פשטידת קישואים טבעונית בליווי גבינת שום שמיר טבעונית

18 למאי, 2017

דלג למתכון פשטידת קישואים טבעונית בליווי גבינת שום שמיר טבעונית

החג החגיגי בשנה

מי מכם שעוקב אחרי הבלוג, כבר שם לב בטח למערכת היחסים הקרובה והמיוחדת שלי עם אמא שלי. 
היא לא רק האישה שלימדה אותי לבשל. היא האישה שגידלה אותי להיות מי שאני.
והאישה שאמרה לי מאז שאני זוכרת את עצמי- תגשימי את החלומות שלך, תעשי מה שעושה לך טוב. 
אמא שלי, בדיוק כמוני, אוהבת מאוד את שבועות. אצלנו בבית יש מסורת שבחג הזה כולם לובשים לבן, יש פרחים לבנים בבית, ואמא שלי תמיד הולכת לשדה לקטוף זר שיבולים. 
שבועות זה חג חגיגי ויפה והרבה לפני שהוא הפך להיות חג של מוצרי חלב, במסורת הוא בכלל חג של אהבה. אני גדלתי על זה, זו היתה המסורת והמשמעות של החג בבית שלנו וזה מה שדבק בי ונשאר כל כך חזק. 
אז שבועות מתקרב ובא, ואני כבר כמה זמן עובדת במרץ על כל מיני סוגי מתכונים מיוחדים וחגיגים לכבוד החג לבלוג. 
והיום אנחנו מתחילים מהסנדרטי אבל ההכרחי ביותר! פשטידת קישואים טבעונית. 
וכמובן שהוספתי גם גבינת שום שמיר טבעונית כי אחרת מה זה שווה?!

 

פשטידת קישואים טבעונית בליווי גבינת שום שמיר טבעונית

 

הכנות שלב ראשון- ירקות

במחבת רחבה לחמם מעט שמן, להוסיף 1 בצל קצוץ ולטגן עד שזהוב.

להוסיף 4 קישואים קצוצים ו 1/2 כפית מלח. לערבב 5-6 דקות עד שכל הנוזלים מתתאדים והקישואים מצטמצמים.

להוסיף 2 גזרים קצוצים ושן שום כתושה ולערבב יחד 2-3 דקות. לכבות את האש.

 

 

פשטידת קישואים טבעונית בליווי גבינת שום שמיר טבעונית 

הכנות שלב שני- קרם מילית

בבלנדר להניח: 

200 גרם טופו קשה קצוץ 

2/3 כוס גרגירי תירס (מוכנים לאכילה)

1/2 כפית מלח 

1/2 כפית מלח שחור (לא חובה) 

1/2 כפית כורכום 

2/3 חלב סויה לא ממותק (או כל חלב טבעוני אחר) 

לעבד למשחה חלקה לחלוטין,

להעביר לתערובת הקישואים ולערבב טוב (ללא אש) 

 

פשטידת קישואים טבעונית בליווי גבינת שום שמיר טבעונית

הכנות שלב שלישי- קמחים ואפייה

להדליק תנור על 180 מעלות ולשמן היטב תבנית קפיצית 22 ס"מ

לתערובת הקישואים להוסיף:

1 כוס קמח עדשים 

1/4 כוס קמח טפיוקה 

2 כפות צ’יה (לא חובה) 

1 כפית אבקת אפייה 

2 כפיות חומץ 

מלח פלפל על פי טעם

לערבב טוב, להעביר לתבנית, להדק וליישר. 
להכניס לתנור ולאפות 50 דקות עד שעה. 

 

פשטידת קישואים טבעונית בליווי גבינת שום שמיר טבעונית

 

תתנו לפשטידה לפחות חצי שעה להתקרר לפני שאתם חותכים. 
חשוב להיות סבלניים ולתת לה להתגבש לחלוטין. 

 

פשטידת קישואים טבעונית בליווי גבינת שום שמיר טבעונית

גבינת שום שמיר טבעונית

בזמן שהפשטידה מתקררת, אפשר להכין את הגבינה. 
בבלנדר להניח:

1/2 חבילת טופו משי 

2 כפיות שמן זית

3 כפיות שמרי בירה

מיץ מחצי לימון

1/2 שן שום

מלח פלפל שחור על פי טעם

לעבד למשחה חלקה, להעביר לקערית ולהוסיף חופן קטנה עלי שמיר קצוצים.

לשמור בקרור עד הגשה.

 

פשטידת קישואים טבעונית בליווי גבינת שום שמיר טבעונית 

 

ממליצה להגיש את הפשטידה חמה ואת הגבינה ליד קרה. 
זה מושלם ביחד וממש מפנק. 
השילוב של הטעמים יצא נהדר! 

 

פשטידת קישואים טבעונית בליווי גבינת שום שמיר טבעונית

כמעט חג שמח

אז זה היה המתכון הראשון במסגרת מתכונים לחג האהוב עליי בשנה.

תתכוננו כי הולכים להגיע עוד מתכונים די משוגעים בהמשך. 

סופ"ש מקסים לכולכם! 

 

פשטידת קישואים טבעונית בליווי גבינת שום שמיר טבעונית

share on whatsapp

פשטידת קישואים טבעונית בליווי גבינת שום שמיר טבעונית

הכנות

15 דקות

בישולים

עד שעה

מתי מוכן?

עוד שעה ורבע

מה צריך?

פשטידה (תבנית קפיצית 22 ס"מ)

ירקות 

4 קישואים גדולים קצוצים דק

2 גזרים קצוצים דק

1 בצל קצוץ דק

3 שיני שום כתושות 

1/2 כפית מלח

קרם מילית 

200 גרם טופו קשה קצוץ 

2/3 כוס גרגירי תירס (מוכנים לאכילה)

1/2 כפית מלח 

1/2 כפית מלח שחור (לא חובה) 

1/2 כפית כורכום 

2/3 חלב סויה לא ממותק (או כל חלב טבעוני אחר) 

קמחים ותבלינים

1 כוס קמח עדשים 

1/4 כוס קמח טפיוקה 

2 כפות צ’יה (לא חובה) 

1 כפית אבקת אפייה 

2 כפיות חומץ 

מלח פלפל על פי טעם 

גבינת שום שמיר

1/2 חבילת טופו משי 

2 כפיות שמן זית

3 כפיות שמרי בירה

מיץ מחצי לימון

1/2 שן שום

מלח פלפל שחור על פי טעם

מה עושים?

פשטידה

ירקות 

במחבת רחבה לחמם מעט שמן 

להוסיף בצל קצוץ ולטגן עד שזהוב

להוסיף קישואים קצוצים ו 1/2 כפית מלח

לערבב 5-6 דקות עד שכל הנוזלים מתתאדים והקישואים מצטמצמים

להוסיף גזרים קצוצים ושום ולערבב יחד 2-3 דקות 

לכבות את האש 

קרם מילית 

בבלנדר לעבד את כל מרכיבי המילית למשחה חלקה לחלוטין 

להעביר לתערובת הקישואים ולערבב טוב (ללא אש)  

קמחים תבלינים ואפייה 

להדליק תנור על 180 מעלות 

לשמן היטב תבנית קפיצית 22 ס”מ 

לתערובת הקישואים להוסיף קמחים ואבקת אפייה ולערבב 

להוסיף תבלינים ולערבב 

להוסיף חומץ ולערבב טוב 

להעביר לתבנית ולהדק 

להכניס ישר לתנור החם ולאפות 50 דקות עד שעה 

לקרר לפחות חצי שעה לפני הגשה 

גבינת שום שמיר

מלבד השמיר, בבלנדר לעבד את כל שאר המרכיבים למשחה חלקה

להעביר לקערית ולהוסיף חופן קטנה עלי שמיר קצוצים

לשמור בקרור עד הגשה

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat