עוגת ג'לי ופודינג טבעונית

1 לפברואר, 2018

דלג למתכון עוגת ג'לי ופודינג טבעונית

היי חברים

טוב אז… אתמול הייתי אצל אחותי בזיכרון וביליתי יום כייפי מאוד איתה ועם האחיין החמוד שלי שהיה במקרה מאוד חולה. 

 

למרות שהוא השתעל עליי בלי סוף הייתי די בטוחה שאני לא אדבק ממנו כי לא היה לי חום אולי 8 שנים.

 

מה שגרם לי להתנהג עם בטחון עצמי מופרז ולא להזהר בכלל. 

 

הלכתי לישון שמחה ומרוצה וקמתי בבוקר עם 38 מעלות חום. Lol 

 

אז את המילים האלו אני כותבת לכם עם הרבה אהבה אבל גם קצת מתוך הזייה של חום. 

 

יכולתי לוותר על להעלות את הפוסט היום אבל אני משוגעת ואין מצב שאני משאירה אתכם בלי מתכון לסופ"ש. 

 

המזל הגדול שלי הוא שאת העוגה לפוסט היום הכנתי כבר אתמול. 

 

ויש לי מזל לא רק אני כי יכולה להעלות לכם פוסט אלא בגלל הסיפור מאחורי העוגה הזו ספציפית. 

 

עוגת ג'לי ופודינג טבעונית

 

אני לא חושבת שיש עוגה שיותר מזכירה לי את אמא שלי ואת הילדות שלי מאשר העוגה הזו. 

 

ורצה הגורל ודווקא כשאני חולה וכל מה שבא לי זה את אמא, יש לי פה עוגה שלמה שהיא הכי אמא שלי, להתפנק עליה בזמן שאני נחה. 

 

את המתכון הזה רציתי להעלות אני חושבת מהיום שהבלוג נפתח. 

 

אבל בגלל שזו עוגה עם 3 שכבות והיא קצת יותר מורכבת משאר העוגות שאני מעלה פה הרגשתי כל פעם שזה לא הזמן הנכון. 

 

אבל השבוע התגלגלה לידי חבילת תותים והרגשתי שזה הזמן! 

 

שיחת טלפון קצרה לאמא, כמה מחשבות על איך לטבען, וקפצתי למטבח. 

 

לעוגה הזו בבית שלנו קוראים עוגת רקנטי.

 

הסיבה לזה היא שלפני שנולדנו, אמא ואבא שלי גרו ברחוב רקנטי בתל אביב ושם אמא שלי למדה להכין את העוגה הנהדרת הזו. 

 

מאז ומעולם לעוגה הזו קוראים עוגת רקנטי בבית. 

 

עוגת ג'לי ופודינג טבעונית

 

כשגדלתי אמא שלי היתה מכינה אותה בשלל צבעים, לפעמים אדומה עם תותים, לפעמים צהובה עם אננס ולפעמים כתומה עם משמש. 

 

אין ספק בכלל שבשבילי התותים היתה הכי טעימה. 

 

אז הנה היא לפניכם- עוגת רקנטי של אמא שלי.

 

עוגת ג'לי ופודינג טבעונית. אחד המתכונים היפים והמפנקים לעוגה טבעונית שיש בבלוג. 

 

תכינו! ובנתיים אני אלך קצת לנוח 😉 

 

עוגת ג'לי ופודינג טבעונית

share on whatsapp

עוגת ג'לי ופודינג טבעונית

הכנות

30 דקות

בישולים

30 דקות

מתי מוכן?

עוד 3 שעות קרור

מה צריך?

בצק תבנית מלבנית 40/27 (הערות והמרות בתחתית המתכון)

יבשים 

 

2 כוסות קמח לבן כוסמין או חיטה 

 

2 כפיות אבקת אפייה

 

1/2 כפית סודה לשתייה 

 

קורט מלח 

 

רטובים

 

1/2 1 כוסות חלב סויה 

 

2 כפיות מיץ לימון טרי 

 

1/2 כוס שמן 

 

1 כפית תמצית וניל 

 

1/2 כוס סוכר קנים / חום

פודינג 

1/2 2 כוסות חלב סויה 

 

3 כפות קמח טפיוקה / קורנפלור 

 

1/2 1 כפיות תמצית וניל 

 

1/4 כוס מייפל / אגבה / סוכר חום 

 

נגיעה קטנטנה של כורכום (בשביל הצבע, זה לא חובה)

ג‘לי 

3 כוסות מיץ אוכמניות / ענבים / רימונים טבעי 

 

2 כפיות אבקת אגר אגר 

 

מייפל / אגבה / סוכר ע“פי טעם ורק במידה והמיץ שבחרתם לא מתוק לכם מספיק 

 

10-12 תותים פרוסים

מה עושים?

בצק 

יבשים

 

להדליק תנור על 170 מעלות 

 

לתוך קערה לנפות מרכיבים יבשים 

 

רטובים 

 

בקערה נוספת לערבב טוב עם טורף או מזלג מרכיבים רטובים עד לקבלת קצף 

הכנה ואפייה 

להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב 

 

להעביר את הבלילה לתבנית משומנת היטב 

 

לאפות 15-17 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה

 

לקרר לחלוטין 

פודינג 

בקערית לערבב קמח טפיוקה עם 1/2 כוס חלב סויה עד שהטפיוקה נמסה לחלוטין

 

בסיר נונסטיק לחמם את 2 כוסות חלב הסויה הנותרות 

 

להוסיף את כל שאר המרכיבים כולל תערובת הטפיוקה 

 

להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שמסמיך ממש 

 

לכסות את הסיר ולקרר לחלוטין לפני הכנת הג‘לי

ג‘לי 

כשהבצק והפודינג קרים לחלוטין, בסיר נונסטיק (בלי אש) לערבב 1 כוס מיץ עם 2 כפיות אגר אגר 

 

לערבב עד שהאגר נמס לחלוטין 

 

להוסיף את 2 כוסות המיץ הנותרות וממתיק במידת הצורך ולבשל יחד 

 

להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב תמידי ולתת לתערובת לרתוח דקה שתיים 

 

לכבות את האש- לא לקרר 

הכנה 

לשפוך את הפודינג הקר על הבצק הקר וליישר 

 

לפזר מעל חצי מכמות התותים 

 

בעדינות לשפוך מעל הפודינג את תערובת הג‘לי החמה 

 

אפשר לכוון על אחד התותים כך שהג‘לי החם לא יעשה ’בורות‘ בפודינג

 

לפזר מעל את שארית התותים

 

לקרר לפחות 3 שעות לפני הגשה

הערות והמרות: 

  • שימו לב- הג'לי יכול להחליק קצת מהצצדים אחרי ששמים חתיכה בצלחת, אז לחתוך וישר להגיש ומקסימום קצת יתגלץ'
  • אפשר קמח מלא כוסמין או חיטה עם תוצאות דחוסות יותר (תצטרכו מעט יותר נוזלים) 
  • אפשר חצי חצי לבן מלא
  • במקום סויה אפשר כל חלב טבעוני אחר (בכל השכבות) 
  • אפשר פרי טעים אחר במקום תותים (למה לא תותים?!)

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat