עוגת לימון בחושה טבעונית

20 ליולי, 2017

דלג למתכון עוגת לימון בחושה טבעונית

שלום שלום! 🙂 

אני מבסוטית מתמיד. 

 

השבוע גיליתי שני אוצרות קולינריים מדהימים שכל כך שימחו אותי. 

 

האוצר הראשון נתגלה ביומולדת של מתן.

 

הזמנתי לנו ארוחת בוקר טבעונית אצל בחור שנתקלתי בו בפייסבוק שמבשל על הגג של הבית שלו ושל בן זוגו, בכרם התימנים פה בתל אביב. 

 

כשהגעתי חיכתה לי הפתעה משמחת ביותר!

 

למדתי שכריסטוף הוא לא סתם בחור שאוהב אוכל, הוא בעצם שף טבעוני מפורסם מהונגריה, שכתב ספרי בישול ומעביר סדנאות בכל העולם. 

 

הוא מלא בתשוקבה לאכול, לעולם הטבעונות ולחיים בכלל וגילינו שיש לנו הרבה במשותף. 

 

והאוכל וואו וואו! 🙂 

 

האוצר השני שגיליתי היה אתמול, כשסוף סוף הלכתי לאכול בטופו אן

 

אין לי מה להגיד לכם, אם מישהו מכם היה ביפן או אי פעם אכל אוכל יפני אמיתי, תלכו לשם- ומהר!!! 🙂 

 

בשבוע עם כל כך הרבה אוצרות קולניריים החלטתי שאני קופצת על ההזדמנות ומגשימה לעצמי איזה חלום קטן. 

 

הכנת העוגה שהכי הכי אהבתי כשגרתי בלונדון- Lemon Drizzle אוי אוי אוי כמה טעים. 

 

היא רכה, היא רטובה, היא ספוגית, היא מתוקה, היא לימונית, ועכשיו היא גם טבעונית 🙂 

 

הצלחתי! 

 

עוגת לימון בחושה טבעונית

הכנות שלב ראשון- מרכיבים יבשים 

להדליק תנור על 160 מעלות.

 

במעבד מזון או בלנדר להניח:

 

1/2 כוס קמח כוסמין מלא 

 

1/2 1 כוסות קמח כוסמין לבן

 

2 כפיות אבקת אפייה

 

1/4 כפית מלח

 

לתת למעבד מזון לרוץ כמה רגעים לאיוורור הקמחים.

 

עוגת לימון בחושה טבעונית

הכנות שלב שני- רטובים

כשמהמעבד עובד (או הבלנדר) להוסיף מרכיבים רטובים על פי הסדר הבא: 

 

1 כוס חלב סויה לא ממותק (או טבעוני אחר)

 

1/4 כוס שמן קנולה / זרעי ענבים

 

2 כפות שמן קוקוס נוזלי 

 

1/2 כוס סירופ אגבה (או כל ממתיק אחר)

 

גרידה מקליפת חצי לימון

 

1/2 לימון סחוט טרי 

 

2 כפיות חומץ 

 

לעבד דקה או שתיים עד לקבלת בלילה אחידה לחלוטין.

 

עוגת לימון בחושה טבעונית

הכנות שלב שלישי- אפייה

 

להעביר את הבלילה לתבנית אינגליש גבוהה, 22 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה. 

 

לאפות 40-45 דקות.

 

או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. 

 

עוגת לימון בחושה טבעונית

הכנות שלב שלישי- סירופ

במחבת קטנה לחמם: 

 

מיץ מ 2 לימונים סחוטים טרי 

 

להוסיף: 

 

2 כפות סירופ אגבה

 

1 כף סוכר קנים (או חום) 

 

גרידה מקליפת חצי לימון

 

לבשל תוך כדי ערבוב 5-7 דקות עד שהסירופ מסמיך.

 

עוגת לימון בחושה טבעונית

הכנות שלב אחרון- להציף! 

ברגע שהעוגה יצאה מהתנור לחורר אותה בכמה מקומות בעזרת קיסם או שיפוד. 

 

לשפוך לאט לאט את הסירופ על העוגה ולתת לו להספג.

 

לקרר לחלוטין לפני הגשה.

 

שיהיה לכם מלא בתיאבון, אח… געגועי ללונדון…. 🙂 

 

עוגת לימון בחושה טבעונית

share on whatsapp

עוגת לימון בחושה טבעונית

הכנות

15 דקות

בישולים

45 דקות

מתי מוכן?

עוד שעה וקצת

מה צריך?

עוגה (תבנית אינגליש גבוהה, 22 ס"מ) 

יבשים

 

1/2 כוס קמח כוסמין מלא 

 

1/2 1 כוסות קמח כוסמין לבן

 

2 כפיות אבקת אפייה

 

1/4 כפית מלח

 

רטובים

 

1 כוס חלב סויה לא ממותק (או טבעוני אחר)

 

1/4 כוס שמן קנולה / זרעי ענבים

 

2 כפות שמן קוקוס נוזלי 

 

1/2 עד 2/3 כוס סירופ אגבה (או כל ממתיק אחר)

 

גרידה מקליפת חצי לימון

 

1/2 לימון סחוט טרי 

 

2 כפיות חומץ 

סירופ

2 לימונים סחוטים טרי 

 

2 כפות סירופ אגבה

 

1 כף סוכר קנים (או חום) 

 

גרידה מקליפת חצי לימון

 

 

מה עושים?

עוגה 

להדליק תנור על 160 מעלות 

 

במעבד מזון או בלנדר להניח מרכיבים יבשים 

 

לתת למעבד מזון לרוץ כמה רגעים לאיוורור הקמחים 

 

כשהמעבד עובד (או הבלנדר) להוסיף מרכיבים רטובים על פי הסדר (חומץ אחרון) 

 

לעבד דקה או שתיים עד לקבלת בלילה אחידה לחלוטין

 

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה

 

לאפות 40-45 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה

סירופ

במחבת קטנה לחמם מיץ לימון

 

להוסיך סוכר ואגבה

 

לבשל תוך כדי ערבוב 5-7 דקות עד שמסמיך

 

ברגע שהעוגה יצאה מהתנור לחורר אותה בכמה מקומות בעזרת קיסם או שיפוד 

 

לשפוך לאט לאט את הסירופ על העוגה ולתת לו להספג

 

לקרר לחלוטין לפני הגשה

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat