פיצה טבעונית עם גבינת מוצרלה טבעונית

2 לספטמבר, 2015

דלג למתכון

צעד קטן בשבילי, צעד גדול לטבעונות 🙂

חייבת להגיד לכם חברים, תחושת הישג- פיצת מוצרלה טבעונית!
כשעשיתי את המעבר מצמחונות לטבעונות נהניתי ממש ללמוד לבשל אוכל מסוג אחר- אוכל טבעוני.
יחד עם זאת, לפעמים אני נתקלת במאכלים שפשוט הרגשתי שלטבען אותם יהיה… לא בדיוק זה.
כמו לעשות קוואר לפרנק סינטרה.. פשוט.. לא זה.
ככול שעבר הזמן והבישול הטבעוני שבהתחלה היה מאתגר הפך לטבע שני, המתכונים שהכי מעניינים אותי אלו דווקא אותם מתכונים שפעם חשבתי שהם פרנק סינטרה. ואמא של כל הפרנק סינטרות בעולם זו הפיצה.
 
פיצת מוצרלה טבעונית

יותר טעים מהמקור, בהרבה!

לאכול פיצה טבעונית ולקבל את אותה רמת הסיפוק הקולינרית שהיית מקבל כשהיית אוכל פיצה לא טבעונית זה בהחלט לא עניין של מה בכך.
בתור חובבת אוכל איטלקי על גדולה אני חושבת שפיצה איטלקית אמיתית איכותית זו פשוט מנה נהדרת, וטבעונית בכלל.
הרבה מאוד זמן נמנעתי מלנסות להכין פיצה טבעונית. אני לא בטוחה אם זה כי לי היו הרבה דברים אחרים להכין או כי היה בי חלק שידע שזה לא הולך להיות פשוט. אבל השבוע הסתבר לי- זה ממש פשוט.
 
פיצת מוצרלה טבעונית

הכנות שלב ראשון- בצק

לפני שנגיע לירקות ולגבינה בואו נתחיל מלמטה, קודם כל בצק.
אני אוהבת לשדרג כל אוכל פשוט לאוכל עם טוויסט ולכן גם הבצק של הפיצה קיבל תפנית קלה.
חוץ מהמרכיבים הרגילים, הוספתי גם אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש ושום גיבשי.
נראה זניח אבל איזה הבדל זה עשה.
כל ביס מהבצק מרגיש כמו מעין לחם מלא בתבלינים, הבצק יצא כל כך טעים שממנו נוצר מתכון נוסף לעוגיות מלוחות!
 
פיצת מוצרלה טבעונית
בקערה עמוקה לערבב יחד מרכיבים יבשים כולל כל התבלינים.
בתוך התערובת הזו 
לעשות גומה ולשפוך לתוכה את השמן והמים.
לקפל את התערובת היבשה על הגומה ולהתחיל ללוש.
זה יראה בהתחלה כאילו זה לא מתחבר אבל אחרי בערך דקה הכל מתחבר יחד ונהיה בצק גמיש ואחיד.

 

פיצת מוצרלה טבעונית

 

את הבצק להניח על תבנית אפייה רחבה מרופדת בנייר אפייה ולעצב כראות עיניכם.
אתם יכולים לרדד לתחתית דקה או עבה או אפילו לשתי תחתיות נפרדות- הכל תופס.
אם אתם מכינים תחתית מאוד דקה יש לקחת בחשבון שזמן אפיית הבצק צריך מעט להתקצר.
אני הכנתי תחתית בערך בעובי ס"מ אולי קצת יותר והשארתי קצוות די גבוהים כי אני מחובבי הקשה של הפיצה 🙂
את התבנית להכניס לתנור לעשר דקות על חום של 200 מעלות.


פיצת מוצרלה טבעונית

שלב שני- גבינת מוצרלה טבעונית

בנתיים אפשר להכין את השכבה הבאה. מוצרלה טבעונית! יאמי.
בשביל לקבל מרקם מושלם למוצרלה, יש להשרות את הקשיו לפחות שעתיים.
במקרה חירום בלבד (חשק עז לפיצה מיידיית) אפשר להרתיח את האגוזים במשך 20 דקות עד שהם מתרככים.
 
את הקשיו להכניס לבלנדר עם כל שאר מרכיבי הגבינה ולערבל עד שהתערובת חלקה.
את התערובת להעביר לסיר נונסטיק ו
לבשל על אש בינונית- נמוכה.
חשוב לא להפסיק לערבב- לערבב ללא הפסקה.
אחרי בערך דקה התערובת תתחיל לשנות טקסטורה ולהתגבש. זה תהליך ההתגבשות של הטפיוקה בחום וזה סוד המוצרלה.
להנמיך מעט את האש ולהמשיך לערבב ללא הפסקה עוד 3 דקות לערך.
לכבות את האש ולתת לגבינה להתקרר מעט.

 


פיצת מוצרלה טבעונית

שלב שלישי- פיצה

בחרו תוספות שאתם אוהבים.
אני ממליצה לחתוך לפרוסות דקות כדי שהירקות יקלו טוב טוב ויהיו רכים וטעימים.
ועכשיו לחלק הכייפי- על הבצק למרוח בנדיבות כמה כפות גבינת מוצרלה מותכת ומעליה לפזר ירקות פרוסים.
מעליהם לפזר מוצרלה טבעונית, בעזרת כפית או דרך בקבוק זילוף. 

 

פיצת מוצרלה טבעונית

 

מעל כל זה (כן יש עוד!) לפזר שמרי בירה ולזלוף שמן זית פה ושם.
מעל זה, מלח גס, פלפל שחור גרוס ויאללה לתנור.
200 מעלות, 30 דקות פחות או יותר, תלוי בירקות שבחרתם.
להוציא ולאכול מיד! 🙂

 

* קרדיט לגבינה המצויינת הזו ניתן לסאם מ It doesn't taste like chicken 
 
 

share on whatsapp

פיצה טבעונית עם גבינת מוצרלה טבעונית

הכנות

20 דקות

בישולים

40 דקות

מתי מוכן?

עוד שעה וקצת

מה צריך?

בצק

2 כוסות קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית בזיליקום מיובש

1 כפית אורגנו מיובש

1 כפית שום גבישי

3/4 כוס מים

1/4 כוס שמן זית

גבינת מוצרלה טבעונית

1/2 כוס קשיו מושרים לשעתיים (במקרה חירום אפשר להרתיח כ 20 דקות)

1 כוס מים רותחים

2 כפות גדושות קמח טפיוקה

1 כפית שמן זית

1 שן שום קצוצה

1 כפית מלח

1 כפית מיץ לימון סחוט

תוספות

1 גמבא

1 כוס פיטריות

1 בצל סגול

1/2 כוס שמרי בירה

1 כפית שמן זית

מה עושים?

בצק

להדליק תנור על 200 מעלות

בקערה עמוקה לערבב יחד מרכיבים יבשים כולל תבלינים

ליצור גומה במרכז התערובת

לשפוך לתוך הגומה מרכיבים רטובים

לקפל תערובת יבשה לתוך הגומה וללוש עד לקבלת בצק גמיש ואחיד

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולרדד

לאפות כ 10 דקות

גבינת מוצרלה

בבלנדר לערבל יחד את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה

להעביר לסיר קטן ולבשל יחד על אש בינונית. לערבב ללא הפסקה!

לאחר דקה התערובת תתחיל להתגבש

להנמיך מעט את האש ולהמשיך לערבב ללא הפסקה עוד 3 דקות

לכבות את האש ולתת לגבינה להתקרר מעט

פיצה

על הבצק למרוח כמה כפות גבינת מוצרלה מותכת ומעל לפזר ירקות פרוסים

בעזרת כפית  לזלוף פסי גבינה מעל הירקות

מעל לפזר שמרי בירה, מלח גס ופלפל שחור גרוס

בעזרת כפית לזלוף שמן זית פה ושם

לאפות כ 30 דקות או עד שהירקות קלויים ושחומים

 

 

 

  • רעיה

    היי 🙂 נראה מדהים!
    אפשר להחליף את הקמח טפיוקה בקמח אחר כלשהוא? לא מצאתי טפיוקה בשופ מקום.. אולי קמח טף או משהו בסגנון?

    • Tivoneat

      היי רעיה!
      לצערי קמח הטפיוקה הוא בעל התכונה העמילנית שגורמת ל'גבינה' להיות מה שהיא, בלעדיו זה לא יעבוד.
      איפה את גרה? יש קמח טפיוקה כמעט בכל סופר גדול במחלקות הירוקות 🙂

  • אופיר

    האם אפשר להחליף את הקמח טפיוקה במשהו אחר (שמתאים לדיאטת קנדידה…)?
    תודה רבה!

    • Tivoneat

      היי אופיר! אני לצערי לא מבינה מספיק בהגבלות של דיאטת קנדידה אך יכולה בשמחה להפנות אותך לידיים טובות, תשלח/י לי הודעה בצור קשר 🙂

  • מעיין

    למה לא להכין בצק פיצה רגיל עם מחמצת? ועוד שאלה האם המתכון הזה נוסה על ילדים? גם הם אוהבים? תודה על המתכון נראה מעולה

    • Tivoneat

      היי מעיין, תודה רבה! אפשר להכין איזה בצק שמתחשק 🙂 לי היה בא בצק אחר קצת עם מרקם אחר ותיבול אבל בטח שאפשר להכין את הבצק על פי טעם אישי! המתכון לא נוסה על ילדים, אני רק יכולה לנחש אבל שקצת פחות תבלינים/ירקות ויותר רוטב ואין סיבה שלא יאהבו (לפחות חלקם!) בהצלחה וספרי איך יצא אם הכנת!

      • נועה

        אצלי המתכון (אמנם בצק שונה) נוסה על ילדים והם עפו על זה. אפילו קלטתי את הקטן עושה תנועות סיבוביות עם היד על הבטן ואומר נאמי נאמי! חחח קרע אותנו מצחוק. אני ואשתי מאמצות מאז את המתכון 🙂 תודה!

        • Tivoneat

          איזה כיף לשמוע!! השמועות אומרות שקשה להרשים ילדים אז אני בכלל מוחמאת 🙂

          • נועה

            לפי איך שזה נראה, עם המתכון הזה זה קל 🙂 הם במיוחד אוהבים את הגבינה,מה שעושה אותי מאושרת כי היא מלאה בערכים תזונתיים וריקה מכל הרע שיש בגבינות מהסופר.

            לשיפור נוחות השימוש, אני מדלגת על שלב הבישול וכאשר הגבינה עדיין מעט נוזלית, אני ממלאת בקבוק לחיץ בגבינה ופשוט מפזרת על הפיצה. ככה זה גם יותר קל וגם נראה כאילו הגבינה נמתחה ונמסה על הפיצה 🙂

          • Tivoneat

            וואו, אני גם שמחה לשמוע על זה שהילדים אוהבים וגם על הרעיון שלך עם הגבינה! אז את ישר מהבלנדר שמה בבקבוק לחיץ? ואיך זה יוצא לך אחרי אפייה?

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat