פשטידת דלעת טבעונית בקרם ערמונים

21 לספטמבר, 2016

דלג למתכון פשטידת דלעת טבעונית בקרם ערמונים

יומולדת שנה ל TivonEat

היי היי מה שלומכם?
היום לפני שנה עלה הפוסט הראשון של TivonEat לרשת. 🙂 שנה שלמה עברה ובה למדתי כל כך הרבה, חוויתי כל כך הרבה, התנסתי בכל כך הרבה דברים ופגשתי כל כך הרבה אנשים יפים ומקסימים.
הבלוג לקח אותי לכיוונים שלא חשבתי עליהם בכלל כשלחצתי אנטר באותו יום לפני שנה והעליתי את הבלוג לאוויר הוירטואלי. אני כל כך שמחה על המקומות שהבלוג הגיע אליהם ומתרגשת מהמקומות שאליהם הוא עוד עשוי להגיע ויותר מכל אני אסירת תודה לכם. מכל ליבי.
השבוע העמוד של TivonEat בפייסבוק הגיע ל 4000 עוקבים. מטורף, זה באמת פשוט מטורף.
משמח כמה אנשים מתעניינים בטבעונות, מדהים כמה אנשים רוצים ללמוד לבשל טבעוני ומחמיא ברמות אחרות כמה אנשים מתעניינים בבלוג שלי 🙂
אז תודה לכולכם, לכל מי שקורא את המילים ולכל מי שמנסה ומכין את המתכונים ולכל מי ששואל אותי שאלות ולכל מי שבא לסדנאות- תודה רבה רבה לכולכם!
ומה עוד חדש ומשמח? אחרי שכל כך הרבה מכם ביקשו ממני החלטתי שכנראה השלב הבא בעשייה הטבעונית שלי הוא להכין לכם אוכל. ממש להכין לכם, באמת. ההזמנות הראשונות כבר יצאו לדרכן השבוע, אז אם אתם רוצים להכין ואין לכם זמן או מנסים ולא תמיד הולך לכם או סתם לא בא לכם להכין ואתם אוהבים את מה שאני מכינה- מהיום אתם יכולים להזמין ממני אוכל- מרגש! מוזמנים לשלוח לי הודעה מכאן או מהפייסבוק לגבי תפריט ומחירים, אני אשמח לשמוע מכם להכין לכם דברים טעימים כמו נגיד זה….

 

פשטידת דלעת טבעונית בקרם ערמונים

העיקר העיקרית

כפי שאתם בטח כבר יודעים, החלטתי להקדיש את חודש ספטמבר למתכונים ברוח החגים אבל לא רק 🙂
אז כל שבוע החודש אני מכינה לכם מתכון שיכול להתאים בול לארוחת חג אבל מוצלח מאוד לכל שאר ימות השנה. (עם שינויים לפי עונות של ירקות פירות כמובן).
אז כבר היו לנו 3 סלטים, קינוח אחד ועכשיו אנחנו עוברים לעיקר- המנה העיקרית.
למה אני אומרת שהמנה העקרית היא העיקר, הריי מה שמדאיג את רובנו זה הקינוח לא? אז זהו שלא בדיוק.
מכל ההודעות ששלחתם לי וגם מניסיוני האישי, הגעתי לכלל מסקנה שכשזה נוגע לארוחות עם המשפחות המנה העיקרית הטבעונית היא עניין.
סלטים זה קל, קינוח תמיד אפשר להסתדר או פשוט לא לאכול אבל מה יאכל הטבעוני למנה העיקרית בארוחת חג זו שאלה שמטרידה את המארחים ואת הסקפטיים כאחד.
וגם בתור טבעוני תמיד יש את המחשבה הרגילה- מה להכין? מנת 'תחליף' בשר כזו או אחרת או מנה שהיא כולה טבעונית ולא חיקוי של משהו אחר.
אני כמובן הלכתי על האופציה השניה. יותר פשוט, יותר מרשים, פחות נתון לביקורת ויותר אמיתי לי. אז להלן המנה העיקרית המדהימה בטעמה שהכנתי לכם: פשטידת דלעת טבעונית בקרם ערמונים.

 

פשטידת דלעת טבעונית בקרם ערמונים

בצק פריך טבעוני? הייתכן? כן!

אם חשבתם שקשה או לא ניתן להכין בצק פריך טבעוני טעיתם ובגדול! אל דאגה אני כאן לעבור איתכם שלב שלב.
אז איך מכינים בצק פריך טבעוני?
מתחילים מלבחור שמן- האופציות הן או שמן קוקוס או שמן זית. קחו בחשבון שלשמן זית יש את טעמו המיוחד ושלשמן קוקוס יש טעם מתקתק של קוקוס… אני מאוד אוהבת את השילוב של שמן קוקוס בבצק של פשטידה אבל אם פחות זורם לכם, לכו על שמן זית.
אחרי שבחרתם שמן, להעביר 2/3 כוס לכלי ולהניח מקפיא ל 10-20 דקות עד לקבלת מרקם רך ויציב אך לא קפוא. חשוב מאוד לא להקפיא! השמן צריך להיות כמו חמאה, מוצק אבל רך וניתן למריחה.
בקערה להניח קמחים ומלח ולהוסיף את השמן הקר בעזרת כפית, בצורה כזו:

 

פשטידת דלעת טבעונית בקרם ערמונים

 

את הקמחים והשמן לערבב בעזרת מזלג עד לקבלת פירורים.
לאט לאט להוסיף 5-6 כפות מי קרח אחת אחת ולערבב טוב עד לקבלת גושים גדולים.
כשמתחיל להתגבש בצק, להתחיל ללוש בעזרת הידיים עד לקבלת בצק יציב. אל תלושו יותר מידי אנחנו לא רוצים שהשמן יתחמם.
להעביר למשטח עבודה מרופד בנייר אפייה ולרדד לעובי של 1 ס"מ.
את הבצק המרודד להעביר לתבנית פאי בגודל 20 או 22 ס"מ משומנת מעט. לרפד דפנות ותחתית ולהניח במקפיא עד להכנת המילוי.

 

פשטידת דלעת טבעונית בקרם ערמונים

שלב שני- מילוי קרם ערמונים

סוג קסם המילוי הוא בעצם לא הערמונים אלא יותר הבצל, מפתיע נכון?
את שני הבצלים יש לקצוץ דק והעביר למחבת נון- סטיק עם מעט שמן. לטגן על אש בינונית לפחות 5 דקות תוך כדי ערבוב.
כמה שיותר תשקיעו בשלב הזה ככה המילוי יהיה טעים יותר. המטרה- לקרמל את הבצל.
כשהבצל רך וזהוב כהה (לא שרוף אה?) אפשר להעביר את הבצל למעבד מזון עם הערמונים, השום הכתוש והתבלינים (1 כפית מלח, 1/2 כפית מכל תבלין: פלפל גרוס, כמון, פפריקה, 2 כפות שמרי בירה).

 

פשטידת דלעת טבעונית בקרם ערמונים

 

את הערמונים והבצל לטחון לבלילה גסה להקפיד לא לטחון למשחה- אנחנו רוצים מרקם גס עם טקסטורה שאפשר לנגוס.
להוציא את הבצק מהמקפיא ולהעביר את המילוי לבצק, לשטח ולהדק טוב לתחתית.

 

פשטידת דלעת טבעונית בקרם ערמונים

מילוי דלעת

בשלב הזה להדליק תנור על 180 מעלות.
אין צורך לבשל את הדלעת. רק לחתוך לקוביות קטנות (בלי הקליפה) ולפזר מעל קרם הערמונים.
מעל קוביות הדלעת לפזר 2-3 כפות שמרי בירה וקורט מלח. ומעל לזלוף מעט שמן זית.
להכניס לתנור ולאפות 45 דקות עד שהדלעת רכה והבצק זהוב.
להוציא מהתנור ולקשט באגוזי לוז קלויים שבורים.

 

פשטידת דלעת טבעונית בקרם ערמונים

 

עכשיו סבלנות….
הבצק הפריך מאוד פריך. אני ממליצה לקרר לפחות רבע שעה לפני שחותכים ואם אפשר יותר אז יותר טוב.
הפשטידה לא תתקרר לחלוטין אלא רק תתייצב.
כשאתם חותכים, להיות עדינים בבקשה 🙂

 

פשטידת דלעת טבעונית בקרם ערמונים

מרשים, טעים ועיקרי 🙂

אז זו המנה העיקרית שלי. היא טעימה ממש ויפייפיה לדעתי.
הבצק יוצא רך ונימוך והשילוב של הדלעת, הבצל המקורמל והערמונים פשוט משגע.

 

פשטידת דלעת טבעונית בקרם ערמונים

 

עד כאן בפינתינו השבועית 'הכן את עצמך לארוחת חג טבעונית'.
שבוע הבא או עוד קינוח או פוסט תוספות. נראה מה יתחשק לי 🙂
שיהיה לכם שבוע מקסים בנתיים.

 

פשטידת דלעת טבעונית בקרם ערמונים

 

share on whatsapp

פשטידת דלעת טבעונית בקרם ערמונים

הכנות

15 דקות

בישולים

50 דקות

מתי מוכן?

עוד שעה וקצת

מה צריך?

בצק פריך (תבנית פאי בין 20-24 ס"מ)

2/3 כוס קמח מלא

1 כוס קמח לבן

2/3 כוס שמן קוקוס או שמן זית

1/2 כפית מלח

 5-6 כפות מי קרח

מילוי ערמונים 

2 בצלים

2 כוסות ערמונים מבושלים- 200 גר'

2 כפות שמן

1 כפית מלח

1/2 כפית: פלפל גרוס, כמון, פפריקה

2 שיני שום כתושות

2 כפות שמרי בירה (לא חובה)

מילוי דלעת 

2 כוסות קוביות דלעת (לא מבושלת)

2 כפות שמרי בירה

1/2 כוס אגוזי לוז קלויים

1/2 כפית מלח

1 כף שמן זית

מה עושים?

בצק פריך 

להניח את שמן הקוקוס או הזית במקפיא ל 10 דקות עד לקבלת מרקם רך ויציב אך לא קפוא (חשוב!)

בקערה להניח קמחים ומלח ולהוסיף את השמן הקר בעזרת כפית

לערבב בעזרת מזלג עד לקבלת פירורים

להוסיף כפות מי קרח אחת אחת ולערבב טוב עד לקבלת גושים גדולים

ללוש בעזרת הידיים עד לקבלת בצק יציב

לרדד לעובי של 1 ס"מ ולהעביר לתבנית פאי משומנת מעט

להניח במקפיא עד להכנת המילוי

מילוי ערמונים

להדליק תנור על 180 מעלות

לקצוץ את הבצל דק ולטגן עד שזהוב ומקורמל (לפחות 5 דקות)

להעביר לבלנדר עם כל שאר מרכיבי המילוי ולטחון לבלילה גסה (לא משחה)

להוציא את הבצק מהמקפיא והעביר את המילוי לבצק, לשטח ולהדק טוב לתחתית

מילוי דלעת

לחתוך את הדלעת לקוביות קטנות לפזר מעל קרם הערמונים

לפזר מעל שמרי בירה ולזלוף שמן זית

לאפות 45 דקות עד שהדלעת רכה והבצק זהוב

להוציא מהתנור ולקשט באגוזי לוז קלויים שבורים

לקרר לפחות רבע שעה לפני שחותכים ולהיות עדינים בבקשה 🙂

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat