכו כהים. 
לנסות לעשות כדור קטן- אם מחזיק טוב התערובת מוכנה. אם מתפרק- להוסיף עוד 1/2 כף שמן קוקוס. וכן הלאה. 
להזהר- לא לשים יותר מידי שמן- לא יותר מ 4-5 כפות! 
להעביר לתבנית פאי נשלפת 20 ס"מ (לא יותר) משומנת. 
להדליק תנור על 170 מעלות. 
להעביר את התערובת לתבנית ובעזרת תחתית ישרה של כוס ומתחתיה ריבוע של נייר אפייה, להדק את הבצק טוב טוב טוב טוב טוב טוב לתחתית ולדפנות (להדק טוב, כבר אמרתי?)
להכניס לתנור ולאפות 25 דקות. להוציא ולקרר לחלוטין. 

 

עוגת גבינה טבעונית

שלב שני- מילוי גבינה 

בבלנדר להניח: 

 

1 חבילה טופו משי (Silken tofu, firm) קרטון כחול

2/3 כוס אגוזי קשיו מושרים ללילה או מבושלים 20 דקות

1 כפית תמצית וניל

גרידת קליפת לימון מלימון אחד 

מיץ מלימון אחד 

1/4 כוס סירופ אגבה. לגבי המרות- קחו בחשבון- סילאן ומייפל יצבעו את העוגה בבז'

1/2 כוס שמן קוקוס. הוא לא מורגש בטעם. הפעם אי אפשר להחליף בשמן אחר כי שמם קוקוס מתגבש בקרור ומחזיק את העוגה. 

 

לעבד לבלילה חלקה לחלוטין. לטעום ולהוסיף לימון/ אגבה במידת הצורך. 

 

עוגת גבינה טבעונית

 

להעביר לתבנית על הבצק הקר. 
ליישר יפה יפה. 
ועכשיו באסה אבל…. 
להכניס למקרר שמונה שעות לפחות ועדיף יותר. 
נו נו נו נו…. 

 

עוגת גבינה טבעונית

שלב אחרון- וואו 

אחרי שמונה שעות קרור, אפשר להגיש את העוגה. 
אני קישטתי בגרידת לימון וכמה פרחים. 
כי זה חג כל כך יפה וחגיגי שאני רק רוצה לקשט את כל הבית בפרחים לבנים! 

 

עוגת גבינה טבעונית

רגע רגע, טיפ אחרון

שימו לב שאתם מוציאים את העוגה ממש בעדינות מהתבנית. 
תהיו נחמדים אליה והיא תהיה נחמדה אליכם בחזרה. 
לחתוך עם סכין חדה ולהגיש ישר עם ההוצאה מהמקרר. 
אם נשאר משהו… לעטוף את התבנית בניילון נצמד ולשמור במקרר. 

 

עוגת גבינה טבעונית

חג שמח!

שיהיה לכל מי שחוגג חג שבועות שמח. 
חג מלא באהבה והבנה והמון לבן, נקי חגיגי וטהור. 

 

עוגת גבינה טבעונית

 

 

share on whatsapp

עוגת גבינה טבעונית

הכנות

20 דקות

בישולים

ללא

מתי מוכן?

עוד 8 שעות קרור

מה צריך?

בצק (תבנית פאי נשלפת 20 ס"מ) *החלפות והמרות בתחתית רשימת המרכיבים

1 כוס שיבולת שועל

 

1 כוס שקד קלוי (ממולח זה בסדר, ועם הקליפה והכל) 

 

4 כפות סוכר חום 

 

3-5 כפות שמן קוקוס נוזלי

 

מילוי

1 חבילה טופו משי (Silken tofu, firm) קרטון כחול

 

2/3 כוס אגוזי קשיו מושרים ללילה או מבושלים 20 דקות

 

1 כפית תמצית וניל

 

גרידת קליפת לימון מלימון אחד 

 

מיץ מלימון אחד 

 

1/4 כוס סירופ אגבה

 

1/2 כוס שמן קוקוס

 

המרות והחלפות: 

  • במקום טופו משי אפשר עוד 1/2 1 כוסות קשיו מושרה- העוגה תצא הרבה יותר דחוסה! 
  • במקום שיבולת שועל אפשר 1/2 1 כוסות פיצפוצי אורז מלא אבל הבצק יהיה עדין ורגיש יותר
  • ממליצה לא להחליף את סירופ האגבה קחו בחשבון שסילאן מייפל וסוכר חום יצבעו את העוגה בבז'
  • בשום צורה שהיא לא להחליף את שמן הקוקוס במתכון (לא בבצק ולא במילוי) 
  • לא להגדיל את גודל התבנית! 

מה עושים?

בצק

להדליק תנור על 170 מעלות

 

בבלנדר או מעבד מזון לטחון לאבקה גסה שיבולת שועל ושקדים

 

להעביר לקערה ולהוסיף 3 כפות שמן קוקוס נוזלי, לערבב טוב

 

לנסות לעשות כדור קטן- אם מחזיק טוב התערובת מוכנה

 

אם מתפרק- להוסיף עוד 1 כף שמן קוקוס 

 

להעביר לתבנית משומנת ולהדק טוב טוב לתחתית ולדפנות 

 

לאפות 25 דקות, להוציא ולקרר לחלוטין

מילוי

בבלנדר להניח את כל מרכיבי המילוי 

 

לעבד לבלילה חלקה לחלוטין

 

לטעום ולהוסיף לימון/ אגבה במידת הצורך

הכנה 

להעביר לתבנית על הבצק הקר, ליישר 

 

להכניס למקרר לשמונה שעות לפחות
נו נו נו נו נו…. 

 

להוציא מהמקרר ישר לפני הגשה

 

לקשט כאהבת נפשכם, להוציא בעדינות מהתבנית ולהגיש מיד

 

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat