עוגת ליים ופיסטוק טבעונית

17 לאוגוסט, 2017

דלג למתכון

היי היי! 

מה שלומכם? 

 

אצלי ניתן לומר שדי מטורף. עוד 4 ימים אנחנו ממריאים לנו לניו יורק ואני לא אהיה פה שבועיים שלמים. 

 

בארבעת הימים האלו, יש לי סדנא להעביר, סידורים לסדר, אריזות לארוז, חתול קטן וחמוד להפרד ממנו (שובר לי את הלב לרסיסים….) ועוד ועוד ועוד. 

 

ובין כל אלו, החלטתי שלמרות שאני לא אהיה בארץ, אני לא אשאיר אתכם לבד! 

 

מה זה אומר? שביומיים האחרונים, בישלתי, אפיתי, הכנתי וערכתי 4 מתכונים שונים (!) שיעלו לבלוג בתקופה שאני לא אהיה כאן. 

 

לא באמת חשבתם שאני אסע לי לאכול מלא דואנטס טבעוני ולא אדאג לכם לכמה מתכונים נהדרים בנתיים נכון?! 🙂

 

אז כמו שאמרתי- מטורף. 

 

עוגת ליים ופיסטוק טבעונית

 

בתוך כל זה עוד הספקתי לרגע גם לזכור להתרגש וגם להכין 3 רשימות נפרדות של מה אני רוצה לעשות בניו יורק- אוכל, קפה, ומה עושים תכלס. 

 

ובנתיים… לפני יומיים הלכתי לסופר הקטן והאהוב ליד הבית שלי לקנות כמה דברים. 

 

ישר שנכנסתי ראיתי מולי ארגז גדול מלא עד אפס מקום בליים. 

 

ליים, הבן דוד האסייתי וההרבה יותר טעים של הלימון… 🙂

 

העמסתי ערימה של ליים בסלסלה וחזרתי הביתה בלי לדעת בדיוק מה הולך לקרות אבל כבר עם התרגשות מכל האפשרות שרצו לי בראש.

 

ומכל הרעיונות שהיו לי בחרתי בעוגה.

 

עוגת קרם ליים, עם קלתית תאנים ופיסטוק וקישוטי פיסטוק גם מעל, שלא יחסר. 

 

אחת העוגות היפות, המעניינות והמיוחדות שהכנתי לאחרונה, ואני מקווה שתהנו! 

 

עוגת ליים ופיסטוק טבעונית

 

 

 

share on whatsapp

עוגת ליים ופיסטוק טבעונית

הכנות

20 דקות

בישולים

ללא

מתי מוכן?

עוד 6 שעות קרור

מה צריך?

קלתית (תבנית קפיצית 18 ס”מ) 

10 תאנים מיובשות 

 

1/2 כוס שקד טחון 

 

1/2 כוס פיסטוקים 

 

1 כפית שמן קוקוס

 

גרידה מ 1/2 ליים

 

מיץ מ 1/2 ליים 

מילוי 

1/2 חבילה טופו משי (170 גרם)

 

1/3 1 כוסות שקד פרוס קלוף 

 

1/3 עד 1/2 כוס סירופ אגבה / מייפל / סוכר חום מומס 

 

1/3 כוס שמן קוקוס 

 

מיץ מ 2 ליים 

 

גרידת קליפת 1 ליים 

 

אופציה לצבע ירוק: 1 כפית אבקת מאצ’ה (תה ירוק) שימו לב להערות בתחתית המתכון!

מה עושים?

קלתית 

להניח את כל המרכיבים במעבד מזון 

 

לעבד 2 דקות לפחות עד לקבלת תערובת פרורית גסה ויציבה (שניתן לעשות ממנה כדור קטן) 

 

להעביר לתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה (תחתית ודפנות) 

 

להדק טוב טוב טוב 

מילוי 

להניח את כל המרכיבים בבלנדר 

 

לעבד למשחה חלקה לחלוטין 

 

לטעום ולהמתיק עוד במידת הצורך 

 

להעביר לתבנית ולדפוק כמה פעמים על משטח העבודה 

 

להכניס למקרר ל 6 שעות לפחות לקרור 

הגשה

להוציא את העוגה מהמקרר רק לפני הגשה 

 

לקשט בפרוסות לימון ופיסטוקים 

 

להוציא מהתבנית ולהגיש קר 

הערות והחלפות:

  • אבקת מאצ’ה מוסיפה טעם של תה ירוק- אם אתם לא אוהבים אל תוסיפו! העוגה טעימה ויפה גם כשהיא לבנה 🙂
  • את הטופו אפשר להחליף בקרם קוקוס 18% שומן לפחות- מופרד 
  • את השקד בקלתית אפשר להחליף בשיבולת שועל (לא לצילאקים!) 
  • את התאנים אפשר להחליף בתמרים 
  • את השקד במילוי אפשר להחליף בקשיו 
  • ניתן להשתמש בתבנית 20 ס”מ אך לקחת בחשבון שהעוגה תהיה מעט נמוכה
  • לתבנית 24 להוסיף 1/2 כמות מכל מרכיב

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat