פוקצ'ה טבעונית עם ירקות קלויים


ידידו הטוב של האדם- הבצק 😉

היי כולם! מה נשמע?
אז נכון שאומרים שכלב הוא ידידו הטוב של האדם? אני מסתייגת.
דבר ראשון למי שאומר את זה כנראה לא היה חתול ודבר שני ידידו הטוב של האדם הוא ממש לא הכלב, הוא הבצק!
זה כל כך לא נכון… אני יודעת, אני יודעת. בצק הוא בכלל לא ידיד, הוא בקושי שלום שלום אבל מה לעשות שזה כזה טעים?!
ובדיוק בגלל זה אני כמעט בכלל לא אוכלת לחם, אחרת זה פשוט כל מה שאני רוצה לאכול.
אבל ישנם סוגי לחמים ובצקים שבשבילם שווה לחרוג ממנהגים…

פוקצ'ה טבעונית ירקות קלויים מחיטה מלאה

אולה פוקצ'ה

בתוך ממלכת הבצק יש כמובן הירככיה.
לא לכל בצק מגיע להחשב כידידו הטוב של האדם.
אצלי יש כמה בצקים שמתחרים על התואר הנכסף: בייגלה עגול ענקי עם סומסום, קוראסון, לחמניה חמה ישר מהתנור וכמובן- הפוקצ'ה. אוי הפוקצ'ה.
כמה אני אוהבת את הלחם השמנמן הזה, הרך והספוגי, מלא בשמן זית ומלח גס. יאמי.
פוקצ'ה טבעונית ירקות קלויים מחיטה מלאה

הכנות שלב ראשון- שמרים ולישה

אוקי. אוהבי הלחם יודעים בוודאי שאין קיצורי דרך. כדי להכין לחם תפוח ומפנק צריך להשתמש בשמרים.
אני כבר הרבה אחרי הפוביה שלי משמרים ואני ממש ממליצה לכל מי שעדיין מפחד משמרים פשוט לקפוץ למים ופשוט לנסות.
לא תתחרטו וזה בכלל לא כזה מפחיד וקשה.
אז בקערית קטנה לערבב 1/4 2 כפיות שמרים יבשים עם 1/3 מים חמימים.
בקערה עמוקה לערבב בעזרת טורף או מזלג 1/2 כפית 1/2 2 כוסות קמח לבן ו 1/2 1 כוסות קמח מלא.
להעביר את תערובת השמרים לקמחים, להוסיף 1/2 1 כפות שמן זית ולערבב טוב.
להוציא מהקערה, לקמח ידיים ולהתחיל ללוש. עכשיו חברים- לא להתייאש! זה חשוב מאוד ללוש לפחות 10 דקות.
הבצק צריך להיות גמיש מאוד ואלסטי.

פוקצ'ה טבעונית ירקות קלויים מחיטה מלאה

שלב שני- התפחות וקסמים

מה העניין עם שמרים, אחרי שמתגברים על הפחד שהם לא 'יעבדו', שכשהם עובדים זה פשוט קסם!
אז, אחרי שלשתם ולשלתם 10 דקות בלי להפסיק, הגיע הזמן לנוח. לא אתם… השמרים.
הניחו את הבצק בקערה מקומחת וכסו במגבת. ספרו 45 דקות ובום- הפתעה- הבצק ענקי 🙂
את הבצק רדדו בעזרת הידיים על תבנית עליה פיזרתם 2-3 כפות פולנטה או קמח תירס.
הכמות של הבצק תספיק ל 2 תבניות מלבניות 30 ס"מ.

פוקצ'ה טבעונית ירקות קלויים מחיטה מלאה

מעל הבצק המרודד לשפוך 1-2 כפות שמן זית.
בעזרת קצות האצבעות לעשות מעין בורות ברחבי הבצק בצורה הזו:

פוקצ'ה טבעונית ירקות קלויים מחיטה מלאה

שלב שלישי- תוספות

על הפוקצ'ה בשלב הזה אתם יכולים לפזר תוספות כאהבת נפשכם.
אני בחרתי בזיתי קלמנטה, עגבניות שרי ועגבניות מיובשות.
את התוספות יש לפזר בצורה שווה ברחבי הבצק.
מעל לפזר- מלח גס, רוזמרין, פלפל גרוס, שום גבישי ומעט שבבי צ'ילי למי שאוהב.
את הפוקצ'ה לכסות במגבת לעוד 45 דקות.

פוקצ'ה טבעונית ירקות קלויים מחיטה מלאה

שלב אחרון- אפייה

לאחר 45 להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 200 מעלות.
לאפות 20-25 דקות עד שהפוקצ'ה יציבה בשוליים ומעט שחומה בפינות.

פוקצ'ה טבעונית ירקות קלויים מחיטה מלאה

הגשה

עכשיו כל מה שנותר לעשות הוא לחכות כמה דקות.
אחרי כמה דקות אפשר להוציא את הפוקצ'ה מהתבנית ולחתוך לקוביות.

פוקצ'ה טבעונית ירקות קלויים מחיטה מלאה

פינוק

הכינו לכם סלט עלים ירוקים, מלאו קערית בבלסמי ושמן זית.
ועכשיו תשבו לכם להתענג על הטעמים המשובחים של פוקצ'ה שמנמנה, חמה ומוצלחת 🙂

פוקצ'ה טבעונית ירקות קלויים מחיטה מלאה

פוקצ'ה טבעונית עם ירקות קלויים


הכנות
20 דקות
בישולים
שעה וחצי התפחה
מתי מוכן
עוד שעתיים

מה צריך

בצק (2 פוקצ'ות בתבניות 30 ס"מ)

1/2 1 כוסות קמח מלא

1/2 2 כוסות קמח לבן

1/2 כפית מלח

1/4 2 כפיות שמרים יבשים

1/3 כוס מים חמימים

1/2 1 כף שמן זית

לרידוד הבצק

1 כף שמן זית

2-3 כפות פולנטה / קמח תירס

תוספות

חופן זיתי קלמנטה חצואים

חופן עגבניות מיובשות קצוצות

4-5 עגבניות שרי פרוסות

תבלינים עפ"י טעם: מלח גס, רוזמרין, פלפל גרוס, שום גבישי, מעט שבבי צ'ילי למי שאוהב

מה עושים

בצק

בקערית קטנה לערבב שמרים ומים חמימים

בקערה עמוקה לערבב בעזרת טורף או מזלג קמחים ומלח

להעביר תערובת שמרים לקמחים, להוסיף שמן זית ולערבב טוב

להוציא מהקערה, לקמח ידיים ולהתחיל ללוש- 10 דקות- לא פחות- הבצק צריך להיות גמיש ואלסטי

להניח את הבצק בקערית מקומחת ולכסות במגבת ל 45 דקות

הכנה ותוספות

לאחר 45 דקות, לפזר על תבנית קמח תירס או פולנטה

לרדד את הבצק בעזרת הידיים על התבנית ומעל הבצק המרודד לשפוך 1-2 כפות שמן זית

בעזרת קצות האצבעות לעשות בורות ברחבי הבצק ומעל לפזר תוספות ותבלינים

לכסות במגבת לכעוד 45 דקות

אפייה והגשה

לאחר 45 דקות להדליק תנור על 200 מעלות

לאפות את הפוקצ'ה 20-25 דקות עד שהיא יציבה בשוליים ומעט שחומה בפינות

להוציא מהתנור, לקרר מעט ולהוציא מהתבנית

לחתוך לקוביות ולהגיש חם עם קערית בלסמי ושמן זית בצד

בתאבון 🙂



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים