עוגת דבש טבעונית

14 לספטמבר, 2017

דלג למתכון עוגת דבש טבעונית

היי כמעט חג שמח חברים! 

היתה לי התלבטות מתי להעלות את העוגה הזו שהיא גולת הכותרת של החג הזה לדעתי. 

 

בהתחלה חשבתי לחכות עד הרגע האחרון אבל לא יכולתי לסבול את המחשבה שאתם תחשבו שלא הכנתי עוגה לחג! 

 

אז אתמול החלטתי שהגיע הזמן הנכון ושבדיוק לפני הסופ"ש אני רוצה לשתף אתכם במתכון המושלם לערב חג. 

 

וכמובן שגם יש לי סיפור, אלא מה 🙂 

 

שנה שעברה, היתה הפעם הראשונה מזה 13 שנה שהייתי בראש השנה בארץ, אצל ההורים שלי. 

 

חתיכת הישג אה? 

 

כמובן שהיתה התרגשות מאוד גדולה, גם מצידי שהכל עדיין היה לי די חדש פה וכמובן מצד ההורים שלי שלא אירחו אותנו ככה בהרכב כמעט מלא כל כך הרבה שנים. 

 

גם המחותנים, כמו שאמא שלי קוראת להם, מצד אחי ואחותי הוזמנו שהם חברים מאוד טובים של ההורים שלי ובקיצור היתה חגיגה גדולה. 

 

לפני שנה הבלוג כבר היה בהחלט קיים וכל מי שהגיע לערב החג הזה ידע בדיוק מה אני עושה עם חיי. 

 

כך שעוגה מפוצצת היתה חייבת להיות חלק מההופעה. 

 

עוגת דבש טבעונית

 

לצערי רוב מי שהגיע לערב החג לא היה טבעוני, על השולחן בין היתר היו כל מיני סוגי מאכלים וכשהגיע זמן הקינוח הונחו על השולחן 4 עוגות שונות. 

 

כל עוגה בסגנון אחר ורק אחת ויחידה, טבעונית.

 

ומעשה שהיה כך היה- עוגת הדבש בלי טיפת הדבש, שאני הכנתי, נגמרה תוך 5 דקות. 

 

אחרי שכולם סיימו את העוגה וכבר לא היה להם מקום לשאר העוגות הם שאלו אותי איפה העוגה שאני הכנתי… 🙂 

 

כל כך היה לעוגה טעם של דבש שאף אחד לא חשב שזו העוגה הטבעונית- אה אה! 

 

השנה ידעתי שאין לי בכלל ספק ואין לי בכלל ברירה- את העוגה הזו אני מכינה לבלוג וחולקת עם כולכם את הקסם הזה! 

 

אני מקווה שתכינו ואני בטוחה שיהיה לכם מדהים. 

 

לפעמים העוגות הכי פשוטות, הכי קלות להכנה ועם הכי פחות קישוטים ובלאגן, הן פשוט העוגות הכי טובות. 

 

תהנו 🙂

 

עוגת דבש טבעונית

 

share on whatsapp

עוגת דבש טבעונית

הכנות

15 דקות

בישולים

45 דקות

מתי מוכן?

עוד שעה

מה צריך?

בצק (תבנית קוגלהוף קפיצית 24 – או קפיצית רגילה 22 ס”מ- לא יותר) 

יבשים 

 

1 כוס קמח כוסמין מלא (או חיטה)

 

2 כוסות קמח כוסמין לבן (או חיטה)

 

1/3 כוס סוכר חום

 

3 כפיות אבקת אפייה

 

2 כפיות קינמון

 

1/2 כפית אגוז מוסקט

 

קורט מלח

 

רטובים

 

1/4 1 כוסות רסק תפוחים לא ממותק

 

3/4 כוס סילאן

 

2 כפיות חומץ 

 

1/2 כוס ממרח תמרים

 

2/3 כוס שמן

 

קישוט

2-3 כפות מיץ תפוחים 

 

1-2 כפות אבקת סוכר

מה עושים?

בצק

יבשים

 

להדליק תנור על 165 מעלות 

 

לתוך קערה לנפות קמחים (להעביר דרך מסננת דקה)

 

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב  

 

רטובים

 

בקערה נוספת לערבב רטובים 

 

להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב טוב

 

להעביר את הבלילה לתבנית משומנת היטב

 

לאפות 45-50 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה 

 

קישוט והגשה

ברגע שהעוגה יצאה מהתנור, לזלוף מעליה 2-3 כפות מיץ תפוחים 

 

לקרר לחלוטין לפני שמשחררים מהתבנית

 

ממש לפני הגשה, לקשט באבקת סוכר

הערות והחלפות

  • אם יש לכם מעבד מזון, אני ממליצה להכין את הבלילה במעבד:
    להניח במעבד יבשים, לערבל כמה רגעים, להוסיף את כל הרטובים ולערבל לבלילה חלקה
  • לא להשתמש בתבנית גדולה מ 24 ס"מ, כדי לשמור על הגובה!
  • אפשר להכין מקמח מלא בלבד אבל העוגה תהיה דחוסה יותר ופחות אוורירית
  • את הסילאן אפשר להחליף באגבה 
  • את התמרים ורסק התפוחים לא מומלץ להחליף

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat