פשטידת פטריות טבעונית

4 לינואר, 2018

דלג למתכון פשטידת פטריות טבעונית

היי היי 

השבוע היה סוג של חורף אמיתי. 

 

זה גרם לי לרצות לאכול מלא מלא דברים חמים ובעיקר בצקים. 

 

אני ממש ממש ממש אוהבת מאפים מלוחים.
מכל סוג ובכל תצורה. 

 

הרגשתי פתאום שאין מספיק מתכונים לפשטידות בבלוג. 

 

אז התחלתי לחשוב, אממ איזה פשטידה אני אכין? 

 

מכל מיליון האפשרויות שיש, התמקדתי בשתי אופציות- פשטידת בצל ופשטידת פטריות. 

 

ולמה דווקא אלו? כי אני לא אוהבת לא את זה ולא את זה 🙂 

 

הרגשתי שאם יש משהו שאני לא אוהבת, כנראה שאני צריכה להכין לו מתכון טעים. 

 

מתכון מנצח שאני אגיד לעצמי- וואלה, זה, טעים. 

 

אבל עדיין, לא הצלחתי להחליט. מה עדיף?

 

פשטידת פטריות טבעונית

 

בצל, שאני לא יכולה לסבול אם הוא לא מטוגן עד כדי שריפה?

 

או פטריות שהטקסטורה שלהם מרגישה לי כמו איך שאולי טועם בשר?

 

מה עושים? מה עושים?

 

שואלים אתכם! אה אה. 

 

נפלאות המדיה החברתית בשנת 2018.

 

אז ניגשתי לאינסטגרם וניגשתי לפייסבוק ונתתי לכם שתי אופציות לבחור מהן.

 

התוצאה מעניינת מאוד- בפייסבוק פשטידת הפטריות ניצחה ובגדול. עקפה את פשטידת הבצל כמעט בכפול הצבעות!

 

פשטידת פטריות טבעונית

 

באינסטגרם היתה מלחמה מטורפת של 23 שעות שרוב הזמן היה תיקו- זה בחיים לא קרה לי בסקר באינסטגרם. מטורף.

 

בסוף, באינסטגרם פשטידת הפטריות גם ניצחה, בהפרש של שני קולות.

 

וכמו שאומרים- The people have spoken

 

אם כל כך הרבה מכם רוצים מתכון לפשטידת פטריות טבעונית, כנראה שזה הזמן להכין לכם פשטידת פטריות.

 

אני מקווה שתהנו ושיהיה לכם טעים.

 

סופ"ש נעים וסוער לכולם, נשיקות.  

 

פשטידת פטריות טבעונית

 

share on whatsapp

פשטידת פטריות טבעונית

הכנות

20 דקות

בישולים

30 דקות

מתי מוכן?

עוד שעה

מה צריך?

בצק (תבנית נשלפת 20 ס"מ) – הערות והמרות בתחתית המתכון

1 כוס קמח כוסמין מלא או חיטה מלא

 

1/2 כוס קמח כוסמין לבן או חיטה לבן

 

1/2 כפית מלח 

 

2 כפות שמן זית 

 

1/3 כוס מים חמים 

מילוי

1 בצל קצוץ

 

6-8 פטריות פורטובלו גדולות חתוכות דק (פלוס מינוס 400 גרם) 

 

2 שיני שום כתושות

 

300 גרם טופו קשה חתוך לקוביות

 

1/4 כוס מים

 

2 כפות שמן 

 

2 כפות קמח (לא משנה איזה)

 

2 כפות פתיתי שמרי בירה (או עוד קמח אבל פחות מומלץ)

 

מלח, פלפל על פי טעם 

ציפוי 

1 כף פתיתי שמרי בירה

 

1 כף שמן זית

מה עושים?

בצק

להדליק תנור על 180 מעלות 

 

בקערה לערבב קמח ומלח

 

להוסיף מים ושמן וללוש לבצק אחיד וגמיש 

 

להוסיף מים במידת הצורך 

 

לרדד לעובי 1/2 ס“מ ולהעביר לתבנית משומנת 

 

להדק טוב לתחתית ולדפנות כך שהבצק יהיה קצת גבוה מגובה הדופן 

 

לחורר את התחתית כמה פעמים עם מזלג 

 

להכניס לתנור לעשר דקות

מילוי 

במחבת רחבה לטגן בצל קצוץ עד שמזהיב כהה

 

להוסיף פטריות קצוצות ולערבב יחד על שכל הנוזלים מתאדים לחלוטין 

 

להוסיף שום, לערבב ולכבות את האש 

 

במעבד מזון או בלנדר להניח טופו, מים ושמן ולעבד למשחה חלקה שנראית כמו חומוס 

 

להעביר לקערה, להוסיף קמח, שמרי בירה, מלח פלפל ואת תערובת הפטריות ולערבב טוב טוב 

 

להוציא את התבנית מהתנור 

 

להעביר את המילוי אל התבנית ולהדק טוב 

ציפוי ואפייה

לפזר מעל המילוי שמרי בירה ומעל לזלוף מעט שמן זית

 

לאפות 30-35 דקות (עדיין על 180 מעלות) 

 

לקרר לפחות חצי שעה לפני הגשה 

הערות והמרות:

  • במקום פורטובלו אפשר פטריות שמפיניון, 2 סלסלות
  • את הטופו אפשר להחליף ב 2 כוסות קשיו מושרה ל 12 שעות (למדוד אחרי השרייה) 
  • את הפטריות אפשר להחליף בכל ירק אחר שאתם אוהבים
  • אפשר רק קמח מלא (כוסמין או חיטה) עם סכנה שיצא בצק קרקר
  • אפשר רק קמח לבן (כוסמין או חיטה) שימו רק 1/4 כוס מים חמים
  • אפשר להכין את הבצק עם קמח כוסמת עם תוצאות אחרות אבל נטולות גלוטן 
  • לא ממליצה לוותר על שמרי הבירה, אין להם תחליף ראוי מפסיק 🙂 

 

 

תגיות:
Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat