עוגת תפוזים וקוקוס טבעונית

28 לדצמבר, 2017

דלג למתכון עוגת תפוזים וקוקוס טבעונית

שלום לכולם

ביום שישי שעבר היינו בארוחת ערב אצל אבא של מתן. 

 

כשהגענו, כל השולחן היה עמוס בכל טוב טבעוני. 

 

ממרק פרסי מסורתי עם כופתאות, לאמפנדס, פסטה, אורז עם בון, סלטים ועוד ועוד… 

 

אבא של מתן עשה דרך ארוכה עם עניין הטבעונות. 

 

כשמתן לראשונה סיפר לו לפני 5 שנים שהוא הפך לטבעוני, השוק של אבא שלו היה גדול. 

 

מתן פעם, מזמן, היה אוכל בשר שלוש פעמים ביום… 

 

בשנה הראשונה היו הצקות הקנטות, היו הערות והיתה הרבה חוסר הבנה. 

 

אבל לאט לאט עם הזמן חל שינוי. בלי שום לחץ לא ממתן ולא ממני, הגישה השתנתה לחלוטין. 

 

עוגת תפוזים וקוקוס טבעונית

 

זה מצחיק אותי לחשוב שהיום בלי לשים לב, אבא של מתן אומר דברים כמו- לא, אני? מה, אני כמעט לא נוגע בבשר, פעם בשבועיים אולי. 

 

אז כל פעם שאנחנו באים והשולחן עמוס במאכלים יצירתיים ומעניינים אני מתרגשת ושמחה.

 

ולמה אני מספרת לכם את כל זה? כי הקינוח, לא היה טבעוני. חחחח 🙂 

 

אני אומנם הבאתי קינוח טבעוני כמובן, אבל אבא של מתן גם הוא הכין עוגה. עוגת תפוזים וקוקוס יפה וזהובה. 

 

אני לא מאשימה אותו לרגע שהוא לא הכין את העוגה בגירסה טבעונית, זה לחלוטין לגיטימי, אבל לי נהיה חשק לכזו עוגה בדיוק.

 

אז עבר יום ועברו יומיים, דברים עלו לבלוג, הכנתי וידיאו, עבדתי על עוד המון דברים והחשק שלי לעוגה נשאר. 

 

הבנתי שאין מנוס, ונכנסתי למטבח. 

 

התוצאה- עוגת תפוזים וקוקוס טבעונית זהובה, רטובה וטעימה, יש! 

 

תהנו ושיהיה סופ"ש מהמם. 

 

עוגת תפוזים וקוקוס טבעונית

 

 

share on whatsapp

עוגת תפוזים וקוקוס טבעונית

הכנות

10 דקות

בישולים

40 דקות

מתי מוכן?

עוד 50 דקות

מה צריך?

בצק (תבנית מלבנית 28 ס״מ) 

רטובים

 

1/4 1 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי 

 

1 כוס חלב סויה 

 

1/3 כוס שמן 

 

2 כפות גרידת קליפת תפוז

 

1 כפית תמצית וניל 

 

יבשים

 

1/4 2 כוסות קמח כוסמין לבן (או חיטה לבן) 

 

3/4 כוס קוקוס טחון (זה שנראה כמו פתיתי שלג)

 

1/2 1 כפיות אבקת אפייה 

 

1/2 עד 2/3 כוס סוכר חום (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)

ציפוי

2 כפות מיץ תפוזים 

 

חופן קוקוס טחון

מה עושים?

בצק 

להדליק תנור על 165 מעלות

 

בקערה לטרוף יחד מרכיבים רטובים 

 

לנפות פנימה את הקמח דרך מסננת דקה ולערבב עם טורף או מזלג

 

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב טוב 

 

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה 

 

לאפות 35-40 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה 

 

לקרר לחלוטין 

ציפוי

כשהעוגה קרה, לזלוף מעל 2 כפות מיץ תפוזים ולפזר קוקוס טחון 

הערות והמרות: 

  • אפשר להכין בתבנית אינגליש
  • אפשר לשים חצי כמות קמח מלא (חיטה או כוסמין) עם תוצאות פחות אווריריות 
  • במקום תפוז אפשר כל פרי הדר שאתם אוהבים 
  • במקום חלב סויה אפשר כל חלב טבעוני 
  • ממליצה לא להחליף את הקוקוס הטחון כי הוא חלק חשוב בטעם של העוגה 

תגיות: ,
Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat