פיצה טבעונית

8 לפברואר, 2018

דלג למתכון פיצה טבעונית

שלום לכולם

אוקי אוקי אוקי. 

 

מה לעזאזל הלך פה בשבוע האחרון?! 

 

הכל התחיל ביום רביעי שעבר בו נסעתי כהרגלי לבקר את אחותי ואת האחיין שלי בזיכרון. 

 

פאיו היה קצת חולה אבל במצב רוח טוב והיה לנו יום כיפי ביותר. 

 

אני ואחותי אפילו הספקנו ללכת לבד לעשות סיבוב קפה- קניות. 

 

בערב פאיו כבר היה ממש חולה ואני נשארתי לאכול שם ארוחת ערב וקצת לעזור. 

 

חזרתי הביתה שמחה ומרוצה וקמתי בבוקר עם 38 מעלות חום! 

 

אמרתי לעצמי, טוב נו, שנים לא היה לי חום. זה בטח יעבור עוד כמה שעות… 

 

מי היה מאמין שזה היה תחילתו של כמעט שבוע (!!!) בו קדחתי מחום, לא אכלתי כמעט ושום דבר, הייתי בהזיות ולא יצאתי מפתח הבית? 

 

השבוע הזה היה מאוד מעניין. לא היתה לי שום ברירה אלא להכנע לזה. פשוט לשחרר ולהכנע. 

 

פיצה טבעונית

 

אחרי 4 ימים החלטתי שאין ברירה ואני חייבת לקחת משהו ואחרי ביקור במרפאה התחלתי לקחת כמה דברים להקל על המצב ויומיים אחר כך החום התחיל לרדת. 

 

אתמול עוד הייתי ממש חלשה והיום אני יכולה להגיד שאני 80% סבבה. גם משהו! 

 

והעיתוי שלי להרגיש יותר טוב לא היה יכול להיות יותר מושלם. 

 

מחר, מתקיים יום הפיצה הבינלאומי. זה תמיד מצחיק אותי שיש יום בינלאומי לדברים ואני תמיד חושבת מי מחליט וממציא את הדברים האלו? 

 

זה גורם לי להרגיש שהעולם הוא מקום משעשע ושכולנו סתם בעצם משחקים 🙂 

 

יום הפיצה הבינלאומי הוא יום שמגיע לו הרבה כבוד מבחינתי. נדוש ככול שזה יהיה, זה באמת אחד המאכלים שאני הכי הכי אוהבת בעולם. 

 

ולכן… החלטתי להביע את הערכתי וכבודי הרב למטבח האילטקי ולכבוד יום הפיצה הבינלאומי, הכנתי מתכון לפיצה טבעונית עם גבינת מוצרלה טבעונית, מוכרת אבל קצת אחרת ויצא פשוט וואו!!! 

 

המתכון הזה מכסה את הכל- הבצק, הרוטב וכמובן הגבינה הטבעונית. 

 

אתם יכולים לקצר דרכים אם אין לכם זמן או חשק לשמרים… אבל אל תוותרו על הגבינה! 

 

אז, בברכת יום פיצה בינלאומי שמח… שיהיה לכם סופ"ש מהמם 🙂 

 

פיצה טבעונית

share on whatsapp

פיצה טבעונית

הכנות

משתנה דקות

בישולים

תלוי

מתי מוכן?

תלוי

מה צריך?

בצק 

יבשים

 

3 כוסות קמח כוסמין מלא

 

1 קמח כוסמין לבן 

 

3 כפיות שמרים יבשים 

 

1 כף סוכר

 

2 כפיות מלח

 

רטובים

 

1/3 כוס שמן זית 

 

1/2 1 כוסות מים (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות) 

רוטב עגבניות 

3 כוסות עגבניות מרוסקות לחלוטין (כמו ברוטב של ג‘חנון)

 

2 שיני שום כתושות

 

2 כפות רסק עגבניות אורגני

 

מלח, פלפל גרוס, אורגנו מיובש ובזיליקום מיובש- על פי טעם

 

כף שמן זית

גבינת מוצרלה 

1/3 כוס אגוזי קשיו מושרים כמה שעות  

 

1/4 כוס צנוברים מושרים כמה שעות 

 

1/2 כפית אבקת שום / שום גבישי 

 

1/4 1 כוס מים חמים 

 

4 כפות קמח טפיוקה 

 

1 כפית שמן זית 

מה עושים?

בצק 

בקערה לערבב מרכיבים יבשים 

 

להוסיף שמן ואז מים בהדרגה

 

לערבב עד לטקסטורה שאינה נדבקת לידיים אבל גמישה ונוחה לעבודה

 

ללוש 10 דקות שלמות בידיים או במיקסר וו

 

לעשות כדור לשים בקערה גדולה משומנת ולעטוף במגבת או ניילון נצמד  

 

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שמכפיל את נפחו 

רוטב עגבניות 

במחבת רחבה לבשל עגבניות עד שמסמיך ומצטמצם

 

להוסיף את כל שאר המרכיבים ולבשל יחד עד שמסמיך אפילו יותר 

 

לרוטב ממש טעים זמן הבישול הוא שעה לפחות 

גבינת מוצרלה טבעונית

בבלנדר לעבד יחד את כל המרכיבים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה

 

להעביר לסיר נונסטיק קטן ולבשל על אש בינונית. לערבב ללא הפסקה!

 

לאחר דקה התערובת תתחיל להתגבש

 

להנמיך מעט את האש ולהמשיך לערבב ללא הפסקה עוד 3 דקות 

 

לכבות את האש ולהניח בצד

הכנה 

להדליק תנור על 190 מעלות

 

להוציא את הבצק מהקערה וללוש עוד קצת על משטח מקומח

 

לרדד לעיגול רחב עם שוליים מעט עבים ולהניח על תבנית רחבה

 

למרוח על הבצק רוטב עגבניות בנדיבות

 

לפזר גבינה מעל עוד יותר בנדיבות 

 

להכניס לתנור ולאפות 12-15 דקות 

 

להגיש מיד

הערות והמרות: 

  • קיצורי דרך: לא חייב בצק שמרים אפשר כל בצק שאתם אוהבים
  • לא חייב להכין לבד את רוטב העגבניות אפשר קנוי או למרוח פסטו ירוק או אדום 
  • במקום צנוברים אפשר עוד קשיו 
  • אפשר להוסיף מלא תוספות טעימות 
  • אם יש לכם בלנדר חזק, אין צורך להשרות את האגוזים

 

 

תגיות: ,
Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat