GIFT CARD התחבר/י

עוגת יומולדת טבעונית


גדלתי בשנה וזה 🙂

ביום רביעי היתה לי יומולדת.
ולא סתם ימולדת…
אני נולדתי באמצע חגיגות יומולדת שנתיים של אחותי הגדולה מעיין.
ההורים שלי לא תיכננו את זה, פשוט ככה יצא שאני ומעיין נולדנו באותו התאריך.
מעיין פעם אמרה לי שהיא חושבת שעד גיל שנתיים היא היתה חצי נשמה וכשאני באתי ביומולדת שנתיים שלה, השלמתי את החצי החסר 🙂
אנשים לפעמים אומרים לי- אוי איזה באסה שנולדתם באותו יום! הייתן צריכות לחגוג ביחד ולהתחלק בהכל!
זה תמיד מצחיק אותי… מה יכול להיות יותר כיף מלחגוג עם אחותי? ובכלל- למה לחלוק זה רע?
לא רק שאני חוגגת את היום שבו אני נולדתי, אני חוגגת את היום שבו נולדה אחת הנשים היפות והמיוחדות שיש בעולמי. היא באמת מעיין, מעיין של טוב לב טהור, נקי ומיוחד במינו.
ב 12 השנים האחרונות לא יצא לי ולמעיין להיות באותה היבשת ביומולדת שלנו.
אז לכבוד המאורע, נסענו כולנו- אני, מתן, מעיין, נמרוד (בעלה של מעיין) ופאיו (האחיין הכי חמוד ביקום) לטיול של 4 ימים בעמק החולה.
האמת היא שאת השורות האלו אני כותבת מקיבוץ דפנה, בו אנחנו ישנים כבר מיום רביעי, עד שבת בערב.
אז גם יומולדת לי, גם לאחותי וגם כל המאורעות לא יכולתי שלא להכין עוגת יומולדת מטורפת!

עוגת יומולדת טבעונית

תודה

במהלך טיולי בעולם, הקורסים שלקחתי ומכל המורים שניכרו בדרכי, למדתי להעריך את החיים. והחיים כמו שאני מכירה אותם התחילו ביומולדת שלי.
למדתי עם השנים להגיד תודה. תודה על המקום שבו אני נמצאת, תודה על מי שהביא אותי לפה, תודה למי שילד אותי וגידל אותי, תודה על הגוף שלי ותודה על הנפש שלי. כל הדברים האלו גם אם הם לא תמיד הולכים בקו ישר עם הציפיות שאני יוצרת, הם מי שיוצר אותי והם מי שבזכותם אני- אני.
כל יום אני מוצאת משהו להודות עליו, מישהו להודות לו. החיים כל כך הרבה יותר יפים כשרואים בהם את היופי 🙂
כל שנה ביומולדת אני מקפידה לקנות לעצמי מתנה, משהו מיוחד כדי להזכיר לעצמי את כל העבודה שעשיתי בשנה שחלפה ולזכור גם להודות לעצמי.
השנה חוץ ממתנה, הכנתי גם עוגה טבעונית, ענקית ויפייפיה!

עוגת יומולדת טבעונית

הכנות- שלב ראשון

העוגה הזו היא סופר פשוטה להכנה ועוד פחות משעה גם לכם יכולה להיות חתיכה כזו על השולחן- אז נו, בואו נתחיל:
דבר ראשון- להדליק תנור על 165 מעלות.
המעלות נמוכות יחסית וזה כדי למנוע מהעוגה לתפוח רק במרכז, מכירים את התופעה? אז בגלל זה.
עכשיו, לערבב טוב בקערה חלב סויה וחומץ ולהניח בצד 5 דקות. החומץ יגרום לחלב לבעבע ולהתגבן- מצויין זה מה שאנחנו רוצים!
אל קערה נוספת לנפות קמחים- להעביר דרך מסננת דקה.
מאוד ממליצה לא לוותר על השלב הניפוי, האווריריות, במיוחד של הקמח המלא, מאוד חשובה לטקסטורה של עוגת ספוג ללא ביצים.

עוגת יומולדת טבעונית

אל הקמחים להוסיף 3 כפות קורנפלור, 1 כפית אבקת אפייה, 1 כפית סודה לשתייה, 1/2 כפית מלח ולערבב טוב טוב.
לקערת חלב הסויה להוסיף 1 כף תמצית וניל, 1/3 כוס + 2 כפות שמן קוקוס (או כל שמן אחר), 3/4 כוס סוכר חום ולערבב טוב לבלילה אחידה.
בהדרגה להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב עד שאין גושים בכלל.

שלב שני

את הבלילה להעביר ל 2 תבניות שוות בגודלן בגודל בין 18 ל 22 ס"מ משומנות היטב.
אתם יכולים להשתמש בכל גודל בין 18 ל 22 ס"מ, כמה שהתבנית יותר קטנה ככה העוגה הסופית תהיה יותר גבוהה.
חשוב– תבניות גדולות מ 22 ס"מ לא יתאימו פה כי העוגה תהיה נמוכה מידי. אם יש לכם רק תבנית אחת אפשר גם לעשות שתי נגלות באותה תבנית.
לאפות את העוגות 30 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגות.
לקרר לחלוטין לפני שמצפים.

עוגת יומולדת טבעונית

שלב שלישי- ציפוי

לציפוי יש שתי אופציות ולכל אופציה יתרונות משלה:
אופציה ראשונה- להכין חמאה טבעונית וממנה את הציפוי. אתם מוזמנים להכין את החמאה הזו חמאה מספר 2 ולהכפיל את הכמויות שבמתכון כפול 4.
הציפוי יצא נהדר וקרמי, יש לקחת בחשבון שיהיה גוון אוף-וויט בגלל הלציטין.
אופציה שניה- להכין את הציפוי מחמאת קוקוס. לא שמן קוקוס, חמאת קוקוס.
חמאת קוקוס אפשר לקנות בחנויות טבע והמחיר הוא פחות או יותר 20 ש"ח ל200 גרם.
ההבדל בין האופציה הראשונה לשניה הוא שאת החמאה הראשונה צריך להכין ולא לקנות וההבדל השני הוא שלחמאת קוקוס יש טעם של קוקוס… 🙂
עכשיו תראו, אני לא משתמשת במרגרינה, המילה הזו אפילו לא מופיעה בבלוג. אבל מי שמשתמש במרגרינה יכול להכין את הציפוי ממרגרינה, אותם כמויות והוא יחזיק גם לא בקרור ויהיה הרבה יותר זול.
אז באיזו דרך שבחרתם- בעזרת מקציף חשמלי להקציף יחד 350 גרם חמאה טבעונית או 350 גרם חמאת קוקוס, 300 גרם אבקת סוכר (3 שקיות), 1 כף תמצית וניל, 1/4 כוס חלב סויה, עד קבלת קרם אחיד.

עוגת יומולדת טבעונית

שלב רביעי- שחיתות

כשהעוגות קרות לחלוטין, להוציא מהתבנית בעדינות ולמרוח ציפוי בנדיבות על אחת העוגות.
להניח מעל העוגה עם הציפוי את העוגה השניה.
כמו סנדוויץ' ענקי ממש…

עוגת יומולדת טבעונית

שלב אחרון- אומנות

את שתי העוגות לצפות מכל הכיוונים בציפוי.
לאט לאט בעזרת מרית עד שכל העוגה מכוסה בציפוי.

עוגת יומולדת טבעונית

אתם יכולים כמוני לקשט בשוקולד צ'יפס או בכל קישוט אחר שמתחשק לכם:
אגוזים, בוטנים, שקדים מסוכרים, סוכריות, שוקולד לבן, ביסקווטים, עוגיות מפוררות, פרי כלשהו וכו' וכו'…

עוגת יומולדת טבעונית

את העוגה, במיוחד בחודשים החמים האלו, אני ממליצה לשמור בקרור אם לא אוכלים ישר, הציפוי יחזיק הרבה יותר טוב ככה.
כשמגישים, לחתוך לפרוסות נדיבות ולהגיש למישהו שיש לו יומולדת ואתם ממש ממש אוהבים אותו 🙂

עוגת יומולדת טבעונית

זהו, שיהיה לכולכם מזל טוב כשיהיה לכם יומולדת ואל תשכחו למצוא משהו להגיד עליו תודה 🙂
שבוע מקסים לכולם.

עוגת יומולדת טבעונית

עוגת יומולדת טבעונית


הכנות
15 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה

יבשים

1 כוס קמח מלא

1 כוס קמח לבן

3 כפות קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

רטובים

1/2 1 כוסות חלב סויה (או כל חלב טבעוני אחר)

2 כפיות חומץ תפוחים

1 כף תמצית וניל

1/3 כוס + 2 כפות שמן קוקוס (או כל שמן אחר)

3/4 כוס סוכר חום

ציפוי 

300 גרם אבקת סוכר (3 שקיות)

1 כף תמצית וניל

1/4 כוס חלב סויה

אופציה ראשונה– 350 גרם חמאה טבעונית מתכון- חמאה מספר 2
להכפיל את הכמויות במתכון החמאה כפול 4

אופציה שניה– 350 גרם חמאת קוקוס* (לא שמן קוקוס)

קישוט

1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר טבעוני (או כל קישוט אחר שאתם אוהבים)

*חמאת קוקוס ניתן לרכוש בחנויות טבע וגם במחלקה ירוקה של שופרסל וסופרים גדולים אחרים.
או במזווה אונלייין אצל מורן המדהימה –
http://www.hamezaveh.co.il/coconut-butter.html.

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 165 מעלות

בקערה לערבב טוב חלב סויה וחומץ ולהניח בצד 5 דקות

אל קערה נוספת לנפות קמחים (להעביר דרך מסננת דקה- לא לוותר על השלב הזה)

אל הקמחים להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב

לחלב הסויה להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב לבלילה אחידה

בהדרגה להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב עד שאין גושים בכלל

להעביר ל 2 תבניות שוות בגודלן בגודל בין 18 ל 22 ס"מ משומנות היטב (אפשר גם לעשות שתי נגלות באותה תבנית)

לאפות 30 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגות

לקרר לחלוטין לפני שמצפים

ציפוי

בעזרת מקציף חשמלי להקציף יחד את כל מרכיבי הציפוי עד קבלת קרם אחיד

הכנה

להוציא את העוגות מהתבנית ולמרוח ציפוי בנדיבות על אחת העוגות

להניח מעל את העוגה השניה כמו סנדוויץ' ענקי משוגע

לצפות את הסנדוויץ' מכל הכיוונים בציפוי

לקשט בשוקולד צ'יפס או כל קישוט אחר

לשמור בקרור אם לא אוכלים ישר

יאמי יאמי יאמי



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים