פנקייק טבעוני מדהים בחמש דקות הכנה

9 לאוקטובר, 2016

דלג למתכון פנקייק טבעוני

בוקר נהדר לכולכם. 🙂

איך עבר החג? אצלי היה מזה כיף!

 

היינו אצל ההורים שלי וכולנו נשארנו לישון והיתה אחלה מסיבת פיג'מות.

 

בשתיים בלילה עוד עשינו צחוקים עם אחותי ונמרוד ולא הפסקנו לדבר.

 

יום אחר כך נסענו לטיול בנגב והיה מדהים.

 

מאז שחזרנו לארץ עוד לא הספקתי לבקר במדבר (המקום האהוב עליי בעולם).

 

ככול שהדרמנו ככה התרגשתי יותר ויותר. היה טיול מופלא והגענו חזרה הביתה מלאים ושמחים.

 

ביום שלישי נסענו עם חברים לחוף הבונים ובערב הגיע עלינו לאחר שניצל מכביש מהיר, גור חתולים מהמם ביופיו ועכשיו יש לנו חתלתול.

 

הוא מהמם וחמוד כל כך ושמו בעולם- קיאנו.

 

אז זה היה החג שלי, באמת היה מיוחד ומלא הרפתקאות.

 

פנקייק טבעוני

 

אבל מה? כל ההרפתקאות האלו כמובן היו כרוכות באכילה אינסופית של אוכל מבושל וממלא ביותר.

 

ולכן ביליתי את היומיים שאחרי החג בלהטביע את עצמי בסלטי ירקות, עלים וכל דבר קל אחר שרק יכולתי לחשוב עליו.

 

אבל אז עברו יומיים וביום שישי קמתי בבוקר וכל מה שרציתי זה פנקייק- כמה שיותר שמנמן, גדול ומלא במייפל ככה יותר טוב!

 

חיפוש קצר בגוגל הביא אותי להבין שלאכול פנקייק בחוץ, אפילו בבירת הטבעונים תל אביב, זה עסק לא פשוט ונאלצתי לוותר.

 

באופן מפתיע (לא…) קמתי בשבת בבוקר ונחשו מה? כן, עדיין רציתי פנקייק.

 

טוב נו- הפשלתי שרוולים וזה מה שקרה 🙂

 

 

share on whatsapp

פנקייק טבעוני מדהים בחמש דקות הכנה

הכנות

5 דקות

בישולים

5 דקות

מתי מוכן?

10 דקות

מה צריך?

פנקייקים (10 פנקייקים)

יבשים

 

2 כוסות קמח כוסמין לבן (או חיטה) 

 

1/2 2 כפיות אבקת אפייה

 

1/2 כפית מלח

 

2-3 כפות אבקת סוכר לבן/ חום

 

רטובים

 

1/3 1 כוסות חלב סויה

 

1/2 כוס מים מוגזים

 

1 כפית תמצית וניל

 

2 כפות שמן קוקוס 

 

 

מה עושים?

פנקייקים

לנפות את כל המרכיבים היבשים לתוך קערה 

 

בקערה נוספת לערבב מרכיבים רטובים 

 

להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב רק עד שאחיד- גושים זה בסדר!

 

לחמם מחבת נונסטיק על אש בינונית 

 

להעביר מצקת קטנה של בלילה למחבת

 

כשבועות מופיעות ברחבי הפנקייק ושהשוליים יציבים, להפוך

 

לחמם צד שני דקה שתיים ולהוריד מהאש

הגשה ותוספות

להעביר לצלחת הגשה ולהוסיף מעל איזו תוספות שתרצו:

מייפל, חמאת בוטנים, ריבת תות, סילאן, שוקולד, שביבי קוקוס, אגוזים, בננה, אננס, כל התשובות נכונות 🙂

הערות והמרות:

  • אפשר להמיר בקמח חיטה מלא/ כוסמין מלא אבל הפנקייק יהיה הרבה פחות אוורירי
  • מים מוגזים הכוונה למשקה סודה (כן כן!) 
  • אפשר להמיר את אבקת הסוכר בכל ממתיק אחר 
  • את חלב הסויה אפשר להמיר בכל חלב טבעוני אחר 

 

 

 

  • מוריה

    הי 🌸
    האם לדעתך ניתן להשתמש בקמח לא גלוטן ?

  • מוריה

    הי 🌸
    האם אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן ?

    • Tivoneat

      היי מוריה!
      לא ניסיתי בעצמי אבל היו שניסו ואמרו שהצליח להם. אני מניחה שזה תלוי בסוג הקמח.
      אם ניסית אשמח לדיווחים 🙂

  • ליאורה

    מכינה עכשיו!! תודה עלייך 😘
    אלה: האם אפשר לשמור במקרר חלק מהתערובת?

    • Tivoneat

      היי תודה!
      ממש עדיף שלא כי הבועות יעלמו וזה החלק הכי חשוב!:)

  • היי
    האם אפשר להחליף את החלב סויה בחלב אורז? והאם יש תחליף למים המוגזים? (למשל אבקת סודה)? תודה!

    • Tivoneat

      היי אירית! אפשר להחליף בחלב אורז אבל ממליצה יותר על חלב שיבולת שועל במקום סויה. את הסודה אפשר להחליף במים אבל הטקסטורה תהיה דחוסה יותר… 😊

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat