עוגת גזר טבעונית

26 לאוקטובר, 2017

דלג למתכון

צהריים נהדרים לכולם

השבוע בעמוד האינסטגרם של הבלוג, שאלתי מה הייתם רוצים שאני אכין לבלוג השבוע- קרואסון או רוגלך.

 

למרבה הפתעתי, הקרואסון ניצח ובגדול.

 

הייתי ממש משוכנעת שכולם יצביעו לרוגלך אבל ב 24 שעות שהסקר היה בסטורי, ההצבעות לקרואסון רק הלכו וגדלו.

 

בסתר ליבי בכלל רציתי להכין רוגלך אבל זה מה שקורה כשכל כך בטוחים במשהו- הפתעה.

 

אז ניגשתי ללמוד איך להכין קרואסון טבעוני.

 

חשכו עיני.

 

מדובר פה על פרוייקט שצריך לקחת בשבילו שבוע חופש. מה זה הדבר הזה?

 

לקפל, להכניס למקרר, לרדד לקפל, להכניס למקרר, לרדד ולקפל כמו מעטפה, להכניס למקרר, לרדד לקפל כמו מעטפה לא הגיונית שצריך שבעה שרטוטים בשביל להבין את ההוראות, להכניס למקרר… לרדד, לגלגל, להפוך, לסדר ו… להכניס למקרר לאלף שנה!! 

 

מה זה??

 

אמרתי לעצמי שאם כל מי מכם שהצביע לקרואסון היה יודע במה זה כרוך כולכם הייתם הולכים על רוגלך, אה!  

 

חשבתי וחשבתי והחלטתי שאין שום סיכוי שאני אכין כזה מתכון מסובך לבלוג. 

 

וכן, תמיד יש את האופציה להכין קרואסון לא בצורה המסורתית, אבל אני אוהבת להכין דברים מושלמים ולא חצי דרך… 

 

אז רגע, איפה הרוגלך? 

 

עוגת גזר טבעונית

 

 

בזמן שאני מתכננת לי תוכניות, הגיע המשלוח האורגני השבועי שלי. 

 

בין שלל הירקות היפים והטריים ישב לו כתום, מזמין ומפתה קילו שלם של גזרים אורגניים. 

 

תמונות התחילו לרוץ לי בראש- שכבות, מילויים, חתיכות. התחלתי ממש להריח את הקינמון. 

 

ואז ידעתי, כשיש לי השראה, אני לא נחלמת בה. הרוגלך יחכה לשבוע הבא. 

 

ואולי עד אז כל מי שהצביע קרואסון בכלל ישכח מזה ורק יהיה שמח לקבל גם מתכון לעוגת גזר טבעונית מטורפת וגם מתכון לרוגלך משובח 🙂 

 

אז הנה התוצאה- 

 

עוגת גזר טבעונית, כמו במסעדות בלונדון אהובתי, כמו שעוגת גזר צריכה להיות עם כל הכבוד המגיע לה: 

 

גבוהה, מלאה בקרם, מרשימה ומהממת. 

 

תהנו ושיהיה סופ"ש מקסים. 

 

עוגת גזר טבעונית

share on whatsapp

עוגת גזר טבעונית

הכנות

15 דקות

בישולים

45 דקות

מתי מוכן?

עוד שעה

מה צריך?

בצק (2 תבניות קפיציות 18 ס“מ או אחת 22-24)

יבשים 

 

1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא

 

4 גזרים קצוצים דק דק דק (3 כוסות)

 

1 כוס סוכר חום כהה

 

1/4 כוס כל מרכיב: קוקוס טחון, חמוציות, אגוזי מלך מרוסקים

 

1/2 1 כפיות אבקת אפיה

 

2 כפיות קינמון

 

קורט אגוז מוסקט

 

רטובים

 

1 כוס חלב סויה (או כל חלב טבעוני אחר לא ממותק)

 

1/3 כוס טחינה גלומית 

 

1/2 כוס שמן קוקוס מומס

 

2 כפות סילאן

מילוי

2 כוסות קשיו מושרה ללילה או מבושל 20 דקות (למדוד אחרי השרייה או בישול)

 

1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי

 

1/3 כוס סירופ אגבה

 

1 כפית תמצית וניל 

 

1/4 כפית קינמון

 

מה עושים?

עוגה

להדליק תנור על 170 מעלות

 

בקערה לערבב מרכיבים יבשים 

 

להוסיף מעל מרכיבים רטובים ולערבב טוב עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה 

 

להעביר לשתי תבניות משומנות היטב ולהדק טוב טוב!

 

לאפות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה

 

לקרר לחלוטין לפני שמצפים וממלאים

מילוי

להניח את כל מרכיבי המילוי בבלנדר 

 

לעבד עד לקבלת משחה חלקה לחלוטין (זה יקח כמה רגעים עם כמה ערבובים) 

 

להעביר לכלי סגור ולהניח במקרר לעשר דקות 

הכנה

למרוח מילוי בנדיבות על עוגה עגולה אחת 

 

להניח מעליה את העוגה השניה 

 

למרוח בנדיבות מילוי מעל העוגה השניה 

 

לקשט כאהבת נפשכם

 

לשמור במקרר או במקום קריר כל עוד לא בהגשה 

הערות והחלפות:

  • שימו לב לגודל התבנית! לעוגת שכבות כמו בתמונה שתי תבניות 18 ס“מ לא יותר
  • לעוגה לא בשכבות אפשר להשתמש בשתי תבניות אינגליש או בתבנית אחת 22-24 ופשוט לצפות את כל העוגה מעל ומסביב 
  • את הטחינה אפשר להחליף במחית בננה או ברסק תפוחים 
  • את הקמח אפשר להחליף בקמח חיטה מלא או לבן או חצי חצי
  • בציפוי אפשר להחליף את האגבה בסילאן או מייפל אבל הציפוי יהיה כהה יותר
  • לא ממליצה להחליף את הקשיו

 

תגיות: , ,
Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat